Ei täysin vegaaninen, mutta muuten toimiva ja tyylikäs gluteeniton vaihtoehto kasvisruokailijalle. Rouhean ihana leipä. Huomioi kakun säilytysaika! Jos valmistat kakun pari kolme vuorokautta etukäteen ennen tarjoilua, leipäviipaleita ei tarvitse kostuttaa.

Ainekset 10 hlö annosta

1
kg
porkkana
2
l
kasvislientä
0,2
kg
cheddar-juustoraaste
5
kpl
liivatelehti
0,15
kg
maustamatonta tuorejuustoa
0,005
kg
chilihiutaleita
suolaa
Lisäksi:
1
porkkana
1
pieni punajuuri
1
oksa lehtikaalia

Ohje

1. Keitä kuoritut ja lohkotut porkkanat kypsiksi kasvisliemessä. Valuta ja ota talteen 3 dl porkkanoiden keitinlientä. Yhdistä 2 dl keitinlientä ja porkkanat. Soseuta tasaiseksi soseeksi tehosekoittimessa tai kutterissa.

2. Lisää lämpimän soseen joukkoon juustoraaste, liotetut liivatelehdet sekä tuorejuusto. Mausta chilillä ja suolalla.

3. Vuoraa pyöreä irtopohjavuoka leivinpaperilla ja levitä vuokaan porkkanajuustoseos. Kostuta leipäviipaleet kevyesti jäljelle jääneellä kasvisliemellä.

4. Asettele leipäviipaleet porkkanamassaan päälle pystyyn. Peitä kelmulla ja anna hyytyä yön yli.

5. Veistä kuorittu porkkana ja punajuuri mandoliinilla ohuiksi lastuiksi. Laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja ripottele päälle suolaa. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Älä polta. Poista lehtikaalista kova keskiosa ja viipaloi lehdet. Frittaa kuumassa öljyssä rapeaksi ja valuta.

6. Poista kakku vuoasta ja viimeistele paahdetuilla juureslastuilla ja fritatulla lehtikaalilla.

 

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.