Gluteeniton yrtti-pastasalaatti

MP Pastasalaatti2

Tämä pastasalaatti sopii hyvin juhlapöydän tarjottavaksi tai mukavaksi kesälounaan lisukkeeksi vaikka grilliruoan rinnalle.  Tällä kertaa pastasalaatti on valmistettu täysin gluteenittomista raaka-aineista. Pastasalaattiin on käytetty Myllyn Paras uutuuksista Gluteenitonta Penne Punajuurta. Tuo punajuurella värjätty gluteeniton pasta on kauniin punaista ja se on ruoassa hyvä kuidunlähde. Myllyn Paras gluteenittomalla pastalla on myös keliakialiiton myöntämä gluteeniton tuote-merkki.

Gluteenitonta pastaa voi käyttää tavallisen pastan tapaan muun muassa ruoan lisukkeena, pastasalaateissa tai vuokaruoissa.  Myllyn Parhaan gluteenittomasta pastavalikoimasta löytyy myös vihreä Gluteeniton Pinaatti Fusilli, Gluteeniton Porkkana Spagetti sekä Gluteeniton Capelliini. Muista aina gluteenittomia ruokia ja leivonnaisia valmistaessa tarkistaa, että kaikki käyttämäsi raaka-aineet ovat täysin gluteenittomia. Ole tarkkana, että käytät aina puhtaita mittoja ja kulhoja, jotta gluteenia ei pääse valmistusvaiheessa ruoan tai leivonnaisen joukkoon.

Kurkkaa alta pastasalaatin ohje ja valmista gluteeniton pastasalaatti tarjolle juhlapöytään tai ruokapöytään.

Gluteeniton yrtti-pastasalaatti

Gluteeniton yrtti-pastasalaatti

400 g Myllyn Paras Gluteeniton Penne Punajuuri-pastaa

1 tl suolaa

2 dl ruokaöljyä

1 tuore basilika-puntti

1 valkosipulinkynsi

½ tl suolaa

½ tl mustapippuria

150 g rucola-salaattia

200 g salaattijuustokuutioita tai mozzarellapalloja

 

Keitä pasta paketin ohjeen mukaan runsaassa vedessä. Valmista pastan kypsymisen aikana yrttiöljy kulhossa sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Mittaa kulhoon öljy, basilika, valkosipulinkynsi, suola ja mustapippuri. Pyöräytä aineet mahdollisimman tasaiseksi yrittiöljyksi.

Valuta pasta ja lisää kolme ruokalusikallista öljyä pastan joukkoon. Sekoita hyvin ja anna pastan jäähtyä. Lisää loput öljyt joukkoon. Nostele jäähtyneen pastan joukkoon myös rucola-salaatti sekä valitsemasi juusto. Sekoita hyvin. Nyt pastasalaatti on valmis tarjolle.

Gluteeniton yrtti-pastasalaatti

Gluteeniton yrtti-pastasalaatti

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.