Hedelmä-suklaaleivokset

Hedelmä-suklaaleivokset
6-7 kpl
Suklaapohjat:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa
2rkltummaa kaakaojauhetta
100gtummaa suklaata rouheena
Kypsille pohjille:
1-2dlmaitoa+vaniljasokeria
1-2dlhedelmäsosetta
Päälle:
2dlkuohukermaa
½-1dlsokeria
½-1rklvaniljasokeria
1tlkmaitorahkaa
3persimonia tai satsumaa
2luumua
10viinirypälettä

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan. Sekoita sulaneen taikinan joukkoon kaakaojauhe ja rouhittu suklaa. Tämä onnistuu helpoiten käsin puristelemalla.

Jaa taikina 6–7 osaan ja painele taikinapalat folio- tai silikonileivosvuokien pohjille ja reunoille. Kypsennä pohjia 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 8–10 min. Varo paistamasta liikaa! Jäähdytä pohjat.

Valmista täyte: vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokereilla ja lisää rahka. Kostuta leivospohjat hyvin. Levitä päälle hedelmäsosetta ja sen päälle kerma-rahkaa. Koristele kauniisti hedelmillä.

VINKKI: Samalla ohjeella voit tehdä hedelmäsuklaatortun. Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Päällystä taikinareuna foliosuikaleilla niin, että reuna pysyy ylhäällä. Paista 200-asteisen uunin alimmalla ritilällä 5 min, ota foliot pois ja jatka paistamista 5 min. Kostuta ja laita koko täyte jäähtyneelle pohjalle.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)