Amerikkalaiset pannukakut

Katso suosituin pannukakkureseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita suussa sulavia pannukakkuja.

Amerikkalaiset pannukakut
45 min, josta valmisteluaika 45 min
  • Yllätä perheesi ja ehkä myös itsesi; tarjoile välillä arkiruoan tilalla pannukakkuja tai aloita jopa aamu näillä, kuten jenkeissä! 
  • Muista malttaa paistaa miedolla lämmöllä, koska näissä on sokeria ja ne ottavat väriä helposti ja myös palavat liian kuumassa.
  • Kannattaa kokeilla pähkinävoin, banaanin sekä hunajan tai suklaapähkinävoin kera! Taivaallista! 
  • Tämä resepti on yksi sivustomme suosituimmista resepteistä!
noin 15 kpl amerikkalaista kokoa tai 30-40 pientä
3munaa
2-3rklfariini- tai tummaa sokeria tai juoksevaa hunajaa
5dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
3tlleivinjauhetta
1tlvaniljasokeria
½tlsuolaa
2-3dlmaitoa
2dlpiimää tai kermaviiliä
½dlvoisulaa tai öljyä

Valmistusohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään, lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja nesteitä, niin että saat paksun pannaritaikinan.

  2. Paista pienellä munakas- tai blinipannulla paksuja, vajaan senttimetrin paksuisia lettuja. Kuumenna pannu ensin kunnolla ja laske sen jälkeen levyn tehoa asentoon 1-3, sillä taikinassa on sokeria, joka ottaa väriä helposti. Käytä paistamiseen rasvaa. Perinteinen lettupannukin kelpaa, mutta ihan amerikkalaiseen pannukakkukokoon ei näin päästä.

  3. Annostele tavalliseen lettupannuun mahdollisimman paksulti taikinaa. Tarjoile juoksevan hunajan tai vaahterasiirapin sekä kermavaahdon kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (270)

Hyviä oli! Ja erittäin helppo taikina paistaa! Tämä resepti laitetaan talteen :)
Tein ekaa kertaa. Laitoin taikinan jääkaappiin yöksi ja mutta vatkasin munat vasta aamulla ja lisäsin taikinaan. Leivinjauheenkin laitoin aamulla munavaahdon joukossa. Paistoin reilusti kuumemmalla. Erittäin hyviä tuli
Koska kermaviili pitäisi laittaa?
Kermaviili laitetaan taikinaan nesteiden kanssa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Hyvä valmistus resepti! :-)
Hyvää oli
Ruokasoodaa lisäksi hieman, jotta piimän, kermaviilin tai creme fraichin kanssa saa kohoamaan.
Voiko tämän tehdä jo edellisenä iltana osittain tai kokonaan valmiiksi vai onko tarkoitus käyttää heti kun on tehty?
Taikina on tarkoitus käyttää heti valmistamisen jälkeen, sillä muna- sokerivaahto tuo pannukakkuihin kuohkeuden, joka ei kestä säilytystä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Nää on tosi hyviä!

Pages