Amerikkalaiset pannukakut

Katso suosituin pannukakkureseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita suussa sulavia pannukakkuja.

Amerikkalaiset pannukakut
45 min, josta valmisteluaika 45 min
  • Yllätä perheesi ja ehkä myös itsesi; tarjoile välillä arkiruoan tilalla pannukakkuja tai aloita jopa aamu näillä, kuten jenkeissä! 
  • Muista malttaa paistaa miedolla lämmöllä, koska näissä on sokeria ja ne ottavat väriä helposti ja myös palavat liian kuumassa.
  • Kannattaa kokeilla pähkinävoin, banaanin sekä hunajan tai suklaapähkinävoin kera! Taivaallista! 
  • Tämä resepti on yksi sivustomme suosituimmista resepteistä!
noin 15 kpl amerikkalaista kokoa tai 30-40 pientä
3munaa
2-3rklfariini- tai tummaa sokeria tai juoksevaa hunajaa
5dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
3tlleivinjauhetta
1tlvaniljasokeria
½tlsuolaa
2-3dlmaitoa
2dlpiimää tai kermaviiliä
½dlvoisulaa tai öljyä

Valmistusohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään, lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja nesteitä, niin että saat paksun pannaritaikinan.

  2. Paista pienellä munakas- tai blinipannulla paksuja, vajaan senttimetrin paksuisia lettuja. Kuumenna pannu ensin kunnolla ja laske sen jälkeen levyn tehoa asentoon 1-3, sillä taikinassa on sokeria, joka ottaa väriä helposti. Käytä paistamiseen rasvaa. Perinteinen lettupannukin kelpaa, mutta ihan amerikkalaiseen pannukakkukokoon ei näin päästä.

  3. Annostele tavalliseen lettupannuun mahdollisimman paksulti taikinaa. Tarjoile juoksevan hunajan tai vaahterasiirapin sekä kermavaahdon kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (278)

Voiko kermaviilin/piimän sijasta käyttää jotakin muuta?
Voi käyttää vaikkapa soijajugurttia. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Luottoresepti, toimii!
Ihan paras resepti.Kiitos :)
Oli maukkaita. Tarkka pannun lämpötilalle. Kari
Miksi sain omista pannukakuistani mauttomia ja kuivia? :( Mikähän mahtoi mennä pieleen.
Käänsit ehkä liian myöhään? Oon huomannut, että pitää kääntää heti, kun pannulla oleva pohja antaa. Silloin päällinen on vielä kostea, mutta reunat on kiinteitä. Sit tulee kuohkeita ja kosteita :)
Hyviä oli! Ja erittäin helppo taikina paistaa! Tämä resepti laitetaan talteen :)
Tein ekaa kertaa. Laitoin taikinan jääkaappiin yöksi ja mutta vatkasin munat vasta aamulla ja lisäsin taikinaan. Leivinjauheenkin laitoin aamulla munavaahdon joukossa. Paistoin reilusti kuumemmalla. Erittäin hyviä tuli
oikein töydellisiä

Pages