Hedelmä-suklaaleivokset

Hedelmä-suklaaleivokset
6-7 kpl
Suklaapohjat:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Suklaataikinaa (380 g)
Kypsille pohjille:
1-2dlmaitoa+vaniljasokeria
1-2dlhedelmäsosetta
Päälle:
2dlkuohukermaa
½-1dlsokeria
½-1rklvaniljasokeria
1tlkmaitorahkaa
3persimonia tai satsumaa
2luumua
10viinirypälettä

Valmistusohje

Sulata taikina huoneenlämmössä (n. 30 min ajan).

Jaa taikina 6–7 osaan ja painele taikinapalat folio- tai silikonileivosvuokien pohjille ja reunoille. Kypsennä pohjia 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 8–10 min. Varo paistamasta liikaa! Jäähdytä pohjat.

Valmista täyte: vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokereilla ja lisää rahka.

Kostuta leivospohjat hyvin. Levitä päälle hedelmäsosetta ja sen päälle kerma-rahkaa. Koristele kauniisti hedelmillä.

VINKKI: Samalla ohjeella voit tehdä hedelmäsuklaatortun. Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Päällystä taikinareuna foliosuikaleilla niin, että reuna pysyy ylhäällä. Paista 200-asteisen uunin alimmalla ritilällä 5 min, ota foliot pois ja jatka paistamista 5 min. Kostuta ja laita koko täyte jäähtyneelle pohjalle.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)