Talven Mainiot Letut

50 min, josta valmisteluaika 20 min
- Hiivaleipävehnäjauho on hyvä pohja lettutaikinaan, kun taikinaan antaa lisämakua soseilla.
- Tattari – tai ohrajauho tuovat myös mainiosti makua ja kuitua lettutaikinaan.
20-25 pientä lettua tai 7 isoa
2 | munaa | |
4 | dl | maitoa tai laktoositonta maitojuomaa |
½ | dl | Myllyn Paras Ohrajauhoja |
tai Tattarijauhoja | ||
1½ | dl | Myllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja |
½ | tl | suolaa |
1 | dl | tyrnihilloa + 2 rkl hunajaa tai lakkahilloa, tms. keltaista sosetta |
2 | rkl | rypsiöljyä |
Täyte: | ||
1-2 | dl | sitruuna- tai vaniljarahkaa |
1-2 | dl | tyrnihilloa tai samaa sosetta kuin taikinassa |
(hunajaa, mikäli sose on hapanta) |
Valmistusohje
- Vatkaa munien joukkoon maito, jauhot, suola, sokeri, sose ja öljy. Riippuen hillon happamuudesta voit lisätä sokeria taikinaan. Anna taikinan turvota ½ tuntia.
- Kaada taikinaa ohuelti kuumalle pannulle, jossa on hivenen rasvaa. Paista molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Herkuttele kuumina tyrnihillon ja rahkan kera. Voit tehdä samalla ohjeella myös isompia räiskäleitä.
Kommentoi reseptiä