Kaali-ohranyytit grillissä

Kaali-ohranyytit grillissä
  • Kaaleista ja ohrasta saat maukkaita ja taloudellisia kasvisnyyttejä.
  • Keitä ohrasuurimot etukäteen. Voit keittää ohria enemmän ja käyttää osan sämpylätaikinaan. Tai nauti keitettyjä kypsiä ohrasuurimoita jogurtin ja marjojen kanssa.
  • Mausta nyyttien kasvis-ohraseos mieleisellä maustetulla sulate- tai tuorejuustolla. Esimerkiksi valkosipuli ja chili sopivat hyvin mausteiksi. Tässä ohjeessa on tehty molempia, puolet ja puolet.
  • Laita seos foliopalojen sisään kuten valmistaisit uuniperunoita, sulje foliot nyytiksi.
  • Vaihtele kasviksia, juustojen makuja ja mausteita, näin saat aina erilaisia nyyttejä.
6 valkosipulista + 6 chilistä nyyttiä
Ohrasuurimot:
2dlMyllyn Paras Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita
tai Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita
2lvettä
1tlsuolaa
Lisäksi nyyttiin:
n. 150gkukkakaalia
n. 150gparsakaalia
n. 150gfenkolia tai paprikaa
1nippukesäsipulia varsineen
1tlsuolaa
1tlrouhittua mustapippuria
Toiseen puoleen seosta:
5-8valkosipulinkynttä hienonnettuna
200gvalkosipulituorejuustoa
1dlhienonnettua tuoretta persiljaa
Toiseen puoleen seosta:
1tlchilirouhetta
200gChili Koskenlaskija -tuorejuustoa tai tuorejuustoa ja chilistä kastiketta
1dlhienonnettua tuoretta basilikaa
Lisäksi:
paksua foliota
2rklrypsiöljyä

Valmistusohje

Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi väljässä vedessä ja valuta ne.

Pilko kaalit pieniksi kukinnoiksi ja suikaloi fenkoli tai paprika sekä sipuli. Sekoita joukkoon kypsät ohrasuurimot. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Jaa seos kahteen osaan, mausta toinen osa valkosipuliseksi sekoittamalla siihen hienonnettua valkosipulia ja valkosipulituorejuustoa sekä tuoretta persiljasilppua. Mausta toinen osa chiliseksi sekoittamalla siihen chilirouhetta, chilistä sulatejuustoa sekä tuoretta basilikasilppua.

Jaa seokset 6 + 6 kpl paksulle tai kaksinkertaiselle öljytylle alumiinifolioarkille. Supista folion reunat suppuun ylös nyytiksi tiukasti.  Laita nyytit grilliin ja kypsennä miedohkossa lämmössä n. 15 min. Mikäli lämpö on liian kuuma, nosta nyytit grillin reunoille tai yläritilälle.

Tarjoile sellaisenaan tai grillatun kalan, kanan, lihan, makkaran tai maissin kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)