Ainekset noin 6:lle annosta

Täyte:
4-5
dl
vettä
1
kalaliemikuutio tai kalafondia
100
g
valkosipulituorejuustoa
1
dl
hienonnettua tilliä
300
g
(kylmä)savustettua kirjolohta tai graavilohta
3
kovaksi keitettyä munaa
Voiteluun:
munaa

Ohje

  1. Ota taikina sulamaan. Valmista täyte. Keitä Puuroriisiä kalaliemessä noin 15 min. Lisää valkosipulituorejuusto, tilli, pilkottu kirjolohi ja munat. Sekoita täyte tasaiseksi.
  2. Käytä kalanmuotoista piirakkavuokaa, jos sellainen on, ja painele puolet taikinasta piirakkavuoan pohjalle (voit valmistaa piirakan myös muun malliselle piirakkavuoalle).
  3. Levitä täyte pohjalevylle ja kaaviloi lopusta taikinasta vuoan kokoinen kansi piirakalle. Pistele tai tee saksien kärjillä "kalansuomuja" ja silmä ja suu kalalle. Voitele munalla. Paista 225 asteessa 20-30 min kauniin keltaiseksi.

Katso myös maukas Lohipiirakka ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia lohipiirakkareseptejä.

VINKKI: Voit tehdä samalla ohjeella pikkupiiraita muffinipellille.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.