Luonnonkasvipiirakka

- Leivo piirakka peraten kukkapenkistä vuohenputkea, siankärsämöä, nokkosta, pyöreälehtistä voikukkaa, maitohorsmaa jne.
- Käytä nuoria ja pieniä kasvien lehtiä.
1 | pkt | Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g) |
tai | Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g) | |
Täyte: | ||
1 | l | vuohenputkea, siankärsämöä, nokkosta, pyöreälehtistä voikukkaa, maitohorsmaa |
1-2 | rkl | voita paistamiseen |
2-3 | kevätsipulia varsineen | |
200 | g | kiinteää ricottajuustoa kuutioina |
1 | tl | mineraalisuolaa |
⅓ | tl | valkopippuria |
200 | g | ranskankermaa tai smetanaa |
2 | munaa | |
Pinnalle: | ||
1 | dl | juustoraastetta |
Valmistusohje
-
Ota taikina sulamaan ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kerää yrtit mahdollisimman pieninä ja puhtaina isoon lävikköön. Kun lävikkö on täynnä, huuhtele lehdet lävikössä lämpimällä vedellä ja saksi pieniksi.
-
Paista pannulla voissa silputut sipulit varsineen ja puhdistetut silputut pienet lehdet. Vain lyhyt paisto (4-5 min) riittää.
-
Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Levitä päälle kuutioitu tai murustettu juusto ja paistettu seos. Sekoita munat ja ranskankerma, mausta. Kaada kasviseoksen päälle. Levitä pinnalle juustoraastetta.
-
Paista uunin alimmalla tasolla 30-35 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä paksumpi piirakka ja sitä pidempi paistoaika.
VINKKI: Kokeile laittaa sekaan myös muita syötäviä luonnonkasveja.
Kommentoi reseptiä