Hyvinvointia välipaloista - nyt hurautetaan smoothien joukkoon luonnonantimia

Siankärsämö Smoothie

Pehmeä smoothie hellii vatsaa ja antaa energiaa maukkaassa muodossa. Luonnollisen herkulliseen välipalajuomaan sekoitetaan nyt villiyrttejä – nokkosta, voikukkaa ja siankärsämöä. Kesän trendikkäin emäntä tai isäntä ihastuttaa vieraansa tarjoamalla brunssilla marjaisia tuorepuuroshotteja.

Smoothie on terveellinen ja herkullinen vaihtoehto sekä aamu-, ilta-, että välipalaksi. Vatsakin voi hyvin, kun lisää juoman joukkoon runsaasti leseitä.

– Trendikkäimmät makuvivahteet syntyvät käyttämällä raaka-aineeksi luonnonkasveja. C-vitamiinipitoiset nokkonen ja voikukka antavat vihervoimaa, ja siankärsämö on hyvä magnesiumin lähde, Myllyn Paras Oy:n Arja Elina Laine kertoo.

Tuorepuuro tunnetaan raakaruoan ystävien keskuudessa, terveyspommin voi nauttia modernisti myös lasista.

– Tuorepuuroshotti on yhdistelmä marjojen makeutta, leseiden rouheutta ja jogurtin pehmeyttä. Suupalan kruunaa vuohenputken lehdistä soseutettu kauniin vihreä kerros, Laine vinkkaa.

Nokkos-voikukkasmoothie

·  Kasvis-lesesmoothien nauttiminen on mainio keino auttaa vatsan toimintaa.

·  Käytä pieniä pyöreitä voikukanlehtiä tai nokkosenlehtiä, myös lehtikaali sopii, jos et halua käyttää luonnon antimia.

·  Leseet sekä rahka tuovat myös proteiinia smoothieen.

·  Käytä kauden marjoja tai talvella pakastemarjoja jäisinä.

·  Leseeksi sopii pehmeämpi Kauralese tai hyvin runsaskuituinen Kuidukas Kolmen Viljan Leseseos, joka valmistetaan sekoittamalla kaura-, ruis- ja vehnäleseet yhteen.

3:lle, n. 3½ dl annoksia

100 g nokkosta tai voikukanlehtiä tai lehtikaalia

100 g sellerinvartta (2 kpl)

15 g persiljaa (1 dl nippu)

1 avokado

4 dl mustikoita, mansikoita, herukoita tai muita marjoja

1 dl Myllyn Paras Kauraleseitä tai Kuidukas Kolmen Viljan Leseseosta

1 tlk maitorahkaa (200 g)

3 dl mantelimaitoa tai maitoa

1 tl chilijauhetta tai pieni pala chilipaprikaa

n. 2 rkl juoksevaa hunajaa

Päälle:

Myllyn Paras Kauraleseitä tai Kuidukas Kolmen Viljan Leseseosta

Laita mikserin kannuun tai syvään mittakannuun puhdistetut vihannekset ja marjat, leseet sekä rahka ja maito.

Soseuta tehosekoittimella tai sauvasekoittimella kunnolla melko pitkään niin, että smoothiesta tulee tasaista. Mausta sopivaksi chilillä ja hunajalla. Kaada smoothie korkeisiin laseihin tai mukeihin. Ripottele pinnalle lesettä.

Nauti aamu-, väli- tai iltapalaksi.

VINKKI: Jos haluat smoothiesta juotavampaa, lisää maitoa. 

Siankärsämö Smoothie

·  Käytä smoothieen nuoria siankärsämönlehtiä.

·  Mikäli siankärsämöt ovat kovin isoja, jo kukkineita ja puisia, leikkaa ne matalaksi ja odota uutta satoa.

·  Voit lisätä smoothieen muutamia ketunleivänlehtiä, mikäli haluat lisää happoisuutta.

·  Siankärsämö sisältää mm. magnesiumia, mangaania, seleeniä ja flavonoideja. Kasvi sisältää myös luonnon salisylaatteja.

2:lle, n. 3 dl annoksia

2-3 dl siankärsämöä (tiivis iso mukillinen ilman puuvarsia)

1 persikka tai mango

1-2 dl mansikoita tai vadelmia

1 dl Myllyn Paras Pikakaura + Kuitu Hiutaleita

1 dl maitorahkaa

1-2 dl rasvatonta maustamatonta jogurttia

(1-2  rkl juoksevaa hunajaa)

Päälle:

Myllyn Paras Pikakaura + Kuitu Hiutaleita

siankärsämönlehtiä

Laita mikserin kannuun tai syvään mittakannuun puhdistetut ja huuhdotut siankärsämöt, hedelmäpalat, marjat, hiutaleet sekä rahka ja jogurtti.

Soseuta tehosekoittimella tai sauvasekoittimella niin, että smoothiesta tulee tasaista. Mausta tarvittaessa sopivaksi hunajalla. Kaada smoothie korkeisiin laseihin tai mukeihin. Ripottele pinnalle hiutaleita ja siankärsämönlehtiä.

Nauti aamu-, väli- tai iltapalaksi.

VINKKI: Jos haluat smoothiesta juotavaa, lisää jogurttia.

Tuorepuuroshotti

·  Tee marjoista, hiutaleista sekä pähkinärouheesta tuorepuuro.

·  Tee kauniit annokset laseihin, pohjalle tuorepuuro, sen jälkeen maustamaton jogurtti ja lopuksi marjat + hiutaleita.

·  Jogurtin tilalla voi käyttää myös pehmeää rahkaa.

·  Voit lisätä mukaan myös vihreän hortakerroksen tuorepuuron ja jogurtin väliin: jauha sauvasekoittimella 1-2 dl puhdistettuja vuohenputken lehtiä, 1-2 rkl sitruunamehua + 1-2 rkl hunajaa, niin saat annokseen kauniin vihreän kerroksen.

4 annosta

4-5 dl mansikoita ja/tai vadelmia

2 dl Myllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita

1 dl pähkinä- tai mantelirouhetta

1-2 rkl juoksevaa hunajaa

2 dl paksua jogurttia (esim. bulgarian tai turkkilaista)

Pinnalle:

1 dl mansikoita ja/tai vadelmia

1 dl Kuidukas Kolmen Viljan Leseseosta

Survo marjat ja sekoita ne hiutaleiden, pähkinöiden ja hunajan kanssa yhteen. Anna turvota hetki, mielellään tunti, mutta yhtä hyvin vaikka yön yli. Rakenna annokset laseihin kerroksittain. Laita pohjalle marjatuorepuuroa, päälle maustamatonta jogurttia ja koristeeksi vielä marjoja. Ripottele pinnalle leseitä.

VINKKI: Myös KARU-hiutaleet eli Pikakaura-Ruishiutaleet ja Vekkuli Neljän Viljan Pikahiutaleet sopivat tuorepuuroon.

Reseptit: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy
Teksti: Viestintätoimisto Deski Oy, 2014

Tuote:

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.