Luonnonyrtit eivät ole vain kasvisruokaa, vaan niistä voi leipoa myös ruokaisamman piirakan.

Tässä piirakkaan on käytetty alkukesän luonnonyrttejä, vuohenputken nuoria lehtiä, pyöreälehtisen voikukan pieniä lehtiä, maitohorsman hentoja lehtiä sekä pientä nokkosta.

Mikäli puut ovat vielä silmuilla, sopii piirakkaan lisätä vähän pihlajan, herukan tai koivun pieniä silmuja.

Kerää luonnonyrtit puhtaista paikoista (ei tien varsilta) ja puiden silmut omista pihapuista.

Ainekset pyöreä piirakkavuoka, halkaisija n. 28 cm, noin 8 annosta

Pohja:
Täyte:
150
g
pekonia
4
kevätsipulia varsineen
8
dl
luonnonyrttien nuoria lehtiä (n. 150 g) (esim. vuohenputki, pyöreälehtisen voikukka, maitohorsma, nokkonen)
380
g
GoGreen kidneypapuja (säilyke)
1
tl
suolaa
300
g
ranskankermaa
2
munaa
150
g
mozzarella-juustoraastetta
(½-1
tl
rouhittua mustapippuria)

Ohje

  1. Ota taikina sulamaan. Leikkaa pekoni suikaleiksi ja paista se pannulla. Silppua sipulit varsineen ja lisää ne pannulle paistumaan hetkeksi. Huuhdo ja silppua puhdistetut luonnonyrtit pannulle ja anna niiden paistua muutama minuutti. Ota pannu pois liedeltä.
  2. Valuta pavuista neste pois ja lisää pavut sellaisenaan pannulle, mausta seos suolalla. Sekoita munat ja ranskankerma. Lisää seos yrtti-papuseoksen joukkoon ja sekoita mukaan vielä juustoraaste. Maista onko täytteessä riittävästi makua, sillä maku riippuu luonnonyrteistä. Lisää tarvittaessa hieman rouhittua mustapippuria.
  3. Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Kaada täyteseos vuokaan. Laita piirakka 200-asteisen uunin alimmalle tasolle 35–40 minuutiksi niin, että piirakka kypsyy kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan. Mitä pienempi vuoka on, sitä paksumpi piirakka syntyy ja näin ollen tarvitaan pidempi paistoaika.
  4. Tarjoile ruokaisaa piirakkaa sellaisenaan väliruokana, päivällisen alkupalana tai kesäisen grilliruoan kanssa.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.