Syrnikit ja Porkkana-kaurapesto

Syrnikit ja Porkkana-kaurapesto

Syrnikit ovat mainio vaihtoehto blineille.

Syrnikit voivat olla joko suolaisia tai makeita.

Tee syrnikien kanssa itse pestoa porkkanoista ja kauraleseestä.

Jos teet makeita syrnikejä, käytä suolaa vain hitunen ja lisää 1 rkl sokeria ja 1 tl vaniljasokeria.

5 blinipannun kokoista tai n. 10 pienempää syrnikiä
Syrnikit:
3munaa
1tlkpehmeää maitorahkaa (250 g)
1dlMyllyn Paras Tattarijauhoja
½tlsuolaa
Paistamiseen:
2rklvoisulaa tai öljyä
Lisäksi:
graavilohta tai -siikaa
Porkkana-kaurapesto:
3dlporkkanasosetta
1tlsuolaa
4pilkottua valkosipulinkynttä
1dlMyllyn Paras Kauraleseitä
1-1½dloliiviöljyä
2rklsitruunamehua
rouhittua mustapippuria
dlparmesaaniraastetta
1rkubasilikaa

Valmistusohje

Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Vatkaa joukkoon rahka, jauhot ja suola paksuksi taikinaksi. Anna taikinan turvota hetki. Paista pieniksi letuiksi.

Käytä valmista porkkanasosetta tai keitä porkkanat (3) kypsiksi, kuori ja soseuta. 

Laita tehosekoittimen tai mikserin kannuun kaikki peston aineet, paitsi basilika ja pyöräytä tasaiseksi tahnaksi. Hienonna basilika lopuksi joukkoon.

Tarjoile syrnikit ohuiden graavikalasiivujen ja peston kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)