Viljaiset Selleripatongit

Myllyn Paras
3-4 patonkia
100g(laktoositonta) kermaviiliä
dlmaitoa tai laktoositonta maitojuomaa
40ghiivaa
tlsuolaa
dljuuriselleriraastetta
2tlpaprikajauhetta
1dlMyllyn Paras Kaurahiutaleita
9-10dlMyllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
½dlrypsiöljyä
seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Liuota hiiva haaleaan kermaviili-maitoseokseen. Lisää suola, selleriraaste,
paprikajauhe, kaurahiutaleet ja osa sämpyläjauhoista. Alusta loput jauhot ja
lisää myös öljy taikinaan. Anna taikinan kohota liinalla
peitettynä.

Leivo taikinasta 3-4 patonkia ja nosta ne leivinpaperin
päälle pellille. Peitä liinalla ja kohota vielä kunnolla. Voitele patongit
vedellä tai maidolla ja tee niihin muutama viilto terävällä veitsellä. Ripottele
patonkien päälle seesaminsiemeniä. Paista 225-asteisessa uunissa 15-20
minuuttia.

Resepti:
Johanna Jakonen, Vantaa, Kotikokki-kilpailu/Leivonnaisreseptit

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)