Myllyn Paras jyväleipä

Myllyn Paras jyväleipä
4 leipää tai noin 20 sämpylää

Valmistusohje

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota nesteeseen hiiva. Lisää suola, siirappi ja ohrasuurimopakkauksen ohjeen mukaisesti kypsäksi keitetyt ohrasuurimot tai ohrapuuro (2 dl raakaa -> 5 dl kypsää), pehmeä tai sulatettu rasva sekä jauhoja. Puuroa käytettäessä tarvitaan jauhoja hieman enemmän. Alusta löysähkö taikina hyvin. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa) kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta leipiä tai sämpylöitä. Kohota kaksinkertaisiksi peitettynä. Pistele leivät. Paista leipiä 200-asteisen uunin alatasolla 20-25 minuuttia kauniin ruskeiksi. Sämpylät paistuvat 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia koosta riippuen.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Pitkästä aikaa kunnon leipää tai sämpylöitä!Tälläistä lisää!