Omenapasteijat

Olemme tottuneet syömään pasteijat pääosin suolaisina, mutta ne maistuvat erinomaisilta myös makeina versioina! Voit kätkeä mieleisesi täytteen lehtitaikinalevyjen tai voitaikinalevyjen sisään, ja ovat kaiken lisäksi nopeita valmistaa.
Tässä omenatäytteellä olevien pasteijoiden ohje, jotka on tehty lehtitaikinakuoreen.
Omenapasteijat
1 pkt Myllyn Paras lehtitaikinaa (tästä saat 16 pasteijaa)
Täyte
4 omenaa
0,5dl vettä
1dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
Voiteluun
muna/voisulaa
Koristeluun
tomusokeria
Ota taikinalevyt sulamaan.
Kuori ja kuutioi omenat. Lisää kattilaan veden kanssa ja keitä hetki, kunnes omenat alkavat pehmetä. Voit testata välillä, ovatko omenat mielestäsi riittävän pehmeitä, itse keitin ne melko pehmeiksi. Lisää joukkoon sokerit ja anna hetki jäähtyä, jotta täyte kiinteytyy.
Puolita sulaneet taikinalevyt, laita päälle sen verran täytettä, että saat vielä helposti suljettua pasteijan. Taita pasteija kulmistaan vastakkain ja painele reunat tiiviisti kiinni. Voitele kananmunalla tai esimerkiksi voisulalla. Paista 225 asteessa noin 15 minuutin ajan. Siivilöi jäähtyneiden omenapasteijoiden päälle tomusokeria.
Olivat helppoja, nopeita ja ennen kaikkea herkullisia. Lapsetkin kysyivät ensi haukkauksen jälkeen, saako toisen, joten kannattaa kokeilla! Mukavaa kevättä!
Kommentteja ja keskustelua