Ota taikina sulamaan. Valmista täyte. Keitä Puuroriisiä kalaliemessä noin 15 min. Lisää valkosipulituorejuusto, tilli, pilkottu kirjolohi ja munat. Sekoita täyte tasaiseksi.
Käytä kalanmuotoista piirakkavuokaa, jos sellainen on, ja painele puolet taikinasta piirakkavuoan pohjalle (voit valmistaa piirakan myös muun malliselle piirakkavuoalle).
Levitä täyte pohjalevylle ja kaaviloi lopusta taikinasta vuoan kokoinen kansi piirakalle. Pistele tai tee saksien kärjillä "kalansuomuja" ja silmä ja suu kalalle. Voitele munalla. Paista 225 asteessa 20-30 min kauniin keltaiseksi.
Katso myös maukas Lohipiirakka ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia lohipiirakkareseptejä.
VINKKI: Voit tehdä samalla ohjeella pikkupiiraita muffinipellille.
Tein nimipäiväni kunniaksi tätä piirasta. Jätin kannen tekemättä ja ehkä sen takia näytti hieman epäilyttävältä. Mutta maku oli suorastaan nautinnollinen:)
Riittävän yksinkertainen = helppo. Sopi tilanteeseen kuin nakutettu illanistujaisiin, kun voi esivalmistella täytteen. Ei emännän tarvitse keittiössä yksin ahertaa!