Mäti-lohipiirakka

Mäti-lohipiirakka
pyöreä irtopohjainen piirakkavuoka, halkaisija 26-28 cm, n. 10:lle
1pktMyllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)
taiPyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)
Täyte:
4liivatelehteä
½dlsitruunasta puristettua mehua
15cmpurjosipulia
150gkirjolohenmätiä
200gkylmäsavulohta tai -kirjolohta
200gsavulohi tmv. tuorejuustoa
2dlsmetanaa
1tlsitruunapippuria
1dltuoretta timjamisilppua
2dlvaahtoutuvaa kermaa
Päälle:
n. 50gkylmäsavulohta tai -kirjolohta
n. 100gmätiä
keksejä pohjataikinaan
sitruunalohkoja
tuoretta timjamia

Valmistusohje

Levitä taikina pyöreän irtopohjaisen piirakkavuoan pohjalle, pistele pohja haarukalla. Jätä taikinaa hieman yli ja leivo siitä muutama ruispipari (esim. sydän) kakun päälle koristeeksi. Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla 12-15 minuuttia. Paista piparit erikseen, n. 8 min. Anna jäähtyä.

Valmista sillä aikaa täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä hetki. Kuumenna sitruunanmehu kuumaksi mikrossa, sulata vedestä puristetut liivakot siihen. Hienonna purjosipuli mahdollisimman hienoksi. Leikkaa myös lohi melko pieniksi paloiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä kaikki täytteen aineet, lisää kermavaahto lopussa varovasti ja ihan viimeisenä hieman jäähtynyt liivakkoseos, sekoita vielä nopeasti tasaiseksi täytemassaksi. Kaada täyte välittömästi pohjan päälle irtopohjavuokaan. Laita jääkaappiin hyytymään useammaksi tunniksi. Koristele ennen tarjoilua.

Piirakan voi tehdä ajoissa pakastimeen ja sulattaa hitaasti jääkaapissa.

VINKKI: Voit käyttää sitruunamehun tilalla valkoviiniä. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)