Parhaat mökkiruoat myllytuotteita ja pakasteita apuna käyttäen

kesä - veitsi ja haarukka

Kesä 2020 tullaan muistamaan mökkikesänä, jolloin moni aiempina vuosina mökkeilyn vähemmälle jättänyt innostui siitä. Tätä mökkisuosiota kruunasivat kesäkuun alun upeat aurinkoiset ja lämpimät säät. Järvivesi lämpeni uimakelpoiseksi jo ennen kesäkuun puoliväliä lähes koko Suomessa. Kaikki suuntasivat mökeille ja moni teki koko alkukesän – jo keväästä lähtien –etätöitä mökillä ennen varsinaista kesälomaa. Moni töistä poisjäänyt suuntasi myös mökille.

Mökkeilyssä hyvän sään ja ulkona olemisen lisäksi tärkeintä on hyvä ruoka – jos ei ole hyvää säätä, jää tärkeimmäksi hyvä ruoka. Tässä blogijutussa kerron erilaisia ideoita, mitä mökillä voi kokata, kun käytetään myllytuotteita ja pakasteita. Lisäksi mökkeilyyn kuuluvat toki klassiset grilliruoat, makkarasta grillipihveihin, sekä kalat, aina itseongituista monenlaisiin savustettuihin herkkuihin uusien perunoiden kera.

Mökkiaamu alkaa usein rauhallisesti – omasta mielestäni parasta on silmien avaus pulahtamalla järveen uimaan. Tämän jälkeen maistuu tuoksuva kahvi / tee ja leipä raikkain päällystein, tai karjalanpiirakka munavoilla. Tuota herkkua innokkaimmat voivat valmistaa jääkaappiin jo aiemmin valmiiksi. Myllyn Paras Cocktail-Riisipiirakka on oikein kätevä kesäaamuun. Tämä perinteisen mallinen, riisitäytteinen rapeakuorinen pieni cocktailpiirakka laitetaan uunipellille leivinpaperin päälle ja paistetaan 250-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 20 minuuttia ehkäpä juuri tuon aamu-uinnin ajan.

Kurkkaa myös piirakoiden täyteideat: Täyteläiset Riisipiirakat PäällystettynäLöydät linkin takaa kolme tapaa päällystää karjalanpiirakat:

  • Lohi-munapiirakat
  • Pikantit Juustopiirakat lämpimien voileipien tyyliin
  • Riisipiirakat ja Kevennetty munavoi

Katso myös video ohjeen alta. Korvaa videolla käytetyt Vierasvarapiirakat itse uunissa paistamillasi Cocktail-riisipiirakoilla. Jos sattuu tulemaan sadepäivä ja sekä mummot että lapset ovat mökillä mukana, voitte valmistaa eri sukupolvien voimin Karjalanpiirakat alusta alkaen itse, katso ohje tästä linkistä

Tuorepuuro on kesällä raikas vaihtoehto. Sen ehtii valmistaa hyvin aamulla, tosin iltaihmiset tekevät sen jo illalla valmiiksi jääkaappiin. Kesäisten marjojen myötä tuorepuuroista saa makoisia herkkuja ja vaikka joka aamuun vähän erilaisen. Tuorepuuron valmistus on helppoa: sekoita kaikki aineet keskenään ja anna turvota hetki. Jos tuorepuurosta tulee mielestäsi liian paksua, lisää joukkoon vähän maitoa tai piimää. Katso tästä ohje mustikka-tuorepuuroon

Mansikka-aikaan tuorepuuroon sujahtavat makoisat tuoreet mansikat. Tässä Mansikka-inkiväärituorepuurossa hyvän rakenteen mansikoiden kanssa saavat aikaan nestettä sitovat kaurahiutaleet tai KARU Pikakaura-Ruishiutaleet, myös hyvää beetaglukaanikuitua (liukoista kuitua) tuovaa kauralesettä kannattaa sujauttaa mukaan turpoamaan. Samoilla tuorepuuroaineksilla syntyy mansikkasmoothie, tällöin nestemäisiä aineita tarvitaan enemmän. Kirpeyttä smoothieen saat, kun lisäät vähän raparperia tai nektariinia. Katso resepti tästä.

