Mustikkapiirakka kardemummapohjalla

Mustikkapiirakka on suomalaisten suurta herkkua!
Katso suosituin mustikkapiirakkareseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia mustikkapiirakoita.

Kardemummainen mustikkapiirakka makupohjalla
45 min, josta valmisteluaika 10 min

Mausta makea piirakkataikina kardemummalla, niin saat lisämakua piirakkapohjaan. Voit maustaa makeiden piirakoiden taikinapohjaa myös aidolla vaniljalla, suklaa- ja karkkirouheilla tai vaikkapa inkiväärillä. 

Kondensoitu maito tekee täytteestä täyteläisen, halutessasi voit käyttää tilalle 2 dl kermaa ja ½ dl sokeria.

piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28 cm
Pohja:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina makeaan leivontaan
tlkardemummaa
Täyte:
4dlmustikoita
2dlmakeutettua kondensoitua maitoa (n. 200 g = ½ tlk)
250grahkaa
1iso muna

Valmistusohje

  1. Sulata pakastetaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita siihen kardemummaa käsin painellen. Kauli taikina hieman ohuemmaksi ja painele se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

  2. Levitä mustikat piirakkapohjan päälle (pakastemustikat jäisinä). Sekoita muut täytteen ainekset keskenään ja kaada seos mustikoiden päälle.

  3. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia.

VINKKI: Voit maustaa piirakkataikinan halutessasi 2 tl:lla vaniljasokeria tai 1 dl:lla tumma- tai valkosuklaarouhetta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)