• Kaaleista ja ohrasta saat maukkaita ja taloudellisia kasvisnyyttejä.
  • Keitä ohrasuurimot etukäteen. Voit keittää ohria enemmän ja käyttää osan sämpylätaikinaan. Tai nauti keitettyjä kypsiä ohrasuurimoita jogurtin ja marjojen kanssa.
  • Mausta nyyttien kasvis-ohraseos mieleisellä maustetulla sulate- tai tuorejuustolla. Esimerkiksi valkosipuli ja chili sopivat hyvin mausteiksi. Tässä ohjeessa on tehty molempia, puolet ja puolet.
  • Laita seos foliopalojen sisään kuten valmistaisit uuniperunoita, sulje foliot nyytiksi.
  • Vaihtele kasviksia, juustojen makuja ja mausteita, näin saat aina erilaisia nyyttejä.

Ainekset 6 valkosipulista + 6 chilistä nyyttiä annosta

Ohrasuurimot:
2
l
vettä
1
tl
suolaa
Lisäksi nyyttiin:
n. 150
g
kukkakaalia
n. 150
g
parsakaalia
n. 150
g
fenkolia tai paprikaa
1
nippu
kesäsipulia varsineen
1
tl
suolaa
1
tl
rouhittua mustapippuria
Toiseen puoleen seosta:
5-8
valkosipulinkynttä hienonnettuna
200
g
valkosipulituorejuustoa
1
dl
hienonnettua tuoretta persiljaa
Toiseen puoleen seosta:
1
tl
chilirouhetta
200
g
Chili Koskenlaskija -tuorejuustoa tai tuorejuustoa ja chilistä kastiketta
1
dl
hienonnettua tuoretta basilikaa
Lisäksi:
paksua foliota
2
rkl
rypsiöljyä

Ohje

  1. Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi väljässä vedessä ja valuta ne.
  2. Pilko kaalit pieniksi kukinnoiksi ja suikaloi fenkoli tai paprika sekä sipuli. Sekoita joukkoon kypsät ohrasuurimot. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Jaa seos kahteen osaan, mausta toinen osa valkosipuliseksi sekoittamalla siihen hienonnettua valkosipulia ja valkosipulituorejuustoa sekä tuoretta persiljasilppua. Mausta toinen osa chiliseksi sekoittamalla siihen chilirouhetta, chilistä sulatejuustoa sekä tuoretta basilikasilppua.
  3. Jaa seokset 6 + 6 kpl paksulle tai kaksinkertaiselle öljytylle alumiinifolioarkille. Supista folion reunat suppuun ylös nyytiksi tiukasti.  Laita nyytit grilliin ja kypsennä miedohkossa lämmössä n. 15 min. Mikäli lämpö on liian kuuma, nosta nyytit grillin reunoille tai yläritilälle.
  4. Tarjoile sellaisenaan tai grillatun kalan, kanan, lihan, makkaran tai maissin kanssa.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.