Maapähkinä-valkosuklaa-browniet ja täytetyt piparileivokset

Täytetyt piparileivokset

Uutena vuotena on mukava syödä myös jotain taivaallisen makeaa kahvin kera, kun ensin on ehkä herkuteltu suolaisilla herkuilla. Mitään kevytversioita nämä ei todellakaan ole, mutta tässä kaksi ehdotusta uuden vuoden kahvipöytään.

Maapähkinä-valkosuklaa-browniet

300 g voita
300 g valkosuklaata
2 tl vaniljasokeria
2,5 dl sokeria
3,5 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
4 munaa

2 dl sokeritonta maapähkinävoita
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Sulata voi kattilassa ja lisää siihen paloiteltu valkosuklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut joukkoon. Lisää suklaa-voiseokseen loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Kaada leivinpaperoidulle uunipellille.

Sekoita keskenään maapähkinävoi ja sokerit. Tiputtele seosta taikinan päälle ja vetele veitsellä marmorikuviota maapähkinävoiseostäpliä pitkin. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia, brownien kuuluu jäädä tahmaiseksi ja pehmeäksi. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.

Maapähkinä-valkosuklaa-browniet

Täytetyt piparileivokset

500 g Myllyn Paras Laktoositon Piparitaikinaa

1,25 dl kuohukermaa
100 g suklaatuorejuustoa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Sulata piparitaikina ja kauli se noin 5-8 mm paksuiseksi. Ota pyöreällä muotilla siitä piparkakkuja ja paista 200 asteessa noin 6 minuuttia. Jäähdytä.

Vaahdota kerma ja lisää siihen suklaatuorejuusto sekä sokerit. Sekoita vatkaimella tasaiseksi. Laita jäähtyneiden piparkakkujen suoralle puolelle täytettä ja paina toinen piparkakku kanneksi. Täyte riittää noin kymmeneen piparileivokseen eli kahdellekymmenelle piparkakulle.

Täytetyt piparileivokset

Iloista ja ennen kaikkea makeaa uutta vuotta 2018!

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.