Mansikka Whoopiet

Mansikka Whoopiet
25 min, josta valmisteluaika 15 min
  • Whoopiet ovat kotoisin Jenkeistä, itärannikon Pennsylvaniasta, vanhoillisten amish-kristittyjen kommuunista.
  • Nimensä ne saivat siitä, kun amish-naiset leipoivat miehilleen eväslaatikkoon makeaksi palaksi pikkuleipiä, ja miehet innoissaan huudahtivat "Whoopie" kun näkivät, mitä hyvää rouvakullat olivat heidän laukkuihinsa pyöräyttäneet. Näistä kehitettiin Oreo- eli Suomessa Domino-kekseinä tunnetut täytekeksit.
  • Kauramurotaikinasta saa kätevästi leivottua whoopie-keksejä. Kostuta keksit vaniljamaidolla tai maitojuomalla. Täyte voi olla rahka- tai tuorejuustopohjainen. Laita runsaasti mansikoita väliin ensin survoksena tai hillona ja sitten lisäksi viipaleina.
6-8 kpl
1pktMyllyn Paras Pyöreää Kauramurotaikinaa (380 g)
Kostutukseen:
vaniljamaitoa (maitoa + vaniljasokeria) tai mehua
Täytteeksi ja päälle:
2dlkuohukermaa
200gsitruunatuorejuustoa tai sitruunarahkaa
sokeria
2dlmansikkahilloa
½lmansikoita
Koristeeksi:
tomusokeria
sitruunamelissanlehtiä

Valmistusohje

Pyörittele sulaneesta kauramurotaikinasta kakkusia leivinpaperin päälle uunipellille (6-8 kakkusta per levy). Paista keksejä 200–225-asteisen uunin keskitasolla 5-10 min ajan ja anna niiden jäähtyä.

Vatkaa sillä välin kerma vaahdoksi, lisää siihen tuorejuusto tai rahka, mausta sokerilla oman makusi mukaan. Täytä keksit vasta ennen tarjoilua. Kostuta keksejä hieman vaniljamaidolla tai mehulla, laita väliin ohuelti mansikkahilloa sekä kermavaahto-tuorejuustoseosta sekä viipaloituja mansikoita tai muita marjoja. Laita päälle toinen keksi. Sihtaa pinnalle tomusokeria ja koristele sitruunamelissanlehdillä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)