Hedelmä-suklaaleivokset

Suklaapohjat: | ||
1 | pkt | Myllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa |
2 | rkl | tummaa kaakaojauhetta |
100 | g | tummaa suklaata rouheena |
Kypsille pohjille: | ||
1-2 | dl | maitoa+vaniljasokeria |
1-2 | dl | hedelmäsosetta |
Päälle: | ||
2 | dl | kuohukermaa |
½-1 | dl | sokeria |
½-1 | rkl | vaniljasokeria |
1 | tlk | maitorahkaa |
3 | persimonia tai satsumaa | |
2 | luumua | |
10 | viinirypälettä |
Valmistusohje
-
Ota taikina sulamaan. Sekoita sulaneen taikinan joukkoon kaakaojauhe ja rouhittu suklaa. Tämä onnistuu helpoiten käsin puristelemalla.
-
Jaa taikina 6–7 osaan ja painele taikinapalat folio- tai silikonileivosvuokien pohjille ja reunoille. Kypsennä pohjia 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 8–10 min. Varo paistamasta liikaa! Jäähdytä pohjat.
-
Valmista täyte: vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokereilla ja lisää rahka. Kostuta leivospohjat hyvin. Levitä päälle hedelmäsosetta ja sen päälle kerma-rahkaa. Koristele kauniisti hedelmillä.
VINKKI: Samalla ohjeella voit tehdä hedelmäsuklaatortun. Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Päällystä taikinareuna foliosuikaleilla niin, että reuna pysyy ylhäällä. Paista 200-asteisen uunin alimmalla ritilällä 5 min, ota foliot pois ja jatka paistamista 5 min. Kostuta ja laita koko täyte jäähtyneelle pohjalle.
Kommentoi reseptiä