Loman alkaessa hyvä ystäväni toi minulle kirsikoita ja niistä halusinkin heti tehdä kirsikoilla höystetyn suklaakakun. Olen jo pitempään halunnut kokeilla Kinuskikissan sivuilta löytyvää kakkupohjaa nimeltä mehevä suklaakakkupohja. Tuumasta toimeen, pohja siis Kinuskikissan arkistosta ja itse toteuttamani täyte. Nämä olivatkin oivallinen yhdistelmä suklaakuorrutteen kanssa ja ihan yksi pala kerrallaan jopa riittää makeuden puolesta!

 

Kirsikkahillo

1 litra kirsikoita

½ dl vettä

250 g hillosokeria

Poista kirsikoista kivet. Laita kattilaan vesi ja kirsikat. Kuumenna seos ja keittele n. 15min. Lisää hillosokeri pienissä erissä joukkoon.

Kiehauta ja anna kiehua vielä noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä keittämisen jälkeen kattilassa puolisen tuntia ja säilö sen jälkeen puhtaisiin, kuumennettuihin hillotölkkeihin. Itse tiesin käyttäväni hillon heti, joten suljin sen tiiviiseen muovirasiaan. Hillo on käyttövalmista noin vuorokaudessa.

 

Mehevä suklaakakkupohja

2 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja

1½ dl perunajauhoja

3 tl leivinjauhetta

¾ tl suolaa

2 tl vaniljasokeria

1½ dl tummaa kaakaojauhetta

150 g voita tai margariinia

3½ dl sokeria

3 munaa

3 dl kädenlämpöistä maitoa

Kostutukseen mustaviinimarjamehua

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja laita voimunasokerivaahdon joukkoon ensin reilusti jauhoja ja sen jälkeen pienissä erissä vuorotellen kädenlämpöistä maitoa ja kuivia aineita. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun 24 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan ja paista 50-60min uunin keskitasolla 175 asteen lämpötilassa. Anna kakun jäähtyä uunista oton jälkeen vuoassaan noin  15 minuuttia ennen kuin kumoat sen.

Kun pohja on kunnolla jäähtynyt, leikkaa se terävällä veitsellä kolmeen osaan.

 

Täyte

4 dl vispikermaa

1 prk mustaherukkatuorejuustoa

1 prk kuningatarrahkaa

2 liivatelehteä

tilkka mustaviinimarjamehua

1 tl vaniljasokeria

sokeria maun mukaan

 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin kymmeneksi minuutiksi. Vaahdota sillä aikaa  kerma. Sekoita keskenään vatkaimella rahka ja tuorejuusto, niiden joukkoon sekoita vaniljasokeri ja sokeri. Kuumenna noin 2 rkl laimennettua mustaviinimarjamehua. Sulata liivatteet sinne joukkoon. Vatkaa liivateseos rahka-tuorejuustoseokseen ja kääntele vaahdotettu kerma vielä tähän seokseen.

Kostuta kakun pohjat laimennetulla mustaviinimarjamehulla. Laita päälle kirsikkahilloa ja puolet täytteestä. Laita toinen pohja päälle ja sen päälle kostutuksen jälkeen kirsikkahilloa sekä loppu täyte. Laita päälle vielä viimeinen kakkupohja ja kostuta se. Laita jääkaappiin kuorrutuksen tekemisen ajaksi.

 

Kuorrute

200 g tummaa suklaata

1½ dl kuohukermaa

nokare voita

 

Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Lämmitä kermaa kattilassa, se ei kuitenkaan saa lämmetä kiehumispisteeseen. Sekoita joukkoon sulatettu suklaa ja laita sen verran vielä liedelle, että saat sekoitettua seoksen tasaiseksi. Vispilä auttaa asiassa!

Laita vielä joukkoon pieni voinokare kiiltoa antamaan. Anna jäähtyä hetken aikaa, mutta kuitenkin vain sen verran että seos pysyy notkeana.

Ota kakku jääkaapista ja kaada kuorrute päälle. Itse halusin kakusta hieman "rosoisen" näköisen enkä liian siloteltua, joten annoin kuorrutteen valua hieman epätasaisesti kakun reunoille.

Ripottele vielä päälle kirsikoita koristeeksi ja laita muutamaksi tunniksi jääkaappiin tekeytymään.

Kakusta tuli varsin makea, ja suklaakakkujen ystävän unelma. Kirsikkahillo toi sopivasti kirpeyttä makeutta tasoittamaan.

Mukavia elokuun viimeisiä päiviä kaikille, nautitaan vielä, ties vaikka lämpimiä päiviäkin löytyisi kuun loppua ilahduttamaan!

kirsikkasuklaakakku

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.