Kirsikka-suklaatorttu Valkosuklaarahkalla

Kirsikka-suklaatorttu Valkosuklaarahkalla

Kirsikka-suklaatortussa yhdistyvät tumma suklainen pohja ja valkosuklaa-täyte. Tässä reseptissä suklaa on sulautettu rahkaan. Torttupohjaan tarvitaan vain yksi paketti pakastetaikinaa.

piirakkavuoan halkaisija n. 28 cm, noin 10:lle
1pktMyllyn Paras Murotaikinaa (400 g)
tai Pyöreää Kauramurotaikinaa (380 g)
2-3tlkaakaojauhetta
Täytä kypsälle tortulle:
n.1dlkirsikkamehua tai maitoa + vaniljasokeria
2dlkirsikkahilloa
1tlkvähälaktoosista kermavalmisttta (Flora vispi 20%) tai kermaa
100gvalkoista suklaata
1tlvaniljasokeria
1tlkvähälaktoosista maitorahkaa
Koristeeksi:
n.½lkirsikoita

Valmistusohje

Sulata taikina. Sekoita taikinan joukkoon kaakaojauhe. Painele taikina voidellun ja leivitetyn piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (mahdollisimman ylös). Kypsennä 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 8 min, varo paistamasta liikaa. Kostuta jäähtynyt pohja mehulla. Levitä päälle kirsikkahillo. Valmista valkosuklaarahkaseuraavasti. Kuumenna kattilassa n. 1 dl kermaa ja suklaa paloina koko ajan sekoittaen puulastalla, kunnes suklaa sulaa tasaiseksi. Laita seos jäähtymään. Vatkaa loppu kerma erikseen kulhossa vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Vatkaa joukkoon lopuksi rahka ja kädenlämpöiseksi jäähtynyt valkosuklaaseos. Levitä valkosuklaarahka tortun päälle. Koristele kirsikoilla.

VINKKI: Voit tehdä saman lakoilla, tyrnillä, luumulla, persikoilla tai mangolla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Käytin reseptissä mansikkahilloa ja laitoin päälle punaherukoita. Tuloksena oli oivallinen makuelämys. Torttu on todella helppo ja nopea tehdä, eikä ole ylimakea, vaan maistuu miehillekin ;)