Suomalaiset haluavat syödä mustikkapiirakkansa murotaikinapohjalla vaniljakastikkeen kera

Maistuva mustikkapiirakka murotaikinasta

6.8.2017 vietettiin ensimmäistä kertaa mustikkapiirakkapäivää osana Suomi 100 -juhlavuotta. Mustikkapiirakkapäivän kunniaksi järjestimme mustikkapiirakka-aiheisen kyselyn. Kysely oli käynnissä kolmen viikon ajan ja siihen saatiin yli 1900 vastausta.

Taustatietona kysyimme, mistä päin Suomea vastaajat ovat. 43 % vastaajista asuu Etelä-Suomessa, 25 % Länsi-Suomessa, 13 % Itä-Suomessa, 12 % Pohjois-Suomessa ja 7 % Keski-Suomessa. 99,9 % vastaajista kertoi maistaneensa joskus mustikkapiirakkaa ja 96,7 % valmistaneensa sitä itse.

Kysyimme, millainen on paras mustikkapiirakka: pullataikinapohjainen, murotaikinapohjainen vai sokerikakkupohjainen. Murotaikina voitti selvällä, 62 % äänienemmistöllä saaden yhteensä 1190 ääntä. Pullataikina pääsi toiselle sijalle 560 äänellä ja kolmannen sijan sai sokerikakkupohja 163 äänellä.

Kysyimme myös, mistä mustikat useimmiten saadaan. Valtaosa, eli n. 60 % vastaajista kertoi keräävänsä mustikat itse. 20 % vastaajista saa mustikat lähipiiriltä ja loput 20 % ostaa ne kaupasta tai torilta.

Mustikkapiirakka on hyvää sellaisenaan, mutta usein sen kanssa tarjotaan jotain lisäkettä. Kysyimmekin, mikä on mustikkapiirakan paras lisäke: jäätelö, vaniljakastike, kermavaahto vai joku muu. Selväksi voittajaksi 59 % äänivyöryllä valittiin vaniljakastike. Toiseksi eniten tarjotaan jäätelöä (30 % vastaajista) ja loput tarjoavat mustikkapiirakan kanssa joko kermavaahtoa tai jotain muuta lisäkettä.  

Mustikkapiirakka on aina hyvää :)

Kyllähän se murotaikina hyvälle maistuu, samoin pullataikina-piirakka ja jälkimmäinen on niin nostalginen kokemus, myös terveellisempi vaihtoehto. Kyllä sitä voisia herkkuja söisi, jollei kolesterolit hyppisi korkeuksissa, mutta herkkua saa kaura-öljypohjaisella piirakalla ihan yhtä hyvää!

Hei, kyllä se ihan tavallinen mustikkapiirakka lapsuudesta tavalliseen pullataikinaan tehtynä on parasta. Terveisin Raili Salmela Nyköping Ruotsi.

Olen samaa mieltä kanssasi

Hyvää mustikkapiirakkaa murotaikinasta. Päälle kermavaahtoa.

kyllä mustikkapiirakka ja pullataikina on se suomalaisten juttu.

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.