Vegaaninen levypiirakka

Vegaaninen levypiirakka

Vegaaninen levypiirakka on helppo valmistaa Myllyn Paras Ateriarouhe Kaura-härkäpavusta ja Myllyn Paras Iso Lehtitaikinalevystä. Runsasproteiininen ateriarouhe soveltuu erinomaisesti ruoan lisukkeeksi sekä täytteeksi erilaisiin piirakoihin ja pasteijoihin. Piirakka on valmistettu kokonaisuudessaan vegaanisista raaka-aineista, joten se sopii hyvin moneen ruokavalioon. Täytteessä on käytetty kauraa ja härkäpapua sisältävän rouheen lisäksi sieniä. Voit käyttää täytteessä satokauden aikana tuoreita kantarelleja tai suppilovahveroita, ja satokauden ulkopuolella säilöttyjä sieniä. Käyttäessäsi säilöttyjä sieniä, valuta neste purkista ennen niiden käyttämistä.

Katso alta resepti, ja leivo tämä helposti valmistuva ruokaisa levypiirakka juhliin tai lounassalaatin kanssa syötäväksi.

Vegaaninen levypiirakka

1 pkt (600 g) Myllyn Paras Iso Lehtitaikinalevy

Täyte

noin 2 l vettä
4 dl Myllyn Paras Ateriarouhe Kaura-härkäpapua
1 ½ tl suolaa

noin 200 g kantarelleja tai suppilovahveroita
noin 7 cm pala purjosipulia

1 valkosipulinkynsi

1 rkl maidotonta margariinia
suolaa
rouhittua mustapippuria
 

Ota lehtitaikinalevy sulamaan pakastimesta noin puolentoista tunnin ajaksi.

Mittaa sillä aikaa vesi kattilaan ja kuumenna se kiehuvaksi. Lisää joukkoon suola ja ateriarouhe. Keitä noin 20 minuutin ajan, välillä sekoittaen. Kaada kattilan sisältö siivilään ja valuta ateriarouheesta vesi. Anna kypsän ateriarouheen jäähtyä.

Puhdista ja pilko valitsemasi sienet sopiviksi sattumiksi. Pilko myös purjosipuli ja hienonna valkosipulinkynsi. Lisää sienet kuumalle pannulle ja paista niitä sen aikaa, että neste haihtuu. Lisää joukkoon rasva sekä purjosipuli ja valkosipuli. Paista hetki koko ajan sekoitellen. Lisää sieniseos ateriarouheen joukkoon. Maista täytettä. Lisää maun mukaan suolaa ja rouhittua mustapippuria.

Avaa sulanut lehtitaikinalevy leivinpaperin päälle ja kauli se ohuemmaksi levyksi. Levitä täyte puolikkaalle taikinalevylle ja painele tiiviiksi levyksi. Jätä kuitenkin reunoille tilaa, jotta saat saumat hyvin kiinni. Kostuta hieman taikinan reunoja ja käännä toinen puoli taikinasta täytteen päälle. Paina reunat tiukasti kiinni toisiinsa ja tasaa epätasaiset saumat siistiksi leikkaamalla veitsellä tai pitsaleikkurilla. Painele reikiä piirakan päälle esimeriksi haarukalla tai varrastikulla.

Siirrä piirakka leivinpaperin kanssa uunipellille ja paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes piirakka on saanut hyvän värin ja taikina on kypsä. Voit suojata tarvittaessa piirakan pintaa liialta tummumiselta paiston loppuvaiheessa leivinpaperilla tai foliolla.

Tarjoile piirakka hieman jäähtyneenä. Voit leikata piirakan valmiiksi annospaloiksi.

Vinkki! Muista aina eri ruokavalioiden leivonnaisia leipoessasi tarkistaa tuotteiden raaka-ainelistat, jotta kaikki käytettävät tuotteet sopivat haluttuun ruokavalioon.

Sesonki:

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.