Tuorepuuroshotti on terveellinen aamuherkku tuoreista marjoista tehtynä. Sekoita shottia varten ensin marjoista, hiutaleista ja pähkinärouheesta tuorepuuro. Kokoa annokset kerroksittain laseihin, pohjalle tuorepuuroa, sen jälkeen maustamatonta jogurttia tai rahkaa ja päälle marjahiutalesurvosta. Shottiin voi lisätä mukaan vihreän hortakerroksen tuorepuuron ja jogurtin väliin. Jauha sauvasekoittimella 1–2 dl puhdistettuja vuohenputken lehtiä, 1–2 rkl sitruunamehua + 1–2 rkl hunajaa.

Lasten ja nuorten herkku mökillä on Lakusuklainen chia-kaura-tattaripuuro, joka aloittaa vähän vanhempienkin aamun mieltä hellivästi. Puuro valmistetaan käyttäen chia-siemeniä ja Kaura-Tattarihiutaleita. Makoisa lakritsinen suklaapuuro toimii mainiosti myös välipalana ja herkkujen korvaajana. Kätevimmin lämmin puuro valmistuu mikrossa, varaa sitä varten reilun kokoinen kippo. Kokeile omalle mikrolle sopiva aika, noin 2–3 minuuttia, sekoita välillä. Jääkaappikylmään maitojuomaan valmistettu puuro vaatii enemmän kypsymisaikaa kuin huoneenlämpöiseen maitojuomaan tehty puuro. Jos mikroa ei ole, voit valmistaa samalla ohjeella myös tuorepuuroa, mutta käytä tällöin 1 dl Kaura-Tattarihiutaleita. Mittaa ainekset ilman suklaata kippoon ja laita jääkaappiin turpoamaan ainakin tunniksi. Raasta ennen syömistä puuron pinnalle suklaata ja lisää halutessasi muitakin koristeluaineita. Nauti puuron kanssa runsaasti tuoreita, terveellisiä marjoja.

Katso resepti tästä

Kylmänä tarjottava Kesäpirtelö on maito- tai maitojuomapohjainen mikserillä tai sauvasekoittimella valmistettu juoma, johon kuuluvat mukaan kauden marjat. Pirtelö eroaa smoothiesta siten, että pirtelössä on yleensä jäätelöä, ja koristeena on sekä kermavaahtoa että vielä lisäksi makeita herkkuja. Jenkkipirtelöissä on usein hyvin täyteläisiä raaka-aineita: jäätelöä, tuorejuustoa ja kermavaahtoa, keksejä, marenkia, suklaata jne. Tässä reseptissä Överit pirtelöt, nimitys pirtelöille tulee siitä, että koristelu on niin runsas, että se lähes pursuilee pirtelön tarjoilulasista. Kuvassa toinen pirtelö on tehty mustikoilla ja toinen vadelmilla.

Mökkien varustetaso vaihtelee kovasti, toisten mökki on varusteiltaan kuin toinen koti, toisten mökki saattaa olla sähkötön. Niinpä kokkailu on hyvin erilaista eri mökeillä. Yleensä löytyy ainakin, grilli ja kaasulevy. Lisäksi yhteistä ovat raikkaat kesäiset raaka-aineet. Mökkilounas voi hellepäivänä olla ruokaisa salaatti ja sadepäivänä lämmin keitto. Kesäinen salaatti syntyy salaatista ja marjoista sekä Myllyn Paras Keltainen Kukka Makaroneista. Salaatin päälle grillataan kesäsipulia ja vuohenjuustoa. Katso kauniin Kesäinen marjasalaatti grillatulla vuohenjuustolla -resepti tästä.

Kiva idea on askarrella salaatti mielenkiintoiseen muotoon - ”veneiksi” - lasten kanssa. Valmista ensin salaattiseos, ja lusikoi sitä kauniisti salaatinlehtien keskelle. Salaatin tulee olla mahdollisimman kiinteää; esimerkiksi endiivi (salaattisikuri) sopii hyvin. Valitse mahdollisimman pienikokoisia suippoja endiivinejä, jotta veneistä ei tule liian suuria. Mikäli salaattisikurin lehdet eivät ole tarpeeksi tukevia, laita niitä aina 2 päällekkäin yhteen veneeseen. Salaattiin sopivat ruokaisaksi aineeksi hennosti mausteinen riisi, Basmati- tai Jasmiiniriisi, voit kokeilla myös Villiriisiä. Katso Salaattiveneet-resepti tästä ja tallenne, jossa Huomenta Suomessa kokkasin näitä Jesse Kamraksen kanssa.

