Mehevä piirakka syntyy Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinasta ja marja-aronian marjoista.

Pyöreä Piirakkataikina on rypsiöljyllä leivottu, valmiiksi pyöreän muotoinen laktoositon taikinapohja. Se on helppo painella pyöreään vuokaan. Vuokaa ei tarvitse edes voidella, lisää vain täyte ja paista uunissa

Täytteeksi on otettu nyt runsaasti saatavilla olevaa marja-aroniaa, tarkista että tunnet piha(aita)pensaasi marjan oikein.

Ainekset n. 25-30 cm:n pyöreä piirakkavuoka, noin 8 annosta

Täyte:
3
dl
marja-aronian marjoja
1
tlk
sitruunarahkaa (200 g)
1
dl
(kevyt)kermaa
2
kananmunaa
1
dl
appelsiini- tai sitrushilloa tai –marmeladia

Ohje

  1. Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti, levitä pohjalle puhdistetut marjat. Sekoita rahkaan kerma, munat ja appelsiinihillo. Kaada seos marjojen päälle.

  2. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

 

VINKKI: Jos marja-aroniaa ei ole, tee herukoilla, karviaisilla, karhunvatuilla tms. marjoilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.