Bloggaajilta

Hyvää grillikesää

Kasvisruokatrendin myötä grilliin ei laiteta vain lihaa, vaan kysyntää on monipuolisesti kasvisten käytölle. Tämän hetken grillikasvistrendejä ovat uudet perunat ja parsat. Näitä ei enää menneiden vuosien tapaan keitetä, vaan perunat ja parsat tarjoillaan grillattuina, jolloin kasvisten pintaan saadaan mietoa paahteisuutta.

Lue lisää
MP kesäkurpitsakakku2

Kesän sadosta valmistuva helppo kahvikakku maistuu perinteiselle kardemummalle. Poikkeuksellisesti tälle kakulla mehevyyden antaa kesän satokauden kesäkurpitsa. Usein kesäkurpitsakakut maustetaan jouluisilla mausteilla, kuten inkiväärillä, neilikalla ja kanelilla. Näin kesän alussa halusin raikastaa kakkua ja maustaa sen tällä kertaa kardemummalla.

Lue lisää
kerää nokkosenlehdet pieninä

Nokkonen on tunnettu korkeista ravintoarvoistaan ja nokkoslettuja on tehty iät ja ajat. Mutta mitä muuta nokkosesta voi tehdä? Itse olen kokeillut käyttää nokkosta mitä erilaisimpiin ruokiin ja leivonnaisiin. Kerron tässä blogissa monipuolisesti nokkosesta ja varsinkin paljastan ideoitani ekologisen nokkosen käyttöön ruoanlaitossa ja leivonnassa. Nokkonen on noussut viime aikoina juuri ekologisuutensa takia, jopa vaatteita tehdään nokkoskuidusta.

Lue lisää
MP limekakku3

Minä olen ihastunut viime vuosina aina vaan enemmän raikkaaseen limettihedelmään eli limeen. Sen maku ja tuoksu tuo mieleen lämpimän kesän ja ihanat juhlat. Tämä kakku sopisi kesäjuhlien lisäksi erinomaisesti myös vaikka äitienpäivään. Limejuustokakun voit tehdä valmiiksi jääkaappiin jo päivää tai paria aikaisemmin. Viimeistele kakku tarjoilupäivänä esimerkiksi tuoreilla marjoilla ja kermavaahdolla.

Lue lisää
OATGOODS Keksit

Myllyn Paras lanseerasi tovi sitten herkullisen OATGOODS-sarjan, jotka maistuvat mainioilta jo alkuperäiskäyttötarkoituksessaan, mutta joita voi myös käyttää leivontaan. Tällä kertaa valmistuikin kahta erilaista keksilaatua OATGOODS-tuotteista; trooppisia kaurakeksejä sekä myslikeksejä.

Lue lisää
Juhlakakku

Juhlakausi alkaa toukokuussa, vappu ja äitienpäivä starttaavat kauden. Monilla on syntymäpäiväjuhlia, osalla on järjestettävänään valmistujaiset tai ylioppilasjuhlat, ehkä jopa ristiäiset, rippijuhlat, kihlajaiset tai häät. Jos virallisempaa juhlaa ei ole tiedossa, aina voi juhlia ystävien kesken ja tuoda arkeen piristystä. Olipa juhlan aihe mikä tahansa, perinteisesti pöytään katetaan niin ruokaisampaa suolaista, pieniä suupaloja unohtamatta kuin makoisia makeita herkkuja. Usein juhlakakku kruunaa vielä tilaisuuden.

Lue lisää
Vegaaninen suklaakakku

Monet hieman vieroksuvat vegaanisten leivonnaisten leipomista, koska pelkäävät niiden vaativan erikoisia raaka-aineita. Monella on myös pelko, että eläinkunnantuotteita korvaavat tuotteet maistuvat jotenkin poikkeavilta valmiissa leivonnaisessa. Nämä pelot ovat nykyaikana täysin turhia.

Lue lisää
Herkulliset siemensämpylät

Tuore ja lämmin sämpylä on ihana herkku ulkoiluhetken jälkeen tai vaikka pienenä ulkoilueväänä. Nämä siemensämpylät on valmistettu Myllyn Parhaan Siemennäkkäriseoksesta sekä kuitupitoisesta sämpyläjauhoseoksesta, joten näissä sämpylöissä on runsaasti kuitua ja paljon herkullisia sattumia.

Lue lisää
Tagliatelle Alfredo

Pastan, voin ja juuston liitto on tunnettu Italiassa luultavasti yhtä kauan kuin raaka-aineet ovat olleet olemassa. Tunnetuin italialainen pastaa ja voikastiketta yhdistelevä ruokalaji on reseptin kehittäneen, roomalaisen ravintoloitsijan Alfredo di Lelion nimeä kantava Fettuccine Alfredo, joka koostuu kolmesta varsinaisesta raaka-aineesta ja pastan keitinvedestä. Fettuccine on roomalainen nauhapasta-vastine Bolognasta kotoisin olevalle tagliatellelle, joten ruokalajin voi hyvin valmistaa myös fettuccinen sijaan tagliatellesta.

Lue lisää
MP-runebergintorttu2.jpg

Runebergintortut ilmestyvät kauppoihin yleensä jo heti joulun jälkeen. Toki joistain leipomoista ja kahviloista näitä herkullisia helmikuun leivonnaisia saa jopa ympäri vuoden. Tällä kertaa tuunasin perinteistä runebergintorttua tekemällä sen hieman erilaiseen muotoon ja täyttämällä leivospohjat vadelmamarmeladilla.

Lue lisää
Dresdeniläinen joulustollen

Perinteinen dresdeniläinen stollen on suhteellisen litteä leipä, joka muotoillaan taittamalla taikina kolminkerroin. Leivän muoto symbolisoi kapaloitua Jeesus-lasta. Taikinaan lisätään yön yli rommissa tai vedessä liotettuja rusinoita ja makeita appelsiinin ja sitruunan kuoripaloja. Stollen maustetaan muskottipähkinällä ja haluttaessa jouluisilla mausteilla, kuten esimerkiksi kanelilla ja kardemummalla.

Lue lisää

Pages