Mango-valkosuklaapiirakka

Mango-valkosuklaapiirakka

Leivo kaunis ja maistuva piirakka kätevästi pakastetaikinaan. Käytä Pyöreä Piirakkataikinaa tai Pyöreä Kauramurotaikinaa. Jogurtti antaa piirakkaan raikkautta makeiden hedelmien kanssa. Samalla ohjeella syntyy myös raparperipiirakka.

pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija 25-30 cm
1kplMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, makea (380 g)
tai Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
Täyte:
3dlturkkilaista (paksua) jogurttia
1muna
1tlvaniljasokeria
100gvalkosuklaata rouheena
2tlkmangoa (2 tlk säilykettä x 250/400 g) tai 3 tuoretta mangoa
mantelilastuja
hopeakuulia

Valmistusohje

Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Sekoita paksu jogurtti, muna ja kylmänä raastettu tai rouhittu valkosuklaa. Kaada seos piirakkapohjan päälle. Leikkaa mango pitkiksi suikaleiksi. Asettele suikaleet kauniisti kehystämään pyöreää muotoa (ruusun terälehtien malliin). Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30 min kauniin väriseksi. Koristele mantelilastuin ja hopeakuulin.

VINKKI: Voit käyttää mangon tilalla 3 dl raparperisuikaleita. Halutessasi voit jättää pois valkosuklaan, mausta jogurtti tällöin n. ½ dl:lla sokeria. Juhlia varten voit laittaa kypsän piirakan päälle hyytelösokerista ja sitruunamehusta tehtyä kiillettä ohuelti.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (5)

Vaikuttaa raikkaalle ja ei niin rasvaiselle ja voisi tosiaan laittaa raparperia täytteeseen, kun sitä on valmiiksi pilkottuna pakastimessa. Tämän voisin tehdä pääsiäiseksi!
Tämä onnistuu yleensä! Tein äsken raparperista, mutta olisi kannattanut kiehauttaa raparpereista ensin hiukan nestettä pois. Laitoin kokonaisen valkosuklaalevyn (130 g) tasoittamaan raparperin kirpeyttä. Hyvää tuli!
Tosi ihana piirakka ja ilman sokeria! Paljon kehuja tullut!
Tosi hyvää, aion kohta kokeilla.
Tosi hyvä, laitoin puolet mangoa ja puolet papaijaa.