Amerikkalaiset pannukakut

Amerikkalaiset pannukakut

Yllätä perheesi ja ehkä myös itsesi; tarjoile välillä arkiruoan tilalla
pannukakkuja tai aloita jopa aamu näillä, kuten jenkeissä! 

Muista malttaa paistaa miedolla lämmöllä, koska näissä on sokeria ja ne
ottavat väriä helposti ja myös palavat liian kuumassa.

Kannattaa kokeilla pähkinävoin, banaanin sekä hunajan tai suklaapähkinävoin
kera! Taivaallista! 

Tämä resepti on yksi sivustomme suosituimmista resepteistä!

noin 15 kpl amerikkalaista kokoa tai 30-40 pientä
3munaa
2-3rklfariini- tai tummaa sokeria tai juoksevaa hunajaa
5dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
3tlleivinjauhetta
1tlvaniljasokeria
½tlsuolaa
2-3dlmaitoa
2dlpiimää tai kermaviiliä
½dlvoisulaa tai öljyä

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki
kuivat aineet keskenään, lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja nesteitä,
niin että saat paksun pannaritaikinan.

Paista pienellä munakas- tai blinipannulla paksuja, vajaan
senttimetrin paksuisia lettuja. Kuumenna pannu ensin kunnolla ja laske sen
jälkeen levyn tehoa asentoon 1-3, sillä taikinassa on sokeria, joka ottaa väriä
helposti. Käytä paistamiseen rasvaa.

Perinteinen lettupannukin kelpaa, mutta ihan
amerikkalaiseen pannukakkukokoon ei näin päästä. Annostele tavalliseen
lettupannuun mahdollisimman paksulti taikinaa. Tarjoile juoksevan hunajan tai
vaahterasiirapin sekä kermavaahdon kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (251)

Pitääkö taikinaa jättää kohottumaan?
Taikinaa ei jätetä turpoamaan. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Ohje kuulostaa tosi hyvältä, mutta pitäisi tehdä maidottomia, millä korvaan maidon ja piimän ohjeessa?
Maidon voi korvata esimerkiksi kaura- tai soijamaitojuomalla ja piimän kaura-tai soijajogurtilla. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Loistava ohje, joka onnistui hyvin myös gluteenittomana. Vaihdoin vain vehnäjauhot Semperin Gluten free Mix -jauhoseokseen.
Jääkaapissani oli käyttämätöntä kermaviiliä. Googletin " kermaviili letut" ja löysin tämän reseptin. Helppo ja hyvä ohje. Leivinjauhetta ei ollut kaapissa, joten korvasin sen käyttämällä soodaa puolet leivinjauheen määrästä. Tuli hyviä ja kuohkeita!
Tuleeko pannukakun kuohkeuteen mitään eroa, jos käytän fariinisokerin tilalla tavallista (valkoista) sokeria?
Käytetty sokeri vaikuttaa lähinnä makuun. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Paistettaessa pudottelin joukkoon vielä pakastemustikoita ja näin pannarit olivat vielä parempia...
Voiko taikinaan lisätä esim. marjoja?

Pages