Bloggaajilta

Juusto-jauhelihatäytteiset porkkanaletut

Myllyn Parhaan uudet lettujauhot ovat helppoja ja nopeita ja ennen kaikkea herkullisia. Niitä voi syödä sellaisenaan tai niistä voi tehdä vaikkapa täytettyjä lettuja! Nämä jauhelihalla ja leipäjuustolla täytetyt porkkanaletut toimivat mainiosti koko perheen iltapalana, tai miksei vaikka lounaana

Lue lisää
Taralli pugliesi

Tarallit ovat Italian Apuliasta (ital. Puglia) kotoisin olevia pieniä rapeita antipastina tarjoiltavia vehnärenkaita. Tarallien taikina on yksinkertainen: vehnäjauhoa, suolaa, oliiviöljyä ja valkoviiniä. Ennen rapeaksi paistamista tarallit pudotetaan vesirinkelin tapaan hetkeksi kiehuvaan veteen. Tarallit voi halutessaan maustaa esimerkiksi fenkolilla tai chilillä.

Lue lisää
Viljatuotteita lusikoissa

Tiesitkö, että 10–20 % päivittäisestä energiasta suositellaan saatavan proteiineista eli valkuaisaineista. Tämä vastaa noin 0,7–0,8 grammaa painokiloa kohti. Siis noin 50 g päivässä. Proteiinien tarve on suuri kasvuiässä, mutta se kasvaa myös sairauksien, lihaskuntoharjoittelun ja ikääntymisen myötä. Seniori-ihmisen tarve on n. 1–1,2 g /kg/vrk, akuutisti sairailla tätäkin enemmän.

Lue lisää
Kasvispiirakka

Tällä kertaa suolaisen piirakan pohja valmistuu vehnästä ja kaurasta. Tämä maukas piirakkapohja sopii erilaisten suolaisten piirakoiden pohjaksi, joten voit valmistaa samalla taikinareseptillä monen makuiset suolaiset piirakat. Suolaiseen piirakkaan valikoitui täytteeksi kotimaisia kasviksia, jotka ovat nyt satokaudessa.

Lue lisää
Pinaattipasta

Näin lämpiminä kesäpäivinä maistuu lounaaksi erilaiset viileät ruoat. Tämä herkullinen pasta-annos sopiikin täydellisesti kesälounaaksi tai vaikka juhlapöytään tarjolle. Tämän reseptin makumaailmassa yhdistyy tuore pinaatti, fetajuusto ja puutarhan tuoreet yrtit. Voit valita yrtit oman maun mukaan.

Lue lisää
Penne all arrabiata

Pasta all'arrabiata lasketaan roomalaisten klassikkopastojen joukkoon, joista muita ovat esimerkiksi carbonara, gricia ja cacio e pepe. Perimätietojen mukaan arrabiata on alunperin kotoisin lähiseudulta Rooman ulkopuolelta, mutta siitä muodostui nopeasti kaupungissa suosittu ruokalaji, joten se roomalaistui ja tuli jäädäkseen.

Lue lisää
Kesäretken herkulliset eväät

Kesäretket kuuluvat monien aikuisten lapsuuden ihaniin, ja jopa jännittäviin kesämuistoihin, jolloin eväät pakattiin koriin, filtit otettiin mukaan ja lähdettiin retkelle uimarannalle, puistoon, kalliolle tai ylipäätään luontoon pois kotoa. Eväät valmisteltiin huolella ja niihin pääsi mukaan aina jotain arjesta poikkeavaa syötävää.

Lue lisää
Mansikkapiirakka

Mansikkapiirakka on kesäinen herkku, johon voit käyttää tuoreet juuri poimitut mansikat. Tähän reseptiin sopii myös jo ne parhaat päivänsä nähneet mansikat, jotka ovat pienistä kolhuista huolimatta syötävässä kunnossa.

Lue lisää
Makaronitimballo

Sisilialainen timballo on mehevä ja perinteikäs uunipasta, jota syödään etenkin juhlapäivinä ja viikonloppuisin. Timballo on näyttävästä ulkomuodostaan huolimatta melko helppo valmistaa. Tällä uunipastalla hiukankin ruuanlaittoa osaavan kotikokin on suhteellisen helppo yllättää ruokavieraat.

Lue lisää
Raparperivanilja-viinerit

Kesän korvalla raparperit taas ponnistavat maasta ja on parasta aikaa valmistaa erilaisia raparperiherkkuja! Myllyn Paras on myös tuonut markkinoille ihanan lehtevän kaurataikinan ja tällä kertaa kokeiluun lähtikin kyseinen uutuustaikina yhdistettynä raparperiin ja vaniljaan!

Lue lisää
Juhlitaan korona-aikana ulkona väljästi

Syntymäpäivät, nimipäivät, ristiäiset, konfirmaatio, lakkiaiset, kihlajaiset, polttarit, häät, harjakaiset, pyöreät vuosijuhlat, hautajaiset – juhlapäivien järjestäminen mietityttää monia korona-aikana, eikä syyttä. Jo yleiset suositukset säätelevät kokoontumisia. Eritoten sisätiloissa henkilömäärää on rajattu alueittain tartuntatilanteen mukaan.

Lue lisää
Limepiirakka

Juhlavat limeleivokset valmistuvat niin sanotusta peltipiirakasta eli uunipellillä paistetusta pohjasta ja sen päälle levitetystä kermaisesta limetäytteestä. Piirakkaan merkitään leikkuuraidat valmiiksi ennen koristelua, jolloin piirakka on helppo leikata sopiviksi annospaloiksi.

Lue lisää
Kaurainen siemennäkkäri ja päälliset

Siemennäkkärit ovat viime aikoina olleet kovassa suosiossa, ja tämän Myllyn Parhaan kauraisen siemennäkkäri leivontaseoksen ansiosta sen valmistus on nyt entistä helpompaa! Päälliset valikoitiin tällä kertaa lapsille mieluisiksi, ja jopa kuopus, joka ei niinkään tomaatista ja paprikasta välitä, söi innoissaan hauskat "naamanäkkärit"!

Lue lisää
One Pot Cajun-kanaa

Tämä one pot wonder, eli yhden padan helppo ja nopea cajun-kana on jonkinlainen moderni kumarrus cajun-keittiön rustiikkisten kotiruokaperinteiden suuntaan. Nykypäivän hektiseen arkeen räätälöity versio on yhden padan ihmeitä aidoimmillaan. Nimensä mukaisesti tarvitaan vain yksi ruuanvalmistusastia; mielellään reilun kokoinen, paksupohjainen pata ja pieni valikoima simppeleitä raaka-aineita. Työvaiheita on vain muutama ja valmista tulee noin puolessa tunnissa.

Lue lisää

Pages