Pastamaalaissalaatti

Pastamaalaissalaatti

Meidän perheen aikuisten suosikkisalaatti on maalaissalaatti. Sitä varioidaan monesti erilaisilla aineksilla, mutta kestosuosikkeja ovat broileri ja pekoni. Lokakuun ollessa pastakuu, sai maalaissalaatti tällä kertaa lisäkseen pastaa! Salaatteja ja lisukkeita voi valita sen mukaan, mistä itse tykkää, meillä tällä kertaa oli tällainen versio:

Puolikas kerä Lollo Rossoa
Puolikas kerä tammenlehväsalaattia
Kurkku
Rasia kirsikkatomaatteja
Iso punasipuli
500g broilerin ohutleikkeitä, tällä kertaa hunajamarinoituja
Paketti pekonia
Halloum-juusto
Neljä keitettyä kananmunaa
4dl Myllyn Paras kukkamakaronia (tuo 4dl on kuivamitattuna)

Kastike

250g kreikkalaista jogurttia
Puristettu valkosipulinkynsi
2 rkl puristettua sitruunanmehua

Ihan ensimmäiseksi sekoita kastikkeen aineet keskenään ja laita se jääkaappiin maustumaan.

Paista broilerinleikkeet uunissa 225 asteessa n. 15minuuttia, anna jäähtyä ja kuutioi. Paista pekonit 200 asteessa uunissa kymmenen minuuttia. Jäähdytä ja paloittele. Voit myös paistaa pannulla, itse suosin uunia sen helppouden vuoksi. 

Keitä makaronit kypsäksi ohjeen mukaan runsaassa suolatussa vedessä. Huuhtele makaronit kylmällä vedellä lävikössä. Keitä kananmunat haluamasi kypsyisiksi, me pidämme koviksi keitetyistä, joten keitin täydet kymmenen minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä, kuori ja halkaise kahtia.

Pese salaatit ja revi ne kulhon pohjalle, Paloittele kurkku ja siivuta punasipulit. Lisää salaattien joukkoon. Huuhtele kirsikkatomaatit ja lisää ne kokonaisina salaattiin. Näin tomaatit eivät "vety" salaatissa. Lisää joukkoon broilerit ja pekonit jäähtyneinä, sekä pasta. Sekoita hyvin kulhossa.

Leikkaa halloumi n. 1 cm viipaleiksi ja paista kuumalla, kuivalla pannulla molemminpuolin kullanruskeiksi. Lisää salaatin päälle keskelle halloumit ja reunoille munan puolikkaat. Itse ripottelin kananmunien päälle hieman suolaa.

Nauti kastikkeen kera! Kastike toi tuhtiin ja pastan mukana vielä ruokaisampaan salaattiin sopivaa raikkautta ja olikin meille uusi, herkullinen kokeilu, joka varmasti tulee jatkossakin salaattejamme maustamaan.

Syksy on ollut harvinaisen aurinkoinen ja kuiva, joten mukavaa lokakuun jatkoa kaikille Myllyn Parhaan lukijoille!

Tällaista tällä kertaa. Kovin simppeliä, mutta joskus saa kai ollakin! Mukavaa syksyn jatkoa :)

Pastamaalaissalaatti

 

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.