After Eight -jäädykekakku

After Eight juhlakakku
  • Juhlia suunniteltaessa on kätevää, jos kakun/kakkuja voi valmistaa etukäteen pakastimeen, tämän After Eight -jäädykekakun voit valmistaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua.
  • Taikinapohja suklaa- tai kauramurotaikinasta paistetaan irtovuoan pohjalla leivinpaperin päällä juuri ja juuri kypsäksi - ei liian kuivaksi.
  • Juhlakakussa on nimensä mukaisesti käytetty After Eight -suklaakonvehteja, mutta toki voit käyttää muutakin minttusuklaata, esim. Fazer Mint- tai Marabou Mint Krokant -suklaata.
  • Marjaiset tuorejuustot ja rahkat sopivat täytteeseen hyvin; voit ostaa ne valmiina tai voit itse lisätä maustamattomaan tuorejuustoon ja rahkaan (pakaste)marjoja ja sokeria makusi mukaan.
  • Katso valmistusvideo, jossa esiintyvät Arja Elina Laine ja Huomenta Suomen Jesse Kamras.
1 kakku irtopohjavuokaan (halkaisija 22-25 cm), 10-12:lle
1pktMyllyn Paras Pyöreä Suklaataikinaa (380 g)
tai Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
Kostutus:
1dlvahvaa vadelma- tai mustaherukkamehua (osa voi olla likööriä)
Täyte:
5dlmustaherukoita ja vadelmia
150gAfter Eight -suklaata
2dlkuohu- tai vispikermaa
½dlsokeria
1tlvaniljasokeria
400gmustaherukka- tai marjatuorejuustoa, esim. Viola Mustaherukka -tuorejuusto
400gmarjarahkaa, esim. Maustettu Rahka Kuningatar (Valio)
Päälle ennen tarjoilua:
n. 2dlmustaherukoita ja vadelmia
50gAfter Eight -suklaata
tuoretta minttua

Valmistusohje

Painele sulanut taikina irtoreunaisen torttuvuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 10 min, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä.

Kostuta kakkupohja mehulla. Levitä päälle kerros marjoa, mikäli käytät pakastemarjoja, ne saavat olla jäisiä. Levitä näiden päälle vieri viereen kerros ohuita After Eight -suklaita.

Vatkaa kerma, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Yhdistä siihen maustettu tuorejuusto ja rahkat. Levitä seos vuokaan, tasoita pinta. Jäädytä pakastimessa yön yli.

Ota kakku vähän ennen tarjoilua pakastimesta pöydälle, irrota vuoka ja laita kakku tarjoiluvadille. Irrottamista helpottaa, kun pidät hetken lämmintä pyyhettä vuoan reunojen ympärillä.

Koristele kakku marjoilla ja After Eight -suklailla sekä tuoreella mintulla. Mikäli kakkua ei tarjoilla seuraavana päivänä, sen voi jäädyttämisen jälkeen irrottaa vuoasta ja pakata isoon pakastepussiin. Kakku säilyy pakasteessa muutaman kuukauden esim. juhliin tai yllätysvieraiden varalle.

VINKKI: Kakkua ei ole pakko jäädyttää, käytä tällöin kakun täytteen hyydyttämiseen liivatetta. Sulata 6 kpl vedessä ensin liotettuja liivatelehtiä ½ dl:aan kiehuvaa kermaa ja lisää seos hieman jäähtyneenä täytteeseen, anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)