Katkarapuvoileipäkakku

Katkarapuvoileipäkakku

Joulutaikinoiden tultua myyntiin, niille on muutakin käyttöä kuin joulutortut. Taikinalevyistä on kätevä valmistaa voileipäkakku, esim. pikkujoulujuhliin. Yhdistä taikinalevyt päistään nipistäen yhteen, jolloin syntyy oikein pitkä levy. Pistele taikinalevyt ja paista ne sellaisenaan pitkinä pötköinä. Valmista täyte ja kokoa kakku, anna hyytyä kylmässä. Muista valuttaa katkaravut!

noin 15 annosta
1pktMyllyn Paras Lehtitaikinalevyjä (500 g)
tai Torttutaikinalevyjä (500g)
Täyte:
4kplliivatelehtiä
1dlmaitoa
½purjosipuli (n. 100 g)
200gkatkaraputuorejuustoa
100granskankermaa (1 dl)
300gpakastekatkarapuja (sulatettuna ja valutettuna)
2rklsitruunamehua
2rkltillisilppua

Valmistusohje

Yhdistä aina 2 lehtitaikinalevyä päistään yhteen pitkiksi ("liimaten" sauma vedellä) siten, että saat uunipellille 4 pitkää yhdistettyä levyä. Voitele yksi pitkä levy munalla ja tee siihen koristeellisia viiltoja tai kuvioita. Pistele kaikki levyt haarukalla. Paista levyjä 225-asteisen uunin alatasolla n. 20 minuuttia. Valmista sillä aikaa täyte. Liuota liivatelehtiä ensin hetki kylmässä vedessä ja liuota ne sitten 1 dl:aan kiehuvaa maitoa. Silppua purjosipuli ja sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Lisää maito-liivateseos täytteeseen. Kokoa kypsistä taikinalevyistä voileipäkakku. Levitä täytettä voileipäkakun joka kerroksen väliin runsaasti. Laita päälle koristeltu levy. Anna hyytyä kylmässä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (5)

Kyllä oli hyvä täyte ja helppo tehdä. Timo Helsingistä.
Ajattelin tehdä tällaisen viikonloppuna, mutta mietin, uskallanko täyttää jo edellispäivänä tämän? Mitä lehtitaikinat tuolla välissä tykkää ajatuksesta?
Voileipäkakun voi täyttää edellisiltana. Täytetyn kakun tulee antaa hyytyä kylmässä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Oikein paljon KIITOS Myllyn Parhaat, kun olette luoneet näin mahtavan sivuston, josta löytyy mitä mainioimmat ja suussasulavimmat herkut ohjeineen! Onkin ollut hieman ideakuivuutta täällä päässä, että mitähän uutta sitä keksis tarjottavaksi, kun kutsun ystäviä kylään. Täältäpä niitä apuja löytyi, niin torttutaikinan ns. tuunaukseen kuin ihan perinteisiinkin tee se itse alusta-alkaen. Jatkakaa samaan malliin! Lea Turusta.
Kun tein tätä meillä oltiin epäileväisiä, koska ei olla ennen syöty katkarapuja, mutta oli kyl tosi hyvää. Lapsetkin söi, vaikka ovat nirsoja.