Tee mustikkapiirakasta pullanmakuinen versio. Mausta makea piirakkataikina kardemummalla, niin saat lisämakua piirakkapohjaan ja mustikkapiirakkaan. Voit maustaa makeiden piirakoiden taikinapohjaa myös aidolla vaniljalla, suklaa- ja karkkirouheilla tai vaikkapa inkiväärillä. 

Kondensoitu maito tekee täytteestä täyteläisen, halutessasi voit käyttää tilalle 2 dl kermaa ja ½ dl sokeria.

Ainekset piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28 cm annosta

Pohja:
tl
kardemummaa
Täyte:
4
dl
mustikoita
2
dl
makeutettua kondensoitua maitoa (n. 200 g = ½ tlk)
250
g
rahkaa
1
iso muna

Ohje

  1. Sulata pakastetaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita siihen kardemummaa käsin painellen. Kauli taikina hieman ohuemmaksi ja painele se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Levitä mustikat piirakkapohjan päälle (pakastemustikat jäisinä). Sekoita muut täytteen ainekset keskenään ja kaada seos mustikoiden päälle.
  3. Paista mustikkapiirakka 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia.

VINKKI: Voit maustaa piirakkataikinan halutessasi 2 tl:lla vaniljasokeria tai 1 dl:lla tumma- tai valkosuklaarouhetta. Voit korvata kondensoidun maidon halutessasi 2 dl kermalla ja ½ dl sokerilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.