Lasagne

Lasagne on perinteinen herkullinen koko perheelle maistuva ruoka, jota voi mielensä mukaisesti tuunata. Tähän perinteiseen lasagneen on lisätty mehevyyttä tuomaan kesäkurpitsaa ja porkkanaa. Annos on myös isoon vuokaan tarkoitettu, ja annoksia tästä tuli meidän nelihenkiselle perheelle kymmenen.
Mehevä lasagne
Jauhelihakastikkeeseen:
700g jauhelihaa
2 sipulia
2 isoa valkosipulin kynttä
Isohko kesäkurpitsa
2 isoa porkkanaa
2 prk paseerattua tomaattia
2 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1-2 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
2 tl Provencen yrttiseosta tai muuta yrttiseosta
Juustokastike:
1 l maitoa
250g Koskenlaskija voimakasta
150g mozzarellaraastetta
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl muskottipähkinää
Päälle juustoraastetta ja koristeluun basilikaa
Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullottele niitä pannulla. Lisää joukkoon paistumaan jauheliha. Raasta kesäkurpitsa ja porkkanat.
Lisää kypsän jauheliha-sipuliseoksen joukkoon paseerattu tomaatti, vesi, raastetut kasvikset sekä mausteet ja anna poreilla hiljalleen noin 15 minuutin ajan.
Kuumenna juustokastiketta varten maito kattilassa koko ajan sekoittaen. Kun maito on kuumaa muttei vielä kiehuvaa, sulata joukkoon pilkottu Koskenlaskija sekä mozzarellaraaste. Lisää mausteet. Kastike on löysää, älä huoli, se hyytyy kyllä uunissa.
Voitele iso uunivuoka. Laita pohjalle jauhelihakastiketta, sitten lasagnelevyjä, joiden päälle jauhelihakastiketta ja puolet juustokastikkeesta. Lisää taas päälle lasagnelevyjä ja niiden päälle vielä loppu jauhelihakastike ja juustokastike. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja paista 200 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna vetäytyä uunista ottamisen jälkeen noin vartti. Koristele basilikalla.
Tämä on mainio ruoka vaikka lauantaina tehtäväksi, jolloin tästä syö koko viikonlopun!
Mukavia talvipäiviä kaikille!
Kommentteja ja keskustelua