Avainlippu on Suomalaisen Työn Liiton hallinnoima merkkijärjestelmä, joka kertoo kuluttajille tuotteen tai palvelun olevan tehty Suomessa suomalaisiin oloihin. Merkin tunnettuus on huippuluokkaa - yli 90 % kuluttajista tunnistaa Avainlipun. 

Avainlippu voidaan myöntää tuotteelle, joka on valmistettu Suomessa. Lisäksi tuotteelle lasketaan kotimaisuusaste, joka on suomalaisten kustannusten osuus tuotteen omakustannehinnasta. Laskutoimituksessa huomioidaan esimerkiksi raaka-aineet, pakkaustarvikkeet, markkinointikustannus ja rahoitus. 

Kotimaisuusaste voi vaihdella paljonkin riippuen esimerkiksi siitä, miten suuren osan kustannuksista raaka-aineet muodostavat, koska kaikkia raaka-aineita ei ole saatavilla Suomesta. Siksi vähimmäisvaatimus on, että kotimaisuusaste on yli 50 %. Keskimäärin Avainlippu-tuotteiden kotimaisuusaste on kuitenkin yli 80 %. 

Avainlippu voidaan myöntää myös palveluille, joka tuotetaan Suomessa. Lue lisää Avainlipusta Suomalaisen Työn Liiton sivuilta.

Avainlippu viestii Myllyn Paras -tuotteiden kotimaisuudesta 

Lähes kaikilla Myllyn Paras -tuotteilla on Avainlippu, lukuun ottamatta niitä viljatuotteita, joita ei voida kasvattaa Suomessa tai joiden kotimainen sato ei riitä täyttämään elintarviketeollisuuden kysyntää kuten riisi, tattari tai ruis. 

Tuotesivuillamme on merkitty Avainlippu niiden tuotteiden kohdalle, jotka täyttävät Avainlippu-kriteerit. 

Haluamme osaltamme viestiä yrityksemme pitkistä perinteistä hyvinkääläisenä työllistäjänä ja suomalaisen maatalouden yhteistyökumppanina. Suurin osa käyttämästämme viljasta tuotetaan noin 200 kilometrin päässä myllystämme. Ja luonnollisesti pakastetaikinamme sekä -leivonnaisemme valmistetaan oman myllyn jauhoista.