Kauran trendikkyys

Kaurakirja herkullisia kaurareseptejä.jpg

Kaura on nyt huipputrendikästä. Ihmevilja kauran suosio elintarvikkeissa on kasvanut Suomessa ja maailmanlaajuisesti. Kauraa voi nauttia entistä monipuolisemmin, muun muassa liha- tai maitotuotteiden sijaan, riisin tilalla, öljynä, välipaloissa, juomissa, jäätelöissä, naposteltavissa ja muissa herkuissa. Leipähyllyissä kauratuotteiden määrä on kasvanut hurjasti, puurohiutaleet ovat saaneet laajan kirjon toinen toistaan maistuvampia kavereita. Kaura on ekologinen ja taloudellinen vaihtoehto tulevaisuuden hyvinvointiin. Kaura sopii moniin erityisruokavalioihin, vehnän tai riisin välttämiseen ja puhdaskaura sopii keliakiaan. Kaura on vegaaninen ja upea kasvipohjainen osa nykyaikaista ilmastoystävällistä ruokavaliota.

Uusi  "Kaura - Herkullisia kaurareseptejä ja hyvinvointia kaurasta" onkin toivottu kirjauutuus. Kirja sisältää 100 reseptiä - runsaasti ideoita, ruoka- ja leivontareseptejä kauran monipuoliseen käyttöön aamusta iltaan. Selkeillä ohjeilla valmistat maistuvat kauraruoat arkeen ja juhlaan.

Kaurakirjan julkistustilaisuudessa 21.1.2020 äiti Arja Elina Laine ja tytär Anni-Sofia Savela kertoivat, miten yhteistyö sujui ja kirja syntyi reilussa puolessa vuodessa. Jussi Kiilamo kertoi Kaurakirjan olleen jo pitkään kustantamon haaveissa. Kaurayhdistyksen terveiset toi MMM Päivi Tähtinen, joka kertoi suomalaisella kauraosaamisella olevan pitkät juuret. Kansainvälisen kaurabuumin suosion taustalla on muun muassa tietoisuus kauran terveellisyydestä, gluteenittomuus ja uudet maistuvat tuotteet. Erikoistutkija FT Veli Hietaniemi Lukesta kertoi tilaisuudessa, että kaura on ympäristöystävällinen viljelykasvi. Suomen valoisa, viileä ja kostea ilmasto tuottaa huippuluokan kauraa, mitä ostetaan eri puolilla maailmaa.

 

Kaurakirja ja Arja

                                  Arja Elina Laine julkistustilaisuudessa.

Kaurakirjassa on runsaasti tietoa kaurasta. Lukemalla kaurakirjan, saat monia ideoita siihen, mihin kaikkeen kaura sopii ja miten uusista kaurainnovaatioista valmistetaan ruokaa monipuolisesti ja vaivattomasti. Vanhoja tuttuja kauratuotteita ei ole unohdettu, vaan Kaurakirja paljastaa, miten voit käyttää kauraa entistä monipuolisemmin ruonlaitossa ja leivonnassa. Lisäksi tuodaan esille kauran merkitys hyvinvoinnille. Kaurakirjassa on esitelty mm. neljä EFSA:n ja EU:n hyväksymää terveysväittämää kauralle. Lisäksi kerrotaan kauran soveltuvuudesta herkkävatsaisille, ihon hoitoon ja matala-asteiseen tulehdukseen. Ajankohtaisia ympäristö- ja ilmastoteemoja ei ole unohdettu.

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.