Kahden juuston kesäkurpitsapiirakka

kesäkurpitsapiirakka4

Tämä kahden juuston kesäkurpitsapiirakka on herkullinen syysleivonnainen. Piirakan valmistaminen on helppoa, kun käytät pohjana kaupan pakastealtaasta löytyvää Myllyn Paras Pyöreä-piirakkataikinaa. Voit valita pohjaksi joko vaalean Pyöreä-piirakkataikinan tai rukiista ja kaurasta tehdyn tummemman Pyöreä Ruis-Kaura-piirakkataikinan. Molemmat toimivat erinomaisesti suolaisen piirakan pohjina. Pyöreä-piirakkataikinoista löytyy myös erikseen makeaan piirakkaan soveltuva valmis pakastetaikina. Myllyn Paras Pyöreä-piirakkataikinaa käyttäessäsi piirakkapalat irtoavat nätisti piirakkavuoasta, eikä vuokaa tarvitse edes voidella ennakkoon.

Täytteenä käytin tällä kertaa satokaudessa olevaa kesäkurpitsaa sekä feta- ja emmental-juustoa. Juustot antavat herkullista makua tähän piirakkaan. Voit käyttää fetajuustona oman makusi mukaan joko alkuperäistä fetajuustoa tai salaattijuustoa. Molemmat vaihtoehdot toimivat erinomaisesti piirakan täytteenä. Pyörittelin kesäkurpitsan ennen täytteeksi laittamista paistinpannulla paistetussa purjo- ja valkosipulissa. Joten kesäkurpitsa sai sipuleista ihanaa lisämakua.

Katso alta resepti ja leivo tämä herkullinen kesäkurpitsapiirakka vaikka syysillan iltapalaksi tai kahvipöydän tarjottavaksi! Piirakka on parhaimmillaan hieman jäähtyneenä. Voit myös jäähdyttää piirakan paistamisen jälkeen jääkaappikylmäksi ja lämmittää sen juuri ennen tarjoilua haluttuun tarjoilulämpötilaan.

Saat hyödynnettyä tähän piirakkaan oman puutarhan tuotteista tällä hetkellä satokaudessa olevat kesäkurpitsat, purjo- ja valkosipulit sekä tuoreet yrtit.  

Kahden juuston kesäkurpitsapiirakka

 

Pohja

1 pkt (380 g)  Myllyn Paras Piirakkataikina Pyöreä (suolainen)

                      tai Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikina

 

Täyte

200 g kesäkurpitsaa

1 rkl voita tai öljyä

1 valkosipulin kynsi

4 cm purjosipulia

½ tl suolaa

¼ tl mustapippuria

100 g marinoituja fetajuustokuutioita

2 dl ruokakermaa

1 kananmuna

2 dl emmental-juustoraastetta

3 oksaa tuoretta timjamia

Ota piirakkataikina huoneenlämpöön sulamaan noin tuntia ennen piirakan valmistamista.

 

Raasta kesäkurpitsa pitkin vedoin tai käytä Julienne-leikkuria, jollan saat kesäkurpitsasta pitkää ja spagettimaista suikaletta. Pilko purjo ja valkosipuli hienoksi. Laita valitsemasi rasva paistinpannulle ja kuumenna pannu. Lisää purjo ja valkosipuli pannulle. Kuullota niitä hetken aikaa pannulla. Laita levy pois päältä ja lisää joukkoon kesäkurpitsaraaste. Pyöräytä kesäkurpitsat ja sipulit hyvin sekaisin. Lisää joukkoon suola ja mustapippuri. Valuta fetajuusto marinadista.

Painele sulanut piirakkataikina piirakkavuoan (noin 24 cm) pohjalle ja reunoille. Lisää pohjan päälle puolet kesäkurpitsoista ja puolet fetajuustoista. Sekoita kulhossa kerma, kananmuna sekä juustoraaste. Lisää seos piirakkapohjan päälle ja lisää vielä loput kesäkurpitsat ja fetajuustot. Irrota timjamista lehdet ja ripottele ne täytteen päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30 minuutin ajan. Voit laittaa paiston loppuvaiheessa piirakan päälle folion, joka suojaa piirakan pintaa liialta tummumiselta.

 

 

 

 

Sesonki:

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.