Beef Wellington

Beef Wellington
1 t 15 min, josta valmisteluaika 30 min
6-8 annosta
400gMyllyn Paras Iso Lehtitaikinalevyjä tai
Myllyn Paras Voitaikinalevyjä tai
Myllyn Paras Torttutaikinalevyjä
800gnaudan sisäfileetä (keskikohta)
suolaa ja rouhittua mustapippuria
1rklöljyä
timjamia
2pientä sipulia
200gtuoreita sieniä
öljyä ja voita
2tlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
1dlvalkoviiniä
1-2tlvaaleaa luomusiirappia tai hunajaa
1lihaliemi
timjamia
rouhittua mustapippuria
2-4isoa maalaispalvikinkkuviipaletta

Valmistusohje

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.

Mausta huoneenlämpöinen naudan sisäfilee suolalla ja pippurilla.

Kuumenna öljy ja muutama timjamin varsi pannussa. Siirrä filee pannuun ja paista pinta kiinni joka puolelta, myös päiden leikkauspinnat. Siirrä kauttaaltaan ruskistettu sisäfilee lautaselle ja jäähdytä. Kääri jäähtynyt filee tiukasti alumiinifolioon ja kierrä päät karkin tapaan kiinni (Filee saa näin kauniin pyöreän muodon).

Halkaise sipulit, poista kuoret ja leikkaa puolikkaat ohuiksi lohkoviipaleiksi. Viipaloi putsatut sienet. Kuumenna hiukan öljyä ja voita paistinpannussa, lisää sipulit ja sienet ja paista pari minuuttia. Lisää siirappi pannuun ja paista sieniin karamellisoitunut väri. Mausta raastetulla tai murennetulla lihaliemikuutiolla, pippurilla ja timjaminlehdillä. Ripottele jauhot päälle ja valuta valkoviini pannuun. Keitä pari minuuttia. Jäähdytä.

Kauli lehtitaikinalevy noin 2 mm:n vahvuiseksi levyksi. Aseta palvikinkkuviipaleet taikinalevylle ja levitä sieni-sipulitäyte kinkkuviipaleiden päälle. Poista folio ja timjamin varret fileen ympäriltä ja siirrä filee täytteen päälle. Käännä taikinan pitkät sivut fileen päälle, kastele vedellä ja kiinnitä hyvin. Leikkaa ylimääräinen taikina päistä ja sulje vedellä kastetut saumat tiiviisti.

Siirrä käärö leivinpaperoidulle pellille saumapuoli alaspäin. Voitele rikkivispatulla kananmunalla ja koristele pinta lehtitaikinan jämistä leikatuilla kuvioilla, voitele myös ne.

Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes taikina on saanut kauniin värin ja fileen sisälämpötila on 55–58 astetta. Lepuuta 15–30 minuuttia ennen tarjoilua ja leikkaamista.

Tarjoa kasvisten ja maukkaan kastikkeen kanssa.

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)