Feta-herne-ohratto

Feta-herne-ohratto
45 min, josta valmisteluaika 25 min

Mintulla ja fetalla ei yksinkertaisesti voi mennä vikaan, ja herneet tuovat ruokaan tarvittavaa vihreyttä. Jos yhden sitruunan mehu tuntuu liian hurjasti hapokkaalta, vähennä kaikin mokomin mehun määrää.

4:lle
4rkloliiviöljyä
1iso sipuli pilkottuna
3valkosipulinkynttä
1sitruunan kuori ja mehu
2dlMyllyn Paras Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita
6dlkasvislientä
200gfeta-juustoa
1rkuminttua (lehdet hienonnettuna)
200gpakasteherneitä
ripaus chilastuja

Valmistusohje

  1. Lämmitä pari ruokalusikallista öljyä pannulla. Lisää sipuli ja paista notkeaksi. Lisää valkosipuli ja sitruunankuori. Jatka paistamista jatkuvasti sekoittaen minuutin ajan. Lisää ohra ja kasvisliemi. Mausta ja kuumenna kiehuvaksi. Anna hautua kannen alla noin puoli tuntia välillä sekoittaen.

  2. Sekoita yhteen feta, jäljelle jäänyt öljy, puolet sitruunamehusta ja enimmät mintusta. Mausta mustapippurilla.

  3. Nosta kansi pois ja lisää ohran joukkoon herneet, sitruunankuori ja puolet maustetusta fetasta. Kypsennä välillä sekoittaen noin viisi minuuttia.

  4. Jaa kulhoihin. Ripottele päälle chililastuja ja loput fetasta, mintusta ja sitruunamehusta.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)