Paistettu appelsiinijuustokakku

Paistettu appelsiinijuustokakku

Pohja

1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikina

Täyte

600g appelsiinituorejuustoa
2,5 dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
200 g ranskankermaa
3 tl vaniljasokeria
yhden appelsiinin raastettu kuori
½ dl appelsiinimehua

Päälle:

Appelsiinicurd

1 appelsiinin kuori
1 appelsiinin mehu
3,5 dl tomusokeria
2 kananmunaa
50 g voita

1 appelsiini

Ota pakastetaikina huoneenlämpöön noin tuntia ennen. Painele taikina leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

Valmista sillä aikaa appelsiinicurd. Pese appelsiini hyvin ja raasta sen kuori. Purista appelsiinin mehu. Sekoita kasarissa appelsiinin kuori, mehu, tomusokeri ja kananmunat. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen kunnes se pulpahtaa. Sekoittele kevyesti kiehuvaa seosta, kunnes se sakenee. Siirrä kattila pois liedeltä ja sekoita kuutioitu voi hyvin joukkoon. Jäähdytä ja purkita, laita jääkaappiin "jähmettymään".

Vatkaa keskenään täytteen tuorejuusto, sokeri ja jauhot. Lisää kananmunat yksi kerrallaan joukkoon pienellä teholla vatkaten. Lisää joukkoon ranskankerma, hyvin pestyn appelsiinin kuori sekä appelsiinimehu. Vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi ja kaadan pohjan päälle. Laita uuniin 175 asteeseen noin tunniksi, kunnes kakku on hyytynyt. Anna jäähtyä hyvin huoneenlämmössä ja sitten mielellään yön yli jääkaapissa.

Ennen tarjoilua levitä päälle haluamasi määrä appelsiinicurdia, sekä appelsiiniviipaleita.

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.