Makkarapiilo on muunnos suositusta nakkipiilosta. Tällä reseptillä saat erimakuisia makkaraherkkuja.

Pekoni suojaa taikinapintaa palamiselta.

Aluksi grillauksessa kuuma, sitten miedompi lämpö. Välillä käänneltävä.

Valmistuu myös uunissa.

Ainekset n. 4 kpl annosta

10
nakkia tai 8 grillimakkaraa
Täyte:
100
g
sinihomejuustoa, emmentaljuustoa, jalopenoja tai tacokastiketta
rouhittua mustapippuria tai chilirouhetta
sinappia
Päälle:
1
pkt
pekonia
rypsiöljyä

Ohje

  1. Ota taikinalevyt sulamaan ja ota muut aineet esille. Leikkaa jokainen taikinalevy neljäksi pitkäksi nauhaksi terävällä veitsellä.

  2. Tee grillimakkaroihin melko syvät viillot poikittain ja pitkittäin. Laita jokaiseen viiltokoloon valitsemaasi täytettä. Mausta vielä rouhitulla mustapippurilla, chilirouheella tai sinapilla.

  3. Kieputa täytetyn ja maustetun makkaran ympärille ensin 2-3 taikinanauhaa ja sen päälle 2 pekonisuikaletta. Nipistä taikina- ja pekoninauhojen päät huolellisesti kiinni taikinan avulla.

  4. Sivele kierteet kauttaaltaan öljyllä. Grillaa makkarapiiloja grillissä tai uunin grillivastuksella. Kääntele kierteitä välillä metallisella lastalla, grillaa noin 3+3+3 min eri puolilta kierrettä. Voit käyttää grillin suojana halutessasi kuumennettua pizzakiveä, grilliparilaa tai öljyttyä folioalustaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

2 arviota

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.