Borskeitto ja piimäsämpylät

Borskeitto ja piimäsämpylät

Borskeitto

voita
öljyä
3 porkkanaa
500 g punajuuria
500 g valkokaalia
1 iso punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1L lihalientä (litra kiehautettua vettä ja kaksi lihaliemikuutiota)
3 laakerinlehteä
2 rkl punaviinietikkaa
mustapippuria maun mukaan
suolaa maun mukaan
1/2 tl timjamia
1/2 tl rosmariinia

Tarjoiluun smetanaa

Kuori ja raasta porkkanat ja punajuuret. Silppua sipuli ja suikaloi valkokaali. Murskaa valkosipulinkynnet. Laita kattilaan öljy ja voi ja kuullottele kasviksia kymmenisen minuuttia miedolla lämmöllä.

Lisää joukkoon lihaliemi ja mausteet ja anna kiehua hiljalleen kannen alla puolisen tuntia.

Laita keittolautaselle nokare smetanaa keiton päälle ja nauti vasta paistettujen piimäsämpylöiden kera, joiden ohje alempana.

Vinkki! Jos haluat lihaisan borskeittoreseptin, lisää keittoon vaikkapa 400g palvikinkkusuikaleita/palasia. Kuullota hetki pannulla voissa niitä ennen keittoon lisäämistä ja lisää keittoon noin kymmenen minuuttia ennen valmistumista.

Piimäsämpylät 

(Noin 9-10 kpl)

2,5 dl piimää
40 g hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl siirappia
2 dl Myllyn Paras Kaurahiutaleita
5 dl Myllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
1/2 dl öljyä

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja sekoita kunnes se liukenee. Lisää siirappi, suola ja kaurahiutaleet. Vaivaa joukkoon jauhot ja lisää lopuksi öljy. Anna kohota liinan alla lämpimässä noin 45 minuuttia.

Leivo sämpylöiksi ja anna kohota vielä pellillä liinan alla n. 15minuuttia. Paista 200 asteessa 12-14 minuuttia, kunnes sämpylät ovat saaneet hieman väriä.

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.