Australialainen makkararulla

Australialainen makkararulla

Lue lisää reseptistä Madame Millefeuillen blogikirjoituksesta.

noin 100 kpl
500gjauhelihaa
1sipuli
2rklruohosipulia
2rklbasilikaa
3valkosipulinkynttä
2tlsuolaa
1tlpippuria
1rkltomaattipyreetä (valinnainen)
2tljauhettua savupaprikaa
1pktMyllyn Paras Voitaikinalevyjä
1kananmuna

Valmistusohje

Ota voitaikina pakkasesta ja erottele valmiiksi kaulitut levyt.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli pieneksi. Hienonna ruohosipuli sekä basilika. Laita jauheliha kulhoon ja lisää hienonnetut sipulit sekä yrtit joukkoon. Lisää suola, pippuri sekä jauhettu paprika ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Kaulitse voitaikinalevy noin 25*30 cm kokoiseksi suorakaiteeksi. Leikkaa levy pituussuunnassa kolmeen osaan. Laita makkaramassaa kunkin levyn keskelle pituussunnassa ja sulje rulla kääntämällä molemmat pitkät sivut täytteen päälle. Sulje liitoskohta huolellisesti. Leikkaa rulla kuuteen osaan ja nosta makkararullat leivinpaperin päälle pellille liitoskohta alaspäin. Voitele kananmunalla kahteen kertaan, anna kuivua hetki voitelukertojen välissä. Ripottele päälle koristeeksi savupaprikajauhetta.

Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanrusehtava ja makkaramassa sisältä kypsä. Tarjoile esimerkiksi kotitekoisen ketsupin kanssa. Voit myös halutessasi korvata jauhelihan esim. hirvenjauhelihalla sekä vaihtaa yrttejä esim. rosmariiniin ja timjamiin.

Resepti:
Madame Millefeuille

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)