Anna palautetta

Lohipiirakka

Lohipiirakka

Tässä maittava piiras, joka sopii vaikka uudenvuodenaaton juhlintaan. Pohjaksi sopivat myös joulun torttutaikinat: kauli torttutaikinalevyjä ohuemmiksi, kun käytät niitä piirakkaan; torttutaikinalevy on paksumpaa kuin lehtitaikinalevy. Täytteeseen on käytetty esikypsytettyä ohraa kalan kanssa. Esikypsytetty ohra tuo piirakkaan täyteläisen maun. Esikypsytyksen ansiosta ohra kypsyy samassa ajassa kuin riisi.

noin 6:lle
1pktMyllyn Paras Iso Lehtitaikinalevyjä (600 g)
tai Myllyn Paras Torttutaikinalevyjä (500 g)
Täyte:
4-5dlvettä
1kalaliemikuutio tai kalafondia
1dlMyllyn Paras Puuroriisiä
tai Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita
100gvalkosipulituorejuustoa
1dlhienonnettua tilliä
300g(kylmä)savustettua kirjolohta tai graavilohta
3kovaksi keitettyä munaa
Voiteluun:
munaa

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan. Valmista täyte. Keitä Puuroriisiä kalaliemessä noin 15 min tai Esikypsytetty Ohrasuurimoita n. 30 min. Lisää valkosipulituorejuusto, tilli, pilkottu kirjolohi ja munat. Sekoita täyte tasaiseksi. Käytä kalanmuotoista piirakkavuokaa, jos sellainen on, ja painele puolet taikinasta piirakkavuoan pohjalle (voit valmistaa piirakan myös muun malliselle piirakkavuoalle). Levitä täyte pohjalevylle ja kaaviloi lopusta taikinasta vuoan kokoinen kansi piirakalle. Pistele tai tee saksien kärjillä "kalansuomuja" ja silmä ja suu kalalle. Voitele munalla. Paista 225 asteessa 20-30 min kauniin keltaiseksi.

Katso myös maukas Lohipiirakka ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia lohipiirakkareseptejä.

VINKKI: Voit tehdä samalla ohjeella pikkupiiraita muffinipellille.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (10)

Hyvä resepti, vaan vuoka tietysti vääränlainen!!!!
Tosi hyvä resepti. Käytin kirjolohen tilalla peltopyytä ja maukasta tuli.
sulaa suussa, kalaa ehdottomasti enemmän
Tuli liian suolaista käyttäessäni kalaliemikuutiota riisin keittoliemessä. Toisella kerralla jätin sen suosiolla pois ja hyvää tuli.
tosi hyvä...muuntelin vain vähän
Riittävän yksinkertainen = helppo. Sopi tilanteeseen kuin nakutettu illanistujaisiin, kun voi esivalmistella täytteen. Ei emännän tarvitse keittiössä yksin ahertaa!
Tein nimipäiväni kunniaksi tätä piirasta. Jätin kannen tekemättä ja ehkä sen takia näytti hieman epäilyttävältä. Mutta maku oli suorastaan nautinnollinen:)
Juu.. hiukan liian suolaista makuuni. Kalaliemikuutio varmaankin. Jotain maustetta kaipaisin lisää..
Mikä kasvis olisi hyvä mukana?
Täytteeseen voi lisätä esimerkiksi paprikaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta