Nyt leivotaan keväistä Perhoskakkua lasten kanssa

Perhoskakku

Tällä kertaa leivotaan lasten kanssa Myllyn Paras Pyöreästä Kauramurotaikinasta keksikakkua. Päädyin perhoskakkuun, jota on kiva leipoa lasten kanssa yhdessä; yläasteikäiset lapset selviävät leipomisesta toki yksinkin.

Perhoskakku

Kahdesta Pyöreästä Kauramurotaikinapakkauksesta riittää taikinaa neljäkerroksiseen kakkuun. Jos neljä kerrosta tuntuu olevan liikaa, tee vain kolme kerrosta. Neljännestä kerroksesta voi leipoa perhosenmuotoisia kaurakeksejä perhos-piparimuottia apuna käyttäen. Mikäli perhosmuottia ei ole, perhosen (n. 5-6 cm leveänä) voi piirtää lasten kanssa pahville ja käyttää pahviperhosta muottina kekseille

Perhoskakku

Kaunein perhoskakku syntyy niin, että aina 1 sulanut pakastetaikinapyörylä jaetaan kahtia. Palat pyöritellään palloksi. Eli 2 paketista saa 4 murotaikinapalloa. Pallot painetaan mataliksi ja kaulitaan ohuiksi levyiksi. Parhaiten saa pyöreän levyn, kun kaulii taikinan suoraan leivinpaperin päällä ja käyttää muottina ruokalautasta.

Perhoskakku

Taikina leikataan irti veitsellä tai taikinapyörällä lautasen reunoja myötäillen. Näin syntynyt ohut taikinapyörylä jaetaan kahtia ja nämä puolikkaat leikataan vielä kahtia vinoon perhosen etu- ja takasiiviksi. Katso kuvista tarkemmin, miten saat perhosen ylä- ja alaosan siivet.

Perhoskakku

Lasten kanssa leivottaessa kannatta valita täytteet sen mukaisesti, että lapset innostuvat puuhastelusta. Tällä kertaa valitsin keksikakun mauksi appelsiinin, joka sopii makeaan kesipohjaan raikastaen sitä. Keksipohjat ovat kostutettu keltaisella Jaffalla. Täytteenä on appelsiinimarmeladia ja appelsiinirahkaa. Karkkeja on pilkottu mukaan. Lakritsien pilkkominen saksilla onkin lapsille mielipuuhaa, kunhan kaikki lakupalat eivät katoa parempiin suihin;)

Perhoskakku

Täytteeksi voi valita muunkin maun kuin appelsiinin. Kesällä kakkuun sopii hyvin mansikka, käytä tällöin kostutukseen mansikkamehua, täytteeksi mansikkasurvosta ja mansikkarahkaa.

Kakun kokoaminen perhoseksi on yhdessä tekemisen jännittävin hetki. Leipomiseen on hyvä varata aikaa riittävästi. Kiire tappaa luovuutta. Keksipohjat ovat melko kestäviä, mutta ne eivät kestä tiputtelua lattialle; muista varovaisuus. Lapsille voi korostaa, että keksilevyjä tulee kohdella hellävaroin.

Perhoskakku

Kakku kootaan suoraan tarjoilualustalle. Perhosen mallia kannattaa katsoa kuvistani. Anna silti lasten käyttää mielikuvitusta kakun koristelussa. Lapsi näkee perhosen mielessään erilaisena kuin aikuinen. Ei ole yhtä ja oikeaa.

Perhoskakku

Perhoskakku sopii mainiosti perhosten aikaan: kevääseen, kesään, äitienpäiväkakuksi tai koulujen päättymiseen ja varsinkin silloin kun perhosia on vatsassa synttärisankarilla, siis lastenjuhliin.

Toivotan mukavia leivontahetkiä lasten kanssa!

Katso resepti.

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.