Bloggaajilta

Trattoria-tuorepuuro

Tuorepuuro on mainio päivän käynnistäjä. Edellisenä iltana jääkaappiin odottamaan jätetty puurokulho ei kaipaa aamulla muuta kuin lusikkaa. Tuorepuuron peruskaava on helppo oppia ja puuron koostumusta tuunata oman maun mukaan. Tuorepuuron peruskaava on 1 dl hiutaleita + 1 dl nestettä + 1 dl massaa + 1 rkl makua.

Lue lisää
Arja Elina #puolukka on paras

Silmääni miellyttää näkymä, jossa mökkirinteessä puolukat punertavat runsaina mäntymetsän vihreydessä. Olen aina pitänyt puolukasta. Muistan, että jo pienenä söin puolukoita mielelläni, tosin kuulemma myös hunajaa. Ilmeisesti makurepertuaarini on laaja, pidän happamasta ja makeasta. Varsinkin puolukan kirpeys yhdistettynä pieneen makeaan on makuuni. Kaurapuuron päällä nautin mielelläni puolukoita.

Lue lisää
Joulukorvapuustit Seijan tapaan

Olen tätä kirjoittaessani ollut pari päivää opettamassa kotitaloutta yläkoululaisille. Siellä sattui olemaan valinnaisessa 8 lk:n kotitaloudessa aiheena pullanleivonta. Oppilaat saivat valita pareittain, mitä pullaa he haluavat leipoa. Kaikki parit valitsivat korvapuustien tekemisen!

Lue lisää
MP tortillavuoka 1

Tortillavuoka on herkullinen viikonloppuruoka, jonka valmistamiseen voi osallistua vaikka koko perhe. Valmistin tortillojen täytteeksi juustoisen broileritäytteen. Tortilloina käytin OATGOODS rypsikauratortilloja, jotka ovat pehmeitä suomalaista kauraa sisältäviä tortillauutuuksia. Nämä tortillat oli helpot kieritellä rulliksi ja ne paahtuivat myös herkullisiksi nachoiksi uunin ylätasolla tortillavuoan kypsyessä hieman alempana.

Kurkkaa alta resepti sekä tortillavuokaan että OATGOODS-tortilloista tehtyihin nachoihin!

Lue lisää
Dolci kahvi ja piirakka

Dolce tarkoittaa suomeksi käännettynä makea, ja nimensä mukaisesti italialaiset jälkiruuat ovatkin usein melko makeita. Toisaalta monet perinteisistä italialaisista jälkiruuista ovat makean lisäksi samalla myös hedelmäisen tai marjaisan raikkaita. Ei ole esimerkiksi lainkaan poikkeuksellista, että illallisen jälkiruokana tarjotaan pilkottuja hedelmiä tai hedelmistä valmistettua salaattia.

Lue lisää
Kanttarelli-riisipata3

Tämä ihana kanttarelli-riisipata valmistuu helposti yhdessä padassa ja siinä voi hyödyntää metsän herkulliset satokaudessa olevat kanttarellit. Jos padasta jää ruokaa yli, voi ne pakata helposti mukaan vaikka työpaikalle lounaaksi. Ruokaa ei tarvitse välttämättä edes lämmittää, vaan se maistuu myös kylmänä. Tämä pata sopii myös erinomaisesti grilliruoan lisukkeeksi näin loppukesästä.

Lue lisää
Paistetut muikut

Monille meistä muikut ovat tuttuja festariruokana. Pahviropposeen saa ostaa pienen tai ison annoksen muikkuja ja annoksen kanssa voi valita kastikkeen. Mutta kuka on paistanut itse muikkuja? Saati perannut itse muikkunsa.

Kerron tässä blogitekstissä ideoita muikun käytölle.

Lue lisää
MP Pastasalaatti2

Tämä pastasalaatti sopii hyvin juhlapöydän tarjottavaksi tai mukavaksi kesälounaan lisukkeeksi vaikka grilliruoan rinnalle. Tällä kertaa pastasalaatti on valmistettu täysin gluteenittomista raaka-aineista. Pastasalaattiin on käytetty Myllyn Paras uutuuksista Gluteenitonta Penne Punajuurta.

Lue lisää
Hyvää grillikesää

Kasvisruokatrendin myötä grilliin ei laiteta vain lihaa, vaan kysyntää on monipuolisesti kasvisten käytölle. Tämän hetken grillikasvistrendejä ovat uudet perunat ja parsat. Näitä ei enää menneiden vuosien tapaan keitetä, vaan perunat ja parsat tarjoillaan grillattuina, jolloin kasvisten pintaan saadaan mietoa paahteisuutta.

Lue lisää
MP kesäkurpitsakakku2

Kesän sadosta valmistuva helppo kahvikakku maistuu perinteiselle kardemummalle. Poikkeuksellisesti tälle kakulla mehevyyden antaa kesän satokauden kesäkurpitsa. Usein kesäkurpitsakakut maustetaan jouluisilla mausteilla, kuten inkiväärillä, neilikalla ja kanelilla. Näin kesän alussa halusin raikastaa kakkua ja maustaa sen tällä kertaa kardemummalla.

Lue lisää
kerää nokkosenlehdet pieninä

Nokkonen on tunnettu korkeista ravintoarvoistaan ja nokkoslettuja on tehty iät ja ajat. Mutta mitä muuta nokkosesta voi tehdä? Itse olen kokeillut käyttää nokkosta mitä erilaisimpiin ruokiin ja leivonnaisiin. Kerron tässä blogissa monipuolisesti nokkosesta ja varsinkin paljastan ideoitani ekologisen nokkosen käyttöön ruoanlaitossa ja leivonnassa. Nokkonen on noussut viime aikoina juuri ekologisuutensa takia, jopa vaatteita tehdään nokkoskuidusta.

Lue lisää
MP limekakku3

Minä olen ihastunut viime vuosina aina vaan enemmän raikkaaseen limettihedelmään eli limeen. Sen maku ja tuoksu tuo mieleen lämpimän kesän ja ihanat juhlat. Tämä kakku sopisi kesäjuhlien lisäksi erinomaisesti myös vaikka äitienpäivään. Limejuustokakun voit tehdä valmiiksi jääkaappiin jo päivää tai paria aikaisemmin. Viimeistele kakku tarjoilupäivänä esimerkiksi tuoreilla marjoilla ja kermavaahdolla.

Lue lisää
OATGOODS Keksit

Myllyn Paras lanseerasi tovi sitten herkullisen OATGOODS-sarjan, jotka maistuvat mainioilta jo alkuperäiskäyttötarkoituksessaan, mutta joita voi myös käyttää leivontaan. Tällä kertaa valmistuikin kahta erilaista keksilaatua OATGOODS-tuotteista; trooppisia kaurakeksejä sekä myslikeksejä.

Lue lisää

Pages