Lämpiminä kesäpäivinä raikkaat salaatit ovat maistuvia ja tasapainottavat grilliruokailua.

Fenkoli-savukalasalaatti, on ruokaisa, mutta kevyt ja raikas salaatti. Keltainen Kukka Makaroni tuo kauniin kesäisen ilmeen salaatille. Pastaa, jota keitetään salaattiin, ei saa keittää liikaa, vaan makaronien tulee olla napakkaa hampaissa, siis "al dente". Salaatissa on mukana savukalaa, se voi olla savusilakkaa, savulohta, savukalasäilykettä tai itse saalistettua ja savustettua kalaa.

Salaatin voi valmistaa syötävään kuppiin, helpoimmillaan salaatti laitetaan piirakkakuoreen. Painele sulanut piirakkataikina piirakkavuoan, jossa on korkeat reunat (yli 3 cm). Jotta piirakan reunat pysyvät paiston aikana ylhäällä, laita foliosta muotoiltu rengas painamaan reunoja. Paista pohja kypsäksi ilman täytteitä. Valmista pohjan kypsyessä ruokaisa makaronipohjainen salaatti

Täytä piirakkapohja kauniisti salaattiaineksilla vasta juuri ennen tarjoilua. Katso Juustosalaatti-tuorepiirakka-resepti tästä.

Pasta-katkarapusalaatti sopii hyvin kesään. Salaatti sopii sellaisenaan tai voi toimia hyvin pääruon alkuruokana. Tämä raputeemainen salaatti on oma suosikkini rapujuhlien alkupalaksi Saaristolaisleivän kanssa. Kurkkaa vinkki tästä. Jos järjestät itse mökillä rapujuhlat, katso enemmän ideoita siihen aiemmasta blogistani: Näillä ohjeilla pöytä koreaksi.

Sadepäivän sattuessa kannattaa pitää leipomispäivä. Kesääni kuuluu ainakin hyvin säilyvä Saaristolaisleipä, josta jo äsken mainitsinkin. Sen leivonta on itseasiassa helpompaa kuin voisi ajatella. Reseptistä löytyy myös idea leipoa tummaa leipää muffinisämpylöiksi silikonisiin muffinivuokiin. Tällöin taikinan voi jättää aika löysäksi ja sen voi vain kaataa paistoastioihin.

Leipä sisältää paljon tummia jauhoja, omenaa ja kaljamaltaita eli kuitua leivästä tulee mukavasti ja vatsa pysyy kylläisenä pitkään. Saaristolaisleipä tai -sämpylät -resepti löytyy tästä

Toinen ehdoton suosikkini kesään on Nokkossämpylät juuritaikinaan. Sämpylätaikinaan kannattaa lisätä nuoria nokkosenlehtiä. Poimi ne omasta mökkipihasta mahdollisimman puhtaalta paikalta. Keskikesällä isot nokkoset kannattaa niittää aina välillä, jolloin kasvaa pieniä uusia nokkosia koko ajan käytettäväksi. Valmista sämpylätaikina pikajuurimenetelmällä, jolloin ensin tehdään löysä taikina ja sen annetaan käydä, vasta sitten alustetaan kiinteä taikina, jonka voi leipoa heti sämpylöiksi. Hapahko taikinan maku ja nokkoset sopivat hyvin yhteen. Katso resepti tästä.

Sadepäivänä sämpylöiden kanssa maistuu Pinaattikeitto, joka on helppo ja nopea valmistaa itsekasvatetusta pinaatista tai pienistä nokkosenlehdistä. Toki voit käyttää ohjeeseen myös pakastepinaattia. Pinaattikeiton kanssa mainiona lisukkeena toimii keitetty kananmuna, myös juustopäällysteinen rukiinen leipä sopii hyvin. Kurkkaa resepti tästä.

Klassinen kesäkeitto kuuluu ehdottomasti kesään. Mökillä aineksia voi valita sitä mukaa, mitä on saatavilla omasta takaa – myös kesätoreilla kannattaa vierailla. Älä keitä nopeasti kypsyviä kesäkasviksia liikaa, jotta kasvikset säilyvät keitossa napakoina. Tarjoile kesäkeitto juuri paistettujen tuoreiden Myllyn Paras Kasvis-Juustopasteijoiden kanssa. Löydät niistä lisätietoa tästä.

