Amerikkalaiset pannukakut

Katso suosituin pannukakkureseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita suussa sulavia pannukakkuja.

Amerikkalaiset pannukakut

Yllätä perheesi ja ehkä myös itsesi; tarjoile välillä arkiruoan tilalla pannukakkuja tai aloita jopa aamu näillä, kuten jenkeissä!  Muista malttaa paistaa miedolla lämmöllä, koska näissä on sokeria ja ne ottavat väriä helposti ja myös palavat liian kuumassa. Kannattaa kokeilla pähkinävoin, banaanin sekä hunajan tai suklaapähkinävoin kera! Taivaallista!  Tämä resepti on yksi sivustomme suosituimmista resepteistä!

noin 15 kpl amerikkalaista kokoa tai 30-40 pientä
3munaa
2-3rklfariini- tai tummaa sokeria tai juoksevaa hunajaa
5dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
3tlleivinjauhetta
1tlvaniljasokeria
½tlsuolaa
2-3dlmaitoa
2dlpiimää tai kermaviiliä
½dlvoisulaa tai öljyä

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään, lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja nesteitä, niin että saat paksun pannaritaikinan. Paista pienellä munakas- tai blinipannulla paksuja, vajaan senttimetrin paksuisia lettuja. Kuumenna pannu ensin kunnolla ja laske sen jälkeen levyn tehoa asentoon 1-3, sillä taikinassa on sokeria, joka ottaa väriä helposti. Käytä paistamiseen rasvaa. Perinteinen lettupannukin kelpaa, mutta ihan amerikkalaiseen pannukakkukokoon ei näin päästä. Annostele tavalliseen lettupannuun mahdollisimman paksulti taikinaa. Tarjoile juoksevan hunajan tai vaahterasiirapin sekä kermavaahdon kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (259)

Ja oikein amerikkalainen tyyli on tarjota nämä pekonin ja vaahterasiirapin kanssa.
Minä sain taikinasta hurjan paksua tahnaa ja laitoin 4 dl maitoa. Kuinka paksua tainan tulee olla?
Tämän pannukakkutaikinan kuuluu olla paksua. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Tämä on loistava ohje, johon palaan aina uudelleen. Ihanan herkullisia! Teen pannukakut gluteenittomina käyttämällä omaa gluteenitonta jauhosekoitusta (riisijauho-perunajauho-tapiokatärkkelys ). Aikanaan kun ruoan piti olla maidotonta, käytin kermaviilin tilalla riisimaitoa.
taidanpa tehdä noita sunnuntaina
Hyvin onnistuivat. Käytin paistamiseen kirkastettua voita. Pinnasta tuli kauniin värinen.
Huoneenlämpöisiä kananmunia niin ei mene ikuisuutta muna-sokerivaahdon tekemiseen! Ihana, kuohkea jenkkilettu tulee.
Pitääkö taikinaa jättää kohottumaan?
Taikinaa ei jätetä turpoamaan. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Ohje kuulostaa tosi hyvältä, mutta pitäisi tehdä maidottomia, millä korvaan maidon ja piimän ohjeessa?

Pages