Raketti kuuhun ja spagetti suuhun

Spagetti-Frittata

Italialaiset syövät keskimäärin 27 kiloa pastaa vuodessa per henkilö. Suomalaiset jäävät noista numeroista kauas noin kahdella ja puolella kilolla per vuosi, vaikka pasta onkin jo liki kansallisruokaa. Ensimmäiset Suomeen rantautuneet pastatyypit – sarvimakaroni ja spagetti – ovat edelleen erittäin suosittuja suomalaisessa keittiössä ja makaronilaatikko ja spagetti bolognese kiikkuvat jatkuvasti suosituimpien kotiruokien listoilla. 

Muotoja pastalla on tuhansia ja italialaiset ovat keksineet nimet niille kaikille. Usein nimet liittyvät suoraan pastan muotoon: italiassa tunnetaan campanelli (’kirkon kellot’), cravatte (’solmiot’) ja orecchiette (’pikku korvat’). Jopa epäsäännöllisen riekaleinen nauhapasta on saanut oman nimen malfatti (’huonosti tehty’) tai maltagliati (’huonosti leikattu’). 

Meillä suosittujen ’kynien’ (penne) ja ’värttinöiden’ (fusilli) lisäksi suomalaisten perheiden keittiöissä vakiintuneen paikan on ottanut spaghettine tagliate. Eli meikäläisittäin Raketti Spagetti.

Idea syntyi puolivahingossa

Myllyn Paras on valmistanut Raketti Spagettia Hyvinkäällä jo yli 30 vuotta. Idea syntyi vähän vahingossa: tavallisen spagetin tuotannossa jäi pastaa aina pätkä yli. Vaikka sitä ei voinut kerätä kätevästi talteen linjalta, jäi idea muhimaan ja siirtyi sittemmin tuotantoon. Nyt sitä syntyy jokaisena viikon päivänä, 50 000 kilon erissä, neljän tunnin valmistusprosessissa. 

Raketti Spagetti on kiireisessä lapsiperhearjessa nerokas: se on nopea keittää ja myös pienempien helppo syödä. Huhu kertoo tosin, että Raketti Spagetti maistuu myös isommille. 

Kokeile Raketti Spagetti -munakasta

Tai jos valmistat aikuisille, voit kutsua sitä vaikka Spagetti Frittataksi. Loistava resepti viikonloppubrunssille – valmistuu nopeasti ja maistuu kaikille!

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.