Bloggaajilta

MP kurpitsakeitto3

Kurpitsa on olennaisena osana amerikkalaisessa halloween-juhlinnassa. Samaan tapaan sitä käytetään nykyään myös Suomessa. Kurpitsoita käytetään juhlien rekvisiittana, mutta sitä käytetään myös monissa halloween-tarjoiluissa. Minä kehittelin syksyyn ja halloweeniin sopivan mausteisen kurpitsakeiton ja sen kanssa tarjoiltavaksi lehtitaikinalla päällystetyt pienet juustot eli juustomuumiot.

Lue lisää
Herkkutattipiirakka – Crostata di Fumhi Porcini

Sienet ovat italialaisessa keittiössä hyvin arvostettu raaka-aine. Sieni on useimmiten ruokalajin keskipiste, harvemmin lisuke tai vain makua tuova komponentti. Italialaisille rakkain sieni on tietysti multasieni, eli tryffeli (tartufo), mutta myös Italiassa suhteellisen harvassa esiintyvät tatit (porcini), ovat himoituimpien sienten listan kärkipäässä.

Lue lisää
Porkkanamuffinssit

Näitä porkkanamuffinsseja voisi kutsua melkein pikasämpylöiksi, sillä näillä voi herkutella sämpylöiden tapaan ja ne valmistuvat hyvin nopeasti, ilman nostatusta. Porkkanamuffinssit käyvät sellaisenaan syötäviksi vaikka aamiaisella tai brunssilla, mutta ne sopivat erinomaisesti myös keiton tai muun ruoan kanssa heti tuoreeltaan syötäviksi.

Lue lisää
Sadonkorjuupasta

Raaka-aineiden tuoreus ja laatu on yksi tärkeimmistä asioista italialaisessa keittiössä. Satokausiajattelu on italialaisille luonteva osa jokapäiväistä ruokaostoksilla käyntiä ja ruuanlaittoa. Kotien keittiöissä valmistuu arkisia ruokia, joiden valmistamiseen käytetään sillä hetkellä parhaimmillaan olevia raaka-aineita. Katso tästä herkullisen sadonkorjuupastan resepti!

Lue lisää
savulohipasta on kesäruokaa

Kalaruoat ovat monille mieluisaa kesäruokaa. Osalle paras kala on se itse ongittu ahven, osa haluaa mennä pidemmälle kalan ruoanlaitossa ja bravuurina on jälleen hyvin trendikäs kalan savustus. Tässä keskityn nyt ennen kaikkea tuohon jälkimmäiseen, koska sitä olemme kesämökillä useampaan otteeseen tehneet. Kalaonni onkien on sen sijaan jäänyt hiukan vähemmälle viime aikoina, joten katsotaan, jos siihenkin saan kuvan.

Lue lisää
Kauraiset Amerikkalaiset suklaaskonssit

Mehevillä amerikkalaisilla suklaaskonsseilla on helppo kruunata aamiainen esimerkiksi kesämökillä. Skonssien valmistelu vie suunnilleen saman ajan, kuin uunilta kestää kuumeta oikeaan lämpötilaan. Leivinjauheella kohotettavien skonssien taikina tarvitsee vain sekoittamisen ja muuhun valmisteluun kuluu vain muutama minuutti.

Lue lisää
Peltileipä

Peltileipä on helppo tapa leipoa tuoreita leipäsiä ja sämpylöitä lyhyelläkin varoitusajalla. Pellille levitettävältä taikinalta ei juuri vaadita leivän rakennetta tukevia ominaisuuksia, joten taikinan ainesosien määrien kanssa voi tarvittaessa olla hiukan suurpiirteinen. Opettelemalla ulkoa muutaman perusasian, peltileipä onnistuu sormituntumalla kaapista löytyvistä aineksista ilman reseptiäkin.

Lue lisää
Banoffee

Banoffee on makea juhlapöydän herkku. Sen vaatimaton ulkonäkö hieman pettää, koska maku on mitä herkullisin. Banoffee valmistuu helposti käyttämällä pohjana Myllyn Paras kauramurotaikinaa ja täyttämällä piirakkapohjan kinuskilla, banaanilla ja kermavaahdolla.

Lue lisää

Pages