Fetapiirakka nokkosella tai pinaatilla

Fetapiirakka nokkosella tai pinaatilla

Poimi ensimmäiset nokkoset piirakkaan, koristele retiisiviipalein. Pakasteena myytävä Pyöreä Piirakkataikina on kasvimargariinilla leivottu pyöreän muotoinen taikina. Taikina on helppo painella pyöreään vuokaan, eikä vuokaa tarvitse erikseen voidella. Piirakkaa on myös helppo leikata ja se irtoaa hyvin vuoasta.

Katso video ohjeen alta!

pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)
tai Ruistaikinaa (500 g)
Täyte:
1lnuoria nokkosia tai pinaatin lehtiä (n. 150 g ryöpättynä)
1kevätsipuli varsineen tai n. 10 cm purjosipulia
200gfeta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa kuutioina (kevytkin käy)
2munaa
2dlranskankermaa
tlvalko- tai mustapippuria
(kirveliä)
nippu retiisejä

Valmistusohje

Ota piirakkataikina sulamaan. Paista pannulla sipuli ja ryöpätyt nokkoset tai pinaatit. Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Levitä päälle nokkos-sipuliseos ja fetakuutiot. Sekoita munat ja kerma, mausta. Kaada seos vuokaan. Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi pestyine punaisine kuorineen ja laita ne piirakan päälle kauniisti. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 35–40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

VINKKI: Kokeile mozzarellaa tai muuta juustoa fetan tilalle.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Tosi makoisaa! Tein pinaatilla ja teen toistekin. Nyt täytyy kokeilla jotain muuta ohjetta.