Vaikka kesällä halutaan usein helposti ja nopeasti valmistuvia ruokia, toisaalta kesällä on aikaa ja hitaampikin ruoanlaitto onnistuu, kun ei ole työkiireitä. Valkosipulinen kaurapata valmistuu kohtuullisessa ajassa ja on patojen tapaan vaivatonta valmistaa. Pataan sopivat porkkanat ja erilaiset kaalit, joita saat omalta kasvimaalta tai torilta sekä kana- tai lihasuikaleet. Katso resepti tästä.

Yleisimmin sään salliessa mökkiruoka valmistuu grillissä, sillä se on yhdessä tekemistä, johon myös miehet ja ne, jotka eivät niin ruoanlaitosta välitä, mielellään osallistuvat. Grillauksesta syntyy yksi mökin tuoksumaailmoista ja samalla syntyvät maut, jotka vain kesämökin grillaus voi saada aikaiseksi. Lihoista grillaukseen sopivat hyvin possu, broileri, nauta ja esikypsennetyt ribsit. Makkaraa ei tarvitse unohtaa, sillä sen grillaus on sitä tyypillisintä kesämökkielämää. Valitse makkara mieltymystesi mukaan, reilusti lihaisa, miedompi kana- tai vegaaninen kasvisversio. Ota makkara tai lihat ajoissa pois viileästä, tulos on mehevämpi, kun grillattavan lähtökohta ei ole kovin kylmä. Malta odottaa grilliisi oikea lämpötila, liian kuuma ei ole hyvä, koska eritoten makkara ja kana palavat pinnalta ja ovat sisältä pahimmillaan vielä kylmiä. Maltilla syntyvät mehevimmät makkarat ja muut grilliruoat.

Vaihtelua saat, kun käärit kuorettoman/ohutkuorisen makkaran ympärille taikinasuikaleita. Laita nakit tai makkarat miedohkon kuumaan (ei siis liian polttavaan) grilliin, käännä makkarat, kun ne ovat saaneet väriä ja rasva alkaa tiristä. Makkara ei odota ruokailijaa. Nauti se heti sinapilla, ketsupilla, kurkkusalaatilla tai halutessa eksoottisemmilla kastikkeilla, esimerkiksi taco-kastikkeella – kypsä makkara on mehevää syötävää. Grillivinkit makkaralle löydät tästä.

Kasvisruokatrendin myötä grilliin ei laiteta vain lihaa ja makkaraa, vaan grilliin sujahtavat niin uudet perunat ja parsat kuin nektariinit ja paraguayat eli mehevät litteät grillipersikat tai jopa varhaiskaali. Eikä ihme, sillä kasvikset sopivat mainiosti grilliin, koska nopeahko paistaminen on omiaan kasviksille. Grillissä paistoa tarkkaillen saadaan rapea ja kiinteä paistotulos. Kasvikset ja hedelmät makeutuvat kypsyessään, koska kasvisten ja hedelmien sokerit nousevat kovassa lämmössä pintaan. Tulos on grillauksen jälkeen makoisa. Helpoimmillaan kasvikset ja vihannekset puhdistetaan, sivellään öljyllä ja pinnalle ripotellaan varovaisesti suolaa sekä rouhaistaan pippuria ennen grillausta. Kun halutaan enemmän makua, kannattaa käyttää kasvisten pintaan yrtti-, chili- tai valkosipuliöljyä tai grillauskastiketta. Kasvisten ohella grillin reunalla tai ylätasolla lämpiää, leipä tai patonki. Lisää kasvisten grillauksesta voit lukea aiemmasta blogistani täältä.

