Bloggaajilta

Risotto

Näin kevään parhaimman parsa-ajan lähestyessä, tankoparsasta saat oivan risoton. Nyt vain etsimään vihannesosastolta tuoreet tankoparsat ja risottoa valmistamaan. Yrtit tuovat väriä ja makua yhdessä sitruunaraasteen kanssa, joten tämä risotto on täynnä makua.

Lue lisää
pitsakampa

Ihana helmikuu on täällä. Helmikuussa juhlitaan Runebergiä, ystäviä ja laskiaista. Näihin kaikkiin kuuluu monella eri tapaa herkuttelu ja jopa nimikkoleivokset. Täällä blogissa keskitytään laskiaiseen ja pulkkamäkeen. Yritin miettiä jotain helppoa ja ruokaisaa evästä pulkkamäkeen tai sitten ihan ruokaisaksi välipalaksi. Evään pitäisi olla juuri sellaista, mikä sopisi myös perheen pienille mäenlaskijoille.

Lue lisää
Corn dogs

Corn dogit kuuluvat yhdysvaltalaiseen markkinaperinteeseen yhtä kiinteästi kuin metrilaku messuilla tai hattara huvipuistossa. Kysehän on taikinoidusta ja uppopaistetusta nakista tai makkarasta tikussa, jolla ei oikein ole mitään järkevää suomenkielistä nimeä.

Lue lisää
Empanadas

Empanadat kuuluvat siihen pienilukuiseen leivonnaisten ryhmään, joiden keksimisestä ranskalaiset eivät ole yrittäneet omia kunniaa itselleen. Kysehän on eräänlaisesta liha, kala-, kasvis- tai hedelmätäytteisestä pasteijasta, jotka ovat erittäin suosittuja espanjankielisessä maailmassa. Leivonnaisen nimi tulee espanjan kielen sanasta empanar – kääriä, ja yleisesti sen kerrotaan olevan peräisin Espanjan luoteisosista.

Lue lisää
Eclair-leivonnaiset

Uusi vuosi ja uudet kujeet. Sain jokin aika sitten kyselyn eräältä ruokatoimittajalta koskien tämän alkavan vuoden leivontatrendejä ja mitä minä niistä ajattelen. Listasin tuolle listalle muun muassa nämä koristellut eclairit eli pitkän malliset tuulihatut, jotka on täytetty erilaisilla täytteillä sekä koristeltu värikkäiksi ja kauniiksi.

Lue lisää
Lumihunnutettu suklainen jouluhalko

1800-luvulle tultua jouluhalko oli kutistunut paksuksi oksaksi, joka nostettiin juhlapöydälle ja koristeltiin. Ranskalaiset leipurit näkivät tilaisuutensa koittaneen ja muotoilivat taikinasta oman jouluhalkonsa, Bûche de Noëlin.

Lue lisää
Joulun suklaiset Toto-pikkuleivät

Toto on perinteinen italialainen jouluisesti maustettu suklaata ja pähkinää sisältävä pikkuleipä, jolle ei ole sitä yhtä ja ainoaa alkuperäistä reseptiä. Jokainen nonna leipoo totonsa joko perityllä tai oman kokemuksen kautta hioutuneella reseptillä, pitäen omaa ohjettaan parhaana. Neilikalla, kanelilla ja mustapippurilla maustetut pikkuleivät muistuttavat maultaan jonkin verran piparia, joten ne sopivat hyvin myös suomalaiseen jouluun.

Lue lisää
kurpitsa

Halloweenin kurpiptsa kuuluu itseoikeutetusti. Kurpitsa nousi Halloweenin symboliksi vasta Yhdysvalloissa. Juhlahan on ikiaikainen ja kotoisin Euroopasta, jossa oli tapana muotoilla pienempiä juureksia haamujen päiden muotoon. Etelä-Yhdysvalloissa kasvava kurpitsa tarjosi kokonsa ja onton sisuksensa puolesta mahtavan alustan kaiverrustaiteelle.

Lue lisää

Pages