Jokunen vuosi sitten nyhtöpossua tuli joka tuutista niin voimallisesti, että kiistatta mainio metodi kärsi jonkinlaisen inflaation, selvemmin ilmaistuna siihen kyllästyttiin. Fiksusti maustamalla edullinen ja mehevän mehukkaaksi hautunut possun niska on kuitenkin loistava täyte burgereille, kunhan huolehtii siitä että lihan rasvaisuutta leikkaa riittävän hapokas salaatti.
korianterin siemenet pannulla paahdettu ja jauhettu
0,01
kg
sumakki
0,15
l
sitruunamehu
0,1
l
oliiviöljy
suola
Ohje
Tee lihaan pienet viillot. Mausta suolalla ja pippurilla.
Sekoita pyree, harissa, valkosipuli, juustokumina ja etikkaa pienessä kulhossa. Hiero marinadi tasaisesti lihan pinnalle. Laita liha astiaan, peitä kelmulla ja anna marinoitua yön yli.
Laita liha rasvaisempi puoli ylöspäin uuninkestävään astiaan/pataan. Kaada mukaan appelsiinimehu ja peitä kannella. Kypsennä 160-asteisessa uunissa 3-4 tuntia, kunnes liha on hajoilevaa. Riivi kasslerin rakenne rikki haarukoilla.
Lämmitä sämpylät ja voitele leikkauspinnat harissamajoneesilla. Täytä riivityllä possulla ja sumakki-punasipulisalaatilla.
Harissamajoneesi
Sekoita kaikki ainekset yhteen.
Sumakki-punasipulisalaatti
Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja mausta suolalla.
Peitä kelmulla ja anna maustua jääkaapissa pari tuntia.
Kommentteja ja keskustelua