Mintulla ja fetalla ei yksinkertaisesti voi mennä vikaan, ja herneet tuovat ruokaan tarvittavaa vihreyttä. Jos yhden sitruunan mehu tuntuu liian hurjasti hapokkaalta, vähennä kaikin mokomin mehun määrää.

Ainekset 4:lle annosta

4
rkl
oliiviöljyä
1
iso sipuli pilkottuna
3
valkosipulinkynttä
1
sitruunan kuori ja mehu
6
dl
kasvislientä
200
g
feta-juustoa
1
rku
minttua (lehdet hienonnettuna)
200
g
pakasteherneitä
ripaus chilastuja

Ohje

  1. Lämmitä pari ruokalusikallista öljyä pannulla. Lisää sipuli ja paista notkeaksi. Lisää valkosipuli ja sitruunankuori. Jatka paistamista jatkuvasti sekoittaen minuutin ajan. Lisää ohra ja kasvisliemi. Mausta ja kuumenna kiehuvaksi. Anna hautua kannen alla noin puoli tuntia välillä sekoittaen.

  2. Sekoita yhteen feta, jäljelle jäänyt öljy, puolet sitruunamehusta ja enimmät mintusta. Mausta mustapippurilla.

  3. Nosta kansi pois ja lisää ohran joukkoon herneet, sitruunankuori ja puolet maustetusta fetasta. Kypsennä välillä sekoittaen noin viisi minuuttia.

  4. Jaa kulhoihin. Ripottele päälle chililastuja ja loput fetasta, mintusta ja sitruunamehusta.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.