Koululaisen välipalat

Kolmioleivät

Koulut alkavat pian kaikkialla ja pienten koululaisten on hyvä muistaa syödä pientä välipalaa koulusta saavuttuaan.

Kolmioleivät ovat helppoja valmistettavia ja säilyvät jääkaapissa kelmun alla odottamassa koululaista kotiin. Mustikkakausikin on parhaimmillaan, joten makeaksi kaveriksi voi valmistaa koululaista ilahduttamaan rahkapullia!
Ja sitten vain tuumasta toimeen!

Tonnikalakolmioleivät

10 kpl

10 siivua paahtoleipää
1 prk tonnikalaa öljyssä
½ punaista paprikaa
3 rkl silputtua ruohosipulia
100 g ruohosipulituorejuustoa
60 g smetanaa
1 rkl sitruunamehua
2 rkl majoneesia, sipulin makuista tai maustamatonta
(salaatinlehtiä)

Valuta tonnikala. Pilko paprika pieneksi ja silppua ruohosipulia. Sekoita keskenään kaikki ainekset. Leikkaa paahtoleivät kahtia kulmasta kulmaan. Täytä puolet kolmioista ja laita loput kolmioista leiville kansiksi. Anna maustua jääkaapissa kelmun alla muutaman tunnin ajan. Lisää tarjoiluvaiheessa leipien väliin halutessasi salaatinlehtiä.

Broilerikolmioleivät

10 kpl

10 siivua paahtoleipää
250-300 g hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita
½ punaista paprikaa
100 g valkosipulituorejuustoa
60 g smetanaa
2-3 rkl kurkkusalaattia
paprikajauhetta maun mukaan
(salaatinlehtiä)

Paista broilerisuikaleet pannulla kypsiksi ja anna jäähtyä. Pilko paprika pieneksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Leikkaa paahtoleivät kahtia kulmasta kulmaan. Täytä puolet kolmioista ja laita loput kansiksi. Anna maustua jääkaapissa kelmun alla muutaman tunnin ajan. Lisää tarjoiluvaiheessa leipien väliin halutessasi salaatinlehtiä.

Mustikkarahkapullat

Mustikkarahkapullat

(n. 32 kpl)

200 g voita
5 dl täysmaitoa
2 pss kuivahiivaa
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 tl suolaa
1 pötkylä eli n. 2 rkl kardemummaa
1 muna
n. 14 dl vehnäjauhoja

Voiteluun:
1 muna

Täyte:
400 g maitorahkaa
2 munaa
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
200-300 g mustikoita

Lämmitä maito noin 42 asteiseksi, hieman kättä lämpimämmäksi. Sulata voi. Sekoita jauhoihin kuivahiiva ja lisää noin puolet jauhoista desilitra kerrallaan joukkoon, vatkaa vispilällä hetken aikaa. Sekoita taikinaan vähän kerrallaan loput jauhoista kädellä vaivaten. Voisula lisätään taikinaan loppuvaiheessa, kun jauhoja on lisättävänä vielä muutama desilitra. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Anna nousta vedottomassa paikassa kunnes taikina on noin kaksinkertainen.

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja jaa se kahtia. Pyörittele taikinanpuolikkaat pötköiksi ja leikkaa kumpikin 16 osaan. Pyörittele pulliksi.

Anna kohota vielä noin 15-20 minuuttia ja valmista sillä aikaa täyte.

Sekoita keskenään maitorahka, munat ja sokerit. Paina kohonneiden pullien keskelle pienen lasin tms. avulla kolot. Voitele pullat tässä vaiheessa munalla. Lisää sitten koloon muutama mustikka ja laita päälle rahkatäytettä. Rahkatäytteen päälle voi vielä laittaa muutaman mustikan.

Paista 200 asteessa noin 13-15 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin kullanruskeita.

Turvallista koulutietä kaikille pienille ja isommillekin koululaisille!

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.