Juuresletut keltajuuresta ja raitajuuresta

Juuresletut
30 min, josta valmisteluaika 30 min

Keltajuuri sisältää punajuuresta poiketen vain keltaista väriainetta, betaksantiinia.

Keltajuuresta tulee ruokaan syvänkeltainen tai oranssi väri, joka säilyy ja voimistuu kypsennyksen aikana.

Keltajuuri on vanha kasvi, joka on jälleen tullut suosituksi.

Keltajuuren maku on selvästi makeampi ja hieman miedompi kuin perinteisen punajuuren.

Raitajuuren mallossa on selvästi nähtävissä vuorotellen valkoisia ja punaisia renkaita.

Raitajuuri on kauniin koristeellisen näköinen viipaloituna.

Raitajuuren värit haalenevat paistettaessa.

Raitajuuri on maultaan punajuurta miedompi.

noin 30 kpl
Taikina:
5dlvettä tai paksua jogurttia, esim. sitruuna tai Alpro Lime ja Sitruuna
1psMyllyn Paras Lettu- ja vohvelijauhoja (250 g)
Täyte:
n. 3keltajuurta
n. 3raitajuurta
½tlsuolaa
(1tlrouhittua mustapippuria)
Paistamiseen:
50gvoita tai margariinia
Yrttirahka:
200gmaitorahkaa tai rahkavalmistetta
1dlsilputtua timjamia tai oreganoa
hiven suolaa

Valmistusohje

Vispaa kulhossa veteen tai sitruunajogurttiin 1 pussi lettujauhoja ja anna taikinan turvota juuresten viipaloinnin ajan.

Puhdista ja kuori juurekset. Leikkaa ne sen jälkeen n. ½ cm paksuiksi isoiksi pyöreiksi viipaleiksi.

Kuumenna lettupannu, sivele koloihin rasvaa ohuelti. Laita joka koloon aina yksi juuresviipale. Paista juuresviipaleet lettupannun koloissa molemmin puolin lähes kypsiksi. Ripottele paistettujen juuresten pintaan hiukan suolaa ja halutessa rouhi päälle myös pippuria. Lisää sen jälkeen kolot täyteen lettutaikinaa ja paista letut miedolla lämmöllä molemmin puolin. Juurekset jäävät näin paistettujen lettujen keskelle.

Nauti letut sellaisenaan tai valmista yrttirahka lettujen kanssa tarjoiltavaksi sekoittamalla ainekset. Nauti juuresletut kuumina.

Vinkki: Voit kokeilla taikinaan erilaisia paksurakenteisia jogurtteja.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

kiitos tästä reseptistä, kun olen etsinyt kasvisreseptejä, niin tämä tuntuu todella hyvältä,