Ainekset noin 100 kpl annosta

500
g
jauhelihaa
1
sipuli
2
rkl
ruohosipulia
2
rkl
basilikaa
3
valkosipulinkynttä
2
tl
suolaa
1
tl
pippuria
1
rkl
tomaattipyreetä (valinnainen)
2
tl
jauhettua savupaprikaa
1
kananmuna

Ohje

  1. Ota voitorttutaikina pakkasesta ja erottele valmiiksi kaulitut levyt.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli pieneksi. Hienonna ruohosipuli sekä basilika. Laita jauheliha kulhoon ja lisää hienonnetut sipulit sekä yrtit joukkoon. Lisää suola, pippuri sekä jauhettu paprika ja sekoita tasaiseksi massaksi.
  3. Kaulitse taikinalevy noin 25*30 cm kokoiseksi suorakaiteeksi. Leikkaa levy pituussuunnassa kolmeen osaan. Laita makkaramassaa kunkin levyn keskelle pituussunnassa ja sulje rulla kääntämällä molemmat pitkät sivut täytteen päälle. Sulje liitoskohta huolellisesti. Leikkaa rulla kuuteen osaan ja nosta makkararullat leivinpaperin päälle pellille liitoskohta alaspäin. Voitele kananmunalla kahteen kertaan, anna kuivua hetki voitelukertojen välissä. Ripottele päälle koristeeksi savupaprikajauhetta.
  4. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanrusehtava ja makkaramassa sisältä kypsä. Tarjoile esimerkiksi kotitekoisen ketsupin kanssa. Voit myös halutessasi korvata jauhelihan esim. hirvenjauhelihalla sekä vaihtaa yrttejä esim. rosmariiniin ja timjamiin.
Resepti:
Madame Millefeuille

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

3 arviota

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.