Avokado-ohratto ja ruistikut

Avokado-ohratto ja ruistikut

Riisi+Ohra-suurimoista ja avokadoista teet terveellisen kasvisruoan. Voit käyttää myös pelkkää ohraa, esim. Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimo sopii hyvin. Avokado, feta ja ohra toimivat hyvin yhdessä, ohra antaa ruoalle enemmän luonnetta kuin pelkkä riisi. Leivo lisäksi pakaste-Ruistaikinasta ruistikkuja. 

4-6 alkuruoka-annosta
Ohratto:
2rkloliiviöljyä
2isoa sipulia
3-4valkosipulinkynttä
1tlrouhittua mustapippuria
2dlMyllyn Paras Irtonainen Riisi+Ohraa
6dlkasvislientä (vettä + 1 rkl kasvisfondia)
200gfeta- tai salaattijuustoa
150gtummia kivettömiä oliiveja
4avokadoa
½dlsitruunamehua
1dlparmesaanijuustoraastetta
tuoretta korianteria
Ruistikut:
1pktMyllyn Paras Ruistaikinaa (500 g)
Pinnalle:
1muna
1dlseesaminsiemeniä

Valmistusohje

Sulata tikkuja varten ruistaikinaa sen verran, että saat leikattua siitä terävällä veitsellä noin puolen sentin levyisiä ohuita suikaleita. Levystä syntyy noin 15 tai 25 tankoa riippuen siitä, leikkaatko ne levyn pitkältä vai lyhyeltä sivulta. Nosta tangot uunipellille ja kieputa ne löysille kierteille. Voitele munalla. Ripottele pinnalle siemeniä. Paista tankoja 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia kauniin värisiksi.  Ohrattoa varten kuullota kasarissa öljyssä hienonnettua sipulia ja valkosipulia. Lisää pippuria ja Riisi+Ohraa. Anna suurimoiden kuullottua hetken aikaa samalla sekoittaen. Lisää joukkoon kasvisliemi. Kypsennä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 20 min. Lisää tarvittaessa nestettä. Lisää lopuksi joukkoon fetakuutiot, oliivit, sitruunalla sivellyt avokadoviipaleet ja parmesaaniraaste. Koristele tuoreella korianterilla. Tarjoile ohrattoa ruistikkujen kanssa.

VINKKI: Kokeile Irtonainen Riisi+Ohran tilalle Irtonainen Kaura+Riisiä tai Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Oli ihanaa, mutta mittasuhteina 'täytteitä' ohran määrään vähän liikaa. Jatkamme tänään eilisestä jäänyttä tähdettä pelkällä ohralla (käytin vain ohraa). Tätä teen varmasti uudelleenkin, houkutti heti kokeilemaan:)