Kesän kirkas perunasalaatti

Kesän kirkas perunasalaatti kulhossa

Näin kesäaikaan perunat ovat parhaimmillaan. Uudet perunat nostetaan maasta ja ne saadaan suoraan pelloilta tarjolle. Keskikesällä juuri maasta nostettu peruna, joka valmistetaan suoraan tarjolle, on se tuorein ja herkullisin vaihtoehto myös perunasalaattiin.

Pese perunat hyvin ja marinoi ne herkullisessa yrittimarinadissa. Kasaa perunasalaatti esille salaattipedille ja saat näyttävän salaattiherkun tarjolle arkeen ja juhlaan. Viime vuosina juuri kirkas perunasalaatti on noussut suureen suosioon. Aikaisemmin perunasalaateissa käytettiin paljon majoneesipohjaisia kastikkeita, mutta minä pidän henkilökohtaisesti enemmän näistä yrttiöljyillä marinoiduista peruna- ja pastasalaateista.

Kokeile tätä salaattia kauniin kesäisen päivän illalliselle tai vaikka kesäjuhlien juhlapöytään. Tästä reseptistä voi tehdä myös pastasalaatin vaihtamalla perunat pastaksi. Ohjeen pastaversioon löydät reseptin alta.

Kesän kirkas perunasalaatti valmiina

Kirkas perunasalaatti

1 ½ kg perunoita

Marinadi
1 1/3 dl oliiviöljyä
½ tl suolaa
½ tl rouhittua musta- tai valkopippuria
1 rkl sinappia
2 rkl sitruunamehua
2 tl valkoviinietikkaa
2 tl sokeria
1 ruukku tuoretta tilliä
1 ruukku tuoretta ruohosipulia

Koristeluun
salaattia
kevätsipulia
sormisuolaa
mustapippuria

Pese perunat hyvin ja keitä ne suolavedessä kypsiksi. Valuta perunat ja anna niiden jäähtyä. Leikkaa jäähtyneet perunat sopiviksi paloiksi.

Valmista marinadi mittaamalla kaikki marinadin aineet tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi. Sekoita perunat ja marinadi keskenään. Nosta tarvittaessa jääkaappiin. Anna perunoiden maustua vähintään pari tuntia, mielellään yön yli.

Levitä pestyt salaatit tarjoiluastialle ja kaada perunasalaatti salaatin päälle. Pilko kevätsipuli varsineen ja ripottele hienonnettu kevätsipuli perunasalaatin päälle. Rouhi vielä päälle mustapippuria ja ripottele sormisuolaa. Tämä salaatti vain paranee marinoituessaan, joten voit hyvin tehdä sen jo tarjoilua edeltävänä päivänä.

Pastasalaattiversio: Voit tehdä saman salaatin myös vaihtamalla perunat Myllyn Paras ruis-kaurapastaan. Valuta pasta keittämisen jälkeen ja lisää pari lusikallista öljyä joukkoon. Valmista marinadi yllä olevan ohjeen mukaan ja lisää se jäähtyneen pastan joukkoon.  Valmista pastasalaatti kuten perunasalaatti yllä. Levitä valmis pastasalaatti salaatin päälle - koristele ja tarjoile. Myös pastasalaatti paranee marinoituessaan, joten voit tehdä pastasalaatin tarjoilua edeltävänä päivänä.

Kesän kirkas perunasalaatti tarjoiluvalmis

Sesonki:

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.