Durum on vehnälajike, jonka jyvä on huomattavasti kovempi kuin tavallisen vehnän jyvä. Durum-vehnästä jauhettu jauho on keltaista ja tuntumaltaan vähän kuin hyvin hienoa hiekkaa. Durum on alunperin kotoisin Saharan alapuolisesta Afrikasta, oletettavasti jostain Etiopian suunnalta
Ventaglit ovat italialaisia lehtitaikinasta valmistettavia pikkuleipiä, joita on herkulliseen makuunsa ja hauskaan ulkonäköönsä nähden rikollisen helppo valmistaa. Pariin pellilliseen suunmyötäisiä vegaanisia pikkuleipiä ei tarvita kuin paketillinen uutta palmuöljytöntä Myllyn Paras lehtitaikinaa ja pari desiä sokeria.
Erilaiset pastat maistuvat kaikille ja niitä voi mielensä mukaan varioida erilaisilla lisukkeilla ja erilaisilla pastavaihtoehdoilla. Myllyn Parhaan pastavalikoimasta löytää jokainen varmasti mieleisensä!
Kotivara on hätävararuokaa, -juomaa ja muita perustarvikkeita. Kotivarasta kerrotaan viranomaissuosituksissa, joissa kotivara tarkoittaa nykyisin 72 tunnin varautumista häiriötilanteeseen.
Jos poutapilviä voisi syödä, olisivat ne varmaan lähes yhtä pehmeitä kuin japanilainen shokupan-leipä, joka tunnetaan myös nimellä Hokkaido milk bread. Tämä leipä on ehdotonta vuokaleipien aatelia, ultrapehmeää, tiivistä, mutta samalla ilmavaa ja aasialaisen leivän tapaan maultaan makean täyteläistä.
Banaaniletut sopivat mainiosti aamiaiseksi, välipalaksi tai iltapalaksi. Ne ovat terveellisiä ja lisäksi proteiinipitoisia ja pitävät nälän mukavasti loitolla.
Tomaatti on yksi tutuimpia vihanneksia, joka laajalti tunnettu hyötykasvi koko maailmassa. Tuttu tomaatti on päässyt tänä vuonna nostamaan arvoaan. Puutarhaliitto ja Kotimaiset Kasvikset ry ovat valinneet tomaatit vuoden 2022 vihanneksiksi.
Airfryer-laitteella, eli kuumailmakeittimellä tai ilmafriteerauskeittimellä, valmistat helposti erilaisia kotiruokia. Laiteella saat kypsennettyä lihoja, kalaa, kasviksia tai vaikka leivonnaisia.
Lasagne on perinteinen herkullinen koko perheelle maistuva ruoka, jota voi mielensä mukaisesti tuunata. Tähän perinteiseen lasagneen on lisätty mehevyyttä tuomaan kesäkurpitsaa ja porkkanaa
Cannolot, italiaksi yksikössä cannolo ja monikossa cannoli, ovat yksi sisilialaisen leivoskulttuurin lippulaivoista. Kyllä, sisilian yhteydessä voidaan hyvinkin käyttää sanaa leivoskulttuuri, sillä paikalliset kahvilat ja leipomot eivät todellakaan pode runsaudenpulaa, mitä tulee perinteisten sisilialaisten makeiden herkkujen tarjontaan.
Vuotemme syömistä rytmittävät vuotuisjuhlat, kuten laskiainen, pääsiäinen, vappu, juhannus ja joulu. Monesti ne eivät tunnu täydellisiltä ilman niihin yhdistettäviä ruokalajeja. Tässä blogijutussa keskityn laskiaiseen, jonka nimi tulee kristillisen kirkkovuoden isoon juhlaan eli pääsiäiseen ”laskeutumisesta”.
Näin vuoden alkuun sopii täydellisesti herkullinen kasvispasta. Tämä parsapasta on ihanan kermaista ja sileää. Kastikkeessa on käytetty kauppojen säilykehyllystä löytyvää säilöttyä tankoparsaa.
Minestra maritata on italialainen keitto, joka tunnetaan Suomessa nimellä hääkeitto ja englanniksi wedding soup. Tällä alunperin Napolista kotoisin olevalla keitolla ei ole perinteisessä muodossaan kuitenkaan mitään tekemistä hääjuhlien tai muidenkaan juhlien kanssa.
Rosolli kuuluu monen joulupöytään niin pikkujouluissa kuin ihan jouluaattona ja joulupäivänäkin. Koska usein joulupöydät notkuvat ruoasta, saattaa myös rosollia jäädä yli.
Joulun odotus alkaa monilla ensimmäisten piparien leivonnasta. Omassa lapsuudessani piparit leivottiin äitini käsin kirjoitetussa reseptivihossa olleella ohjeella, joka kaivettiin esiin aina ennen joulua.
Loppuvuoden juhlakausi on kotikokkien laatuaikaa. Tähän aikaan vuodesta reseptihihasta saa vetää esiin niin herkkuleipomukset kuin juhlapöytien bravuuritkin. Suomalaiseen juhlapöytään kuuluu perinteisesti monipuolinen kattaus kalaruokia, joten kalareseptejä ei koskaan ole hihassa liikaa.
Kahvikakulla on monta nimeä, muun muassa murokakku ja kuivakakku. Kun hallitsee kahvikakun perusreseptin, syntyvät monet kakut helposti kakunleivonnan perustaitoja apuna käyttäen.
Vegaaninen levypiirakka on helppo valmistaa Myllyn Paras Ateriarouhe Kaura-härkäpavusta ja Myllyn Paras Iso Lehtitaikinalevystä. Runsasproteiininen ateriarouhe soveltuu erinomaisesti ruoan lisukkeeksi sekä täytteeksi erilaisiin piirakoihin ja pasteijoihin.