Monipuoliset pakastetaikinat

Mustikka-lakritsipiirakka, mustikoilla

Oli leivontatarpeesi mikä tahansa – valmiiden pakastetaikinoiden valikoimasta löydät varmasti sopivan taikinan!

Pyöreät piirakkataikinamme on helppo levittää piirakkavuokaan. Valmistamme pyöreällä muodolla perinteisen suolaisen ja makean piirakkataikinan lisäksi myös Ruis-kaura -taikinaa sekä Kauramurotaikinaa. Kaura tuo taikinaan mukanaan maukkautta ja kolme kertaa enemmän kuitua, joka pitää piirakan rakenteen hyvänä, koska kuitu imee piirakan täytteen ylimääräistä kosteutta itseensä. Valmiiden voi-, lehti- ja torttutaikinoiden lehtevyys syntyy koneellisessa kaulinnassa, jossa taikinaan kaulitaan yli sata kerrosta.

Voitaikinassa on luonnollisesti ihana voin maku. Voitaikina on herkempi lämpötilojen muutoksille, eli se muuttuu lämpimässä nopeasti löysäksi. Sen käsittelyssä pitää olla tarkempi ja nopeampi kuin Torttu- ja Lehtitaikinan kanssa. Voitaikina on hyvä valinta esimerkiksi sellaisiin leivonnaisiin, joihin ei tule paljoa täytettä. Tällöin leivonnaiset saavat voista herkullista makua.

Lehtitaikina on hyvä valinta pasteijoihin ja muihin täytettyihin leivonnaisiin, joissa kuoritaikinan ei haluta olevan kovin paksu.

Torttutaikina sopii nimensäkin mukaisesti erityisesti joulutorttuihin ja sitä myydään paljon erityisesti joulusesongin aikaan. Torttutaikina on kuitenkin hyvä valinta pikkujoulukaudella myös esimerkiksi suolaisiin ja makeisiin cocktail-paloihin. Kauppoihin taikina ilmestyy lokakuussa.

Filotaikina on perinteinen paperinohut filotaikinalevy, josta voidaan valmistaa monia erilaisia suolaisia ja makeita leivonnaisia, rullia, piirakoita ja nyyttejä. Tämä Kreikassa valmistettu pakastetaikina tuo tuulahduksen Välimeren makuja suomalaiseen ruokapöytään nyt entistä helpommin.

Uusimmat taikinamme ovat Pyöreä Pizzataikina, josta kaulit helposti peltipizzan tai käytät sellaisenaan pizzapohjana sekä Pyöreä Pullataikina, jonka voit myös suoraan painella pyöreään vuokaan tai pyöritellä taikinasta herkulliset korvapuustit. 

 

Gluteeniton piirakkapohja olisi varmasti menestys!

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.