Jokunen vuosi sitten nyhtöpossua tuli joka tuutista niin voimallisesti, että kiistatta mainio metodi kärsi jonkinlaisen inflaation, selvemmin ilmaistuna siihen kyllästyttiin. Fiksusti maustamalla edullinen ja mehevän mehukkaaksi hautunut possun niska on kuitenkin loistava täyte burgereille, kunhan huolehtii siitä että lihan rasvaisuutta leikkaa riittävän hapokas salaatti.

Ainekset 10 hlö annosta

2
kg
porsaan kassler
suola ja mustapippuri myllystä
0,05
kg
tomaattipyree
0,03
kg
harissa-tahna
0,02
kg
valkosipuli raastettu
1
rkl
juustokuminaa
0,05
l
punaviinietikka
0,4
l
tuorepuristettu appelsiinimehu
harissamajoneesia (kts. ohje alla)
sumakki-punasipulisalaatti (kts. ohje alla)
Harissamajoneesi:
0,2
l
majoneesi
0,2
l
kreikkalainen jogurtti, laktoositon
0,02
kg
harissa-maustetahna
0,025
l
sitruunamehu
Sumakki-punasipulisalaatti:
0,4
kg
punasipuli ohueksi siivutettu
1
pnt
lehtipersilja pilkottuna
0,005
kg
korianterin siemenet pannulla paahdettu ja jauhettu
0,01
kg
sumakki
0,15
l
sitruunamehu
0,1
l
oliiviöljy
suola

Ohje

  1. Tee lihaan pienet viillot. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Sekoita pyree, harissa, valkosipuli, juustokumina ja etikkaa pienessä kulhossa. Hiero marinadi tasaisesti lihan pinnalle. Laita liha astiaan, peitä kelmulla ja anna marinoitua yön yli.
  3. Laita liha rasvaisempi puoli ylöspäin uuninkestävään astiaan/pataan. Kaada mukaan appelsiinimehu ja peitä kannella. Kypsennä 160-asteisessa uunissa 3-4 tuntia, kunnes liha on hajoilevaa. Riivi kasslerin rakenne rikki haarukoilla.
  4. Lämmitä sämpylät ja voitele leikkauspinnat harissamajoneesilla. Täytä riivityllä possulla ja sumakki-punasipulisalaatilla.

Harissamajoneesi

  1. Sekoita kaikki ainekset yhteen.

Sumakki-punasipulisalaatti

  1. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja mausta suolalla.
  2. Peitä kelmulla ja anna maustua jääkaapissa pari tuntia.
Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.