Valmista murotaikina ohjeen mukaan (ohje löytyy tästä linkistä). Painele taikinaa teelusikan tai jälkiruokalusikan pesään ja vedä se siitä leivinpaperin päälle (yht. n. 60 kpl). Paista 175-asteisen uunin keskitasolla vaaleanruskeiksi, n. 7-9 min.
Levitä jäähtyneelle lusikkaleivälle marmeladia ja paina toinen lusikkaleipä päälle. Käsittele lusikkaleipiä varoen, ne ovat erittäin hauraita. Kieritä lusikkaleivät sokerissa.
Olen itse tehnyt lusikkaleipiin ihan oman taikinan - en mitään murotaikinaa. Onko tuo murotaikina yhtä hyvänmakuista pikkuleipiin kuin oikea lusikkaleipätaikina?
ohje ei ikinä vastaa "oikeita" lusikkaleipiä, ei puutu kuin maku.....tietty jos ei ole koskaan oikeita saanut, ei tiedä miltä lusikkaleivät maistuvat. varsinkin oman äidin tekeminä
olen halunnut aina tehdä lusikkaleipiä kumminkaan ryhtymättä siihen ja heti nähtyäni muutama kuukausi sitten tämän ohjeen kokeilin sitä ja lusikkaleivistä tuli tosi hyviä!