Luonnonkasvipiirakka

Luonnonkasvispiirakka

Leivo piirakka peraten kukkapenkistä vuohenputkea, siankärsämöä, nokkosta, pyöreälehtistä voikukkaa, maitohorsmaa jne.  Käytä nuoria ja pieniä kasvien lehtiä.

pyöreä piirakkavuoka, halkaisija n. 28 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)
tai Ruistaikinaa (500 g)
Täyte:
1lvuohenputkea, siankärsämöä, nokkosta, pyöreälehtistä voikukkaa, maitohorsmaa
1-2rklvoita paistamiseen
2-3kevätsipulia varsineen
200gkiinteää ricottajuustoa kuutioina
1tlmineraalisuolaa
tlvalkopippuria
200granskankermaa tai smetanaa
2munaa
Pinnalle:
1dljuustoraastetta

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kerää yrtit mahdollisimman pieninä ja puhtaina isoon lävikköön. Kun lävikkö on täynnä, huuhtele lehdet lävikössä lämpimällä vedellä ja saksi pieniksi. Paista pannulla voissa silputut sipulit varsineen ja puhdistetut silputut pienet lehdet. Vain lyhyt paisto (4-5 min) riittää. Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Levitä päälle kuutioitu tai murustettu juusto ja paistettu seos. Sekoita munat ja ranskankerma, mausta. Kaada kasviseoksen päälle. Levitä pinnalle juustoraastetta.  Paista uunin alimmalla tasolla 30-35 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä paksumpi piirakka ja sitä pidempi paistoaika.

VINKKI: Kokeile laittaa sekaan myös muita syötäviä luonnonkasveja.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Varsin maukasta! Laitoimme pääasiassa nokkosta piirakkaan, muutama voikukanlehti myös.