Talven Mainiot Letut

Talven Mainiot Letut

Hiivaleipävehnäjauho on hyvä pohja lettutaikinaan, kun taikinaan antaa lisämakua
soseilla.

Tattari – tai ohrajauho tuovat myös mainiosti makua ja kuitua lettutaikinaan.

20-25 pientä lettua tai 7 isoa
2munaa
4dlmaitoa tai laktoositonta maitojuomaa
½dlMyllyn Paras Ohrajauhoja
tai Tattarijauhoja
dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
½tlsuolaa
1dltyrnihilloa + 2 rkl hunajaa tai lakkahilloa, tms. keltaista sosetta
2rklrypsiöljyä
Täyte:
1-2dlsitruuna- tai vaniljarahkaa
1-2dltyrnihilloa tai samaa sosetta kuin taikinassa
(hunajaa, mikäli sose on hapanta)

Valmistusohje

Vatkaa munien joukkoon maito, jauhot, suola, sokeri, sose ja öljy. Riippuen
hillon happamuudesta voit lisätä sokeria taikinaan. Anna taikinan turvota ½
tuntia.

Kaada taikinaa ohuelti kuumalle pannulle, jossa on hivenen rasvaa. Paista
molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Herkuttele kuumina tyrnihillon ja rahkan
kera.

Voit tehdä samalla ohjeella myös isompia räiskäleitä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)