Kauniit pikkuleivät marmeladitäytteellä

myllyn paras pikkuleivät

Joulun aikaan tulee koristeltua ja syötyä paljon piparkakkuja. Myllyn Paras piparkakkutaikinan löydät kauppojen pakastealtaasta. Siitä onkin helppo leipoa piparkakut ja piparkakkutalot, koska taikinaa on helppo työstää ja se pitää hyvin muotonsa paistettuna.

Jos piparkakkujen maku alkaa kuitenkin kyllästyttämään, kannattaa vaihtaa piparkakkutaikina murotaikinaan. Myllyn Paras murotaikina löytyy myös kauppojen pakastealtaasta ja siitä on helppo valmistaa pikkuleivät, ilman jouluisia makuja. Mikä parasta, näiden kanssa et tarvitse edes jauhoja. Pakastetaikinasta pikkuleipien valmistaminen onnistuu ilman suurempia sotkuja. Jos haluat koristella pikkuleivät kauniiksi, niin kuorrute valmistuu vain muutamasta raaka-aineesta.

Tuo murotaikina on hyvä hätävara pakastimessa, sillä sitä voi käyttää näihin pikkuleipiin, mutta myös piirakkapohjiksi tai pikkupiiraisiin. Näin ollen ”piparkakkuja” voi leipoa lasten kanssa ympärivuoden ilman jouluisia makuja. Nämä ovat mukavia herkkulahjoja ystäville, opettajille tai sukulaisille.

Pikkuleivät

Kauniit pikkuleivät marmeladitäytteellä

1 pkt (400 g) Myllyn Paras murotaikinaa

Kuorrute
1 valkuainen
1 sitruuna
250 g tomusokeria
(elintarvikeväriä)

noin 4 rkl mansikkamarmeladia

Ota murotaikina pakastimesta sulamaan noin 30 minuuttia ennen leipomista. Kauli taikinalevyt leivinpaperin päällä ja ota haluamallasi muotilla kuvioita taikinalevystä. Jos haluat tehdä marmeladilla täytettyjä pikkuleipiä, niin muista aina ottaa samalla muotilla parillinen määrä samanlaisia pikkuleipiä.

Paista pikkuleipiä 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Pikkuleivät

Mittaa kuorrutteen eli pikeerin valkuainen vatkauskulhoon. Purista noin 1 rkl sitruunamehua valkuaisen joukkoon. Lisää noin puolet tomusokerista ja vatkaa hyvin. Lisää joukkoon loput tomusokerit. Seos saa olla ensin hieman paksumpaa ja sen jälkeen sitä voi notkistaa sitruunamehulla tai vedellä. Värjää kuorrute halutessasi elintarvikevärillä.

Pikkuleivät

Lusikoi paksua pikeeriä noin 1/3 pikeeriin kokonaismäärästä pursotuspussiin. Käytä joko pursotusterää tai leikkaa pursotuspussin kärkeen pieni aukko saksilla.

Ota puolet pikkuleivistä ja koristele ne seuraavasti: Pursota pikkuleipien reunoihin ohut raja paksummalla pikeerillä. Anna pursotuksen jähmettyä hetki. Lisää lopun pikeerin joukkoon hieman sitruunamehua tai vettä, jotta saat sen notkistettua. Pursota löysä täyttöpikeeri keskelle pikkuleipää ja levitä se esimerkiksi cocktailtikun avulla koko pikkuleivän alueelle. Anna pikeerin jähmettyä ja pursota sen jälkeen vielä paksummalla pikeerillä koristeita pikkuleivän kuivuneen pikeerin päälle. Voit värjätä koristeita elintarvikeväreillä, esimerkiksi kullalla.

Anna pikeerin  jähmettyä ennen pikkuleipien kokoamista.

Kokoa pikkuleivät levittämällä koristelemattomien pikkuleipien sisäpinnalle marmeladia ja paina koristeltu pikkuleipä siihen päälle.

Näin helposti syötävät lahjat ovat valmiita.

Vinkki! Jos et halua täyttää pikkuleipiä marmeladilla, niin voit tehdä niihin ennen paistoa  pienen reiän narua varten ja laittaa ne vaikka kuuseen koristeeksi.

Pikkuleivät

Sesonki:

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.