Eikä vain kasviksia, vaan myös maistuvia salaatteja voi loihtia grillaamalla kasvikset nopeasti grillissä. Käytä grillaamiseen mahdollisimman kiinteitä kasviksia. Esimerkiksi salaattiin tulevat kaalit ovat vatsaystävällisempiä nopean kypsentämisen jälkeen kuin raakana. Salaattiainesten grillaus lisää niiden makeutta – tilanne on sama kuin kasviksia grillatessa. Valmista salaatinkastike ennen grillausta ja valmistele salaatti muuten, mutta paista se vasta sitten, kun ruokailijat odottavat jo pöydän äärellä. Ruokaisuutta salaattiin saa runsaskuituisella Myllyn Paras Kukka Makaronilla – muista keittää myös pasta etukäteen, jos sitä ei ole jäänyt aiemmalta aterialta tähteeksi. Kurkkaa resepti Lämmin grillisalaatti pastapedillä. Grillisalaatti on vegaaninen, mikäli et lisää siihen pekonia, grillijuustoa tai broileria. Voit myös lisätä näitä vain osalle ruokailijoita.

Mainiota mökin hävikkiruokaa ovat erilaiset nyytit. Esimerkiksi kaaleista ja ohrasta saat maukkaita ja huokeita kasvisnyyttejä. Jos tähteeksi jääneitä ohra- tai muita suurimoita ei ole, keitä niitä etukäteen iso annos: käytä osa nyytteihin, osa sämpylätaikinaan ja nauti loput myslin tapaan rahkan tai jogurtin ja marjojen kanssa. Laita foliopalojen sisään keitettyjä suurimoita, kasviksia ja muita ”tähteitä. Raastetut juustokannikat mehevöittävät nyyttejä. Vaihtele kasviksia, juustojen makuja ja mausteita, näin saat aina erilaisia nyyttejä. Sulje täytetyt foliot nyytiksi kuten valmistaisit uuniperunoita.

Kaali-ohranyytit grillissä -resepti on hyvä pohja nyyttien teolle, sen pohjalta voit käyttää luovuutta ja loihtia omat herkkunyytit grilliin.

Kurkkaa myös tämä idea, Paistettua varhaiskaalia ja kaura-härkäpapurouhekuppeja grillimakkaran kanssaOhjeen ruokaisat lisukekupit syntyvät Runsasproteiinisesta Myllyn Paras Kaura-härkäpapurouheesta, joka on valmistettu täysjyväkaurasta ja härkäpapurouheesta.

Kalaruoat kuuluvat mökille. Parhaita ovat itse kalastetut, itse savustetut ja paistetut kalat. Kun pääsee itsesavustuksen makuun, siitä saa hyödyllisen mökkiperinteen: joka kesä savustetaan ainakin kerran itse kalat. Itsesavustaminen on käytännössä aina lämminsavustamista kalojen säilyvyyden takia. Hommaan sopivat parhaiten rasvaiset kalat kuten lohi, kirjolohi ja lahna. Hyviä savustukseen ovat myös muikut ja silakat sekä kampela. Kun savustuksen aloittaa, kannattaa muistaa, että voi savustaa muutakin kuin kalaa, esimerkiksi savustetut katkaravut, savustettu tomaatti tai paprika ovat mainioita kesäherkkuja. Valitse aina tuoreet ensiluokkaiset raaka-aineet, katso tarkemmin aiheesta aiemmasta blogijutustani: Ruoanlaittoa parhaimmillaan, itse savustettua lohta ja pasta.

Mökillä voi valmistaa monia ruokia, joita ei ehkä arvaisikaan heti ensimmäiseksi mökkiruuiksi. Esimerkiksi kuumasta paistosta pitävä pizza onnistuu hyvin grillissä, jos pizzauunia ei ole vielä rakennettu mökille. Herkulliset Vegepizzat grillissä valmistat tämän ohjeen mukaan. Käytä leivontaan Myllyn Paras Pizzajauhoja, jolloin pizzataikinaa on helppo käsitellä ja jauhoista leivottu taikina pitää kaulittaessa muotonsa venymättä takaisin. Pizzan grillauksessa kannattaa olla tarkkana, että pizzapohjat eivät pala. Mikäli niin uhkaa käydä, nostele pizzoja kypsymään miedommalle lämmölle grillin reunalle tai yläritilälle.

Kun valmistat pizzaa grillissä, valitse täytteet niin, että päälle tulee jotain tuoretta. Tämä siksi, että pizzan pintaa on vaikea ruskistaa tavallisessa grillissä, jossa ei ole hienoimpia toimintoja. Pizzan päälle voi laittaa loppuvaiheessa (buffalo)mozzarellaa tai fetajuustoa, vähän rucolaa tai muuta pienilehtistä salaattia sekä tuoreita yrttejä, kuten basilikaa. Näin syntyy maukkaan pizzan lisäksi kaunis pizza. Katso Juhannuspizza-resepti tästä.

Mökkiolosuhteissa syntyvät myös maistuvat hampurilaiset, joiden sisällön tiedät, kun valmistat ne itse. Kun aikaa on, leivo etukäteen hampurilaiset. Itseleivotuille vaaleille sämpylöille hampurilaissämpylämäistä rakennetta antaa durumjauho, myös pehmeyttä lisäävää perunakuitujauhetta voi lisätä taikinaan (2-3 rkl). Muista sämpylöiden riittävän pitkä kohotus, taikinana ja varsinkin sämpylöinä. Kesän lämpö auttaa onneksi taikinan kohoamisessa, aseta taikinakulho liinalla peitettynä aurinkoiseen paikkaan mökillä, ja taikina kohoaa uskomattoman upeasti pienemälläkin hiivamäärällä. Muista kohottaa myös sämpylät muhkeiksi ennen niiden paistamista. Kasaa hampurilainen ammattilaisen ottein – siis ”nurinpäin”, katso Hampurilaiset grillissä -ohje tästä.

Mökin paras nuotioherkku on mielestäni tunnelmallinen Tikkupulla . Valmistat tämän kätevimmin Myllyn Paras Pyöreästä Pullataikinasta, ota se sulamaan ajoissa, ja anna kohota pakkauksessaan tunti tai pari. Toki voit pyöräyttää annoksen (3 dl nestettä) itse tehtyä Pullataikinaa. Pyörittele kohonneesta pullataikinasta pitkiä pullanauhoja. Laita pullanauhan toinen pää puutikun terävään päähän ja kieputa nauhaa tikun ympärille korkkiruuvin tapaan siten, että kieputuksen väliin jää aina noin 1 cm. Paista pullaa n. 15 minuuttia, kunnes se on kauniin rusehtavaa. Muista käännellä pullaa usein, jotta se ei pala.

Omasta mielestäni parasta mökkikesää omat marjaherkut, monilta löytyy oma mökkikakku, mökkijäätelö ja mökkiletut. Kesällä itse leivotuista herkullisista jättikaurakekseistä kasattava supermakoisa marjakakku on aina ajankohtainen. Ensin tulee mansikka, sitten vadelma, mustikka, omena ja luumu, lopuksi vielä puolukka ja karpalo. Mikäli pidät rapeasta keksikakusta, tarjoile heti valmistamisen jälkeen. Mikäli pidät pehmeämmästä kakusta, anna kakun vetäytyä täytettynä muutamia tunteja tai yön yli jääkaapissa, koristele vasta sitten - tai kostuta levyjä. Katso resepti Kesäinen mansikkakakku ja sovella siihen kulloisenkin kauden sato.

Paras jäätelö-marjaleivonnainen on helppo valmistaa ja syntyy aina ajankohtaisesta marjasta. Torttupohja syntyy kätevästi valmiista Pyöreästä Kauramurotaikinasta. Itse tortun teko helppoa ja vaivatonta: osta vain pakastetaikina, mansikat ja jätski. Pohjan voi paistaa hieman aiemmin, jäätelö ja marjat lisätään juuri ennen tarjoilua. Reseptipohja on tässä: Jäätelömansikkatorttu

Viimeiseksi ohjeeksi tähän juttuun valitsin Vegaaniset lakritsiletut mustikoilla. Tämä resepti elää 2020-luvun ja ennen kaikkea tulevaisuuden henkeä, sillä letut on valmistettu ilman eläinperäisiä raaka-aineita, mukana ei ole munaa eikä maitoa. Jotta lettuihin saadaan makua, taikina maustetaan, esimerkiksi lakritsijauheella tai tummalla kaakaojauheella. Paista letut miedolla lämmöllä riittävän pitkään molemmin puolin, käytä paistamiseen rypsiöljyä tai vegaanista kasvirasvaa. Tarjoile lisänä paljon raikkaita mustikoita ja vegaanista jäätelöä tai vaniljaista kaurajogurttia.

Herkullista mökkikesää!

Resepti-ideat ja jutun on tehnyt Arja Elina Laine Myllyn Paras Oy:lle

Sesonki:

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.