Fetapiirakka nokkosella tai pinaatilla

Fetapiirakka nokkosella tai pinaatilla
  • Poimi ensimmäiset nokkoset piirakkaan, koristele retiisiviipalein.
  • Pakasteena myytävä Pyöreä Piirakkataikina on kasvimargariinilla leivottu pyöreän muotoinen taikina.
  • Taikina on helppo painella pyöreään vuokaan, eikä vuokaa tarvitse erikseen voidella.
  • Piirakkaa on myös helppo leikata ja se irtoaa hyvin vuoasta.
  • Katso video ohjeen alta!
pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)
tai Ruistaikinaa (500 g)
Täyte:
1lnuoria nokkosia tai pinaatin lehtiä (n. 150 g ryöpättynä)
1kevätsipuli varsineen tai n. 10 cm purjosipulia
200gfeta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa kuutioina (kevytkin käy)
2munaa
2dlranskankermaa
tlvalko- tai mustapippuria
(kirveliä)
nippu retiisejä

Valmistusohje

Ota piirakkataikina sulamaan. Paista pannulla sipuli ja ryöpätyt nokkoset tai pinaatit. Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Levitä päälle nokkos-sipuliseos ja fetakuutiot.

Sekoita munat ja kerma, mausta. Kaada seos vuokaan. Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi pestyine punaisine kuorineen ja laita ne piirakan päälle kauniisti.

Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 35–40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

VINKKI: Kokeile mozzarellaa tai muuta juustoa fetan tilalle.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Tosi makoisaa! Tein pinaatilla ja teen toistekin. Nyt täytyy kokeilla jotain muuta ohjetta.