Bloggaajilta

Juhlakakku

Juhlakausi alkaa toukokuussa, vappu ja äitienpäivä starttaavat kauden. Monilla on syntymäpäiväjuhlia, osalla on järjestettävänään valmistujaiset tai ylioppilasjuhlat, ehkä jopa ristiäiset, rippijuhlat, kihlajaiset tai häät. Jos virallisempaa juhlaa ei ole tiedossa, aina voi juhlia ystävien kesken ja tuoda arkeen piristystä. Olipa juhlan aihe mikä tahansa, perinteisesti pöytään katetaan niin ruokaisampaa suolaista, pieniä suupaloja unohtamatta kuin makoisia makeita herkkuja. Usein juhlakakku kruunaa vielä tilaisuuden.

Lue lisää
Vegaaninen suklaakakku

Monet hieman vieroksuvat vegaanisten leivonnaisten leipomista, koska pelkäävät niiden vaativan erikoisia raaka-aineita. Monella on myös pelko, että eläinkunnantuotteita korvaavat tuotteet maistuvat jotenkin poikkeavilta valmiissa leivonnaisessa. Nämä pelot ovat nykyaikana täysin turhia.

Lue lisää
Herkulliset siemensämpylät

Tuore ja lämmin sämpylä on ihana herkku ulkoiluhetken jälkeen tai vaikka pienenä ulkoilueväänä. Nämä siemensämpylät on valmistettu Myllyn Parhaan Siemennäkkäriseoksesta sekä kuitupitoisesta sämpyläjauhoseoksesta, joten näissä sämpylöissä on runsaasti kuitua ja paljon herkullisia sattumia.

Lue lisää
Tagliatelle Alfredo

Pastan, voin ja juuston liitto on tunnettu Italiassa luultavasti yhtä kauan kuin raaka-aineet ovat olleet olemassa. Tunnetuin italialainen pastaa ja voikastiketta yhdistelevä ruokalaji on reseptin kehittäneen, roomalaisen ravintoloitsijan Alfredo di Lelion nimeä kantava Fettuccine Alfredo, joka koostuu kolmesta varsinaisesta raaka-aineesta ja pastan keitinvedestä. Fettuccine on roomalainen nauhapasta-vastine Bolognasta kotoisin olevalle tagliatellelle, joten ruokalajin voi hyvin valmistaa myös fettuccinen sijaan tagliatellesta.

Lue lisää
MP-runebergintorttu2.jpg

Runebergintortut ilmestyvät kauppoihin yleensä jo heti joulun jälkeen. Toki joistain leipomoista ja kahviloista näitä herkullisia helmikuun leivonnaisia saa jopa ympäri vuoden. Tällä kertaa tuunasin perinteistä runebergintorttua tekemällä sen hieman erilaiseen muotoon ja täyttämällä leivospohjat vadelmamarmeladilla.

Lue lisää
Dresdeniläinen joulustollen

Perinteinen dresdeniläinen stollen on suhteellisen litteä leipä, joka muotoillaan taittamalla taikina kolminkerroin. Leivän muoto symbolisoi kapaloitua Jeesus-lasta. Taikinaan lisätään yön yli rommissa tai vedessä liotettuja rusinoita ja makeita appelsiinin ja sitruunan kuoripaloja. Stollen maustetaan muskottipähkinällä ja haluttaessa jouluisilla mausteilla, kuten esimerkiksi kanelilla ja kardemummalla.

Lue lisää
joulupullat

Leikitelläämpä vähän pullataikinalla ja tehdään siitä jouluisan vaniljainen omenamarmeladin kera. Kun mukaan sekoitetaan vielä hieman kuivattuja hedelmänpaloja, niin herkullinen joulupulla on valmis.

Lue lisää
MP vihreä kuula kakku3

Vihreä kuula -kakussa maistuvat ihanasti vanilja ja vihreät kuulat. Vihreät kuulat ovat joulun suosittu päärynänmakuinen marmeladikarkki, joka on nimensä mukaan vihreä ja pyöreä. Vihreät kuulat nousivat viime vuonna suosioon joulutorttujen täytteenä, mutta tänä vuonna tein vihreistä kuulista kakun.

Lue lisää
Rommirusinakakku

Tämä paahdetulla saksanpähkinällä, limen kuoriraastella ja kanelilla maustettu juhlava rommirusinakakku on helppo valmistaa ja täynnä joulun tummia ja täyteläisiä makuja. Kakku viimeistellään hunajaisella suklaakuorrutuksella ja koristellaan jouluisesti.

Lue lisää
MP redvelvet

Red velvet -kakku on perinteinen ja suosittu amerikkalainen juhlakakku. Kakkupohja on väriltään punainen ja koostumukseltaan pehmeää kuin sametti, siitä se on ilmeisesti nimensäkin saanut – kuin punaista samettia. Leivo herkullinen red velvet-kakku juhlien kahvipöytään tai viikonlopun kahvivieraille.

Lue lisää
Ossa di Morti -mantelikeksit

Giorno dei Morti on päivä, jolloin italialaiset kokoontuvat yhteen muistelemaan kuolleita sukulaisiaan ja ystäviään. Kuolleiden luut, eli Ossa di Morti-keksit ovat perinteinen vainajien muistopäivän tarjottava. Nämä äkkiseltään ehkä hiukan makaaberiltakin vaikuttavat keksit leivotaan muistuttamaan luuta ja viimeistellään tomusokerilla, muilta osin reseptit vaihtelevat alueellisesti.

Lue lisää
Monsterikeksit

Halloweeninä on hauska tehdä mitä karmaisevampia tai toisaalta hauskempia leivoksia, joiden ulkonäkö saa vapaasti olla joko hirmuinen tai humoristinen. Mitäpä, jos tänä vuonna tekisit kakkakasoja keksikuppeihin tai värikkäitä keksejä pääkalloilla, luilla ja silmämunilla koristeltuna Tässä ohje molempiin!

Lue lisää